2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Het leven van een paashaas gaat niet over eieren

paashaas

Het is bijna Pasen, de tijd van middagjes op zoek naar gekleurde eieren, chocolade paaseitjes en paashazen worden verslonden. Gezellige brunches worden gehouden of mooie wandelingen. Maar wist je dat het leven van een paashaas niet over eieren gaat?

Een humoristische herinnering

Dat het leven van een paashaas niet over eieren gaat kan ik je uit eigen ervaring vertellen! Het is een 10 jaar geleden dat ik samen met mijn vader op een groot voetbalveld stond. Niet als mijzelf, nee, als de paashaas! Neem daarbij dat mijn jongste zusje Jill toen ongeveer 6 was en we tellen uit je eieren. Het werd een humoristische herinnering!

Het leven van een paashaas..

Op een mooie zonnige woensdag mochten papa en ik aantreden. We maakten Jill wijs dat we een rondje gingen fietsen en zo vertrokken we naar het voetbalveld. Eenmaal daar werden we in een veel te warm pak gehesen met volgens mij een masker. Of we werden geschminkt, dat kan ook! We waren er klaar voor en vertrokken het veld op om ons te verstoppen. Ondertussen waren mama, Mandy en Jill op weg naar het voetbalveld om eieren te gaan zoeken. Want Jill was natuurlijk nog heilig overtuigd van de status van de paashaas.

Traditiegetrouw werd de paashaas met luid gebrul geroepen en kwamen wij te voorschijn. Of ze zochten ons, dat kan natuurlijk ook. Een van de 2 in ieder geval! We wandelden over het veld met grote rieten manden waar alle kinderen van het dorp hun gevonden eieren in mochten stoppen. Naar mijn weten stond ik op het grote veld bij de grotere kinderen en papa bij de kleintjes op een kleiner veld. Onze Jill was samen met Mandy druk op zoek naar eieren. Die kwamen ze natuurlijk brengen. Maar ze was slim, heel slim, te slim. De schoenen van de paashaas leken toch wel héél veel op die van ons. Mandy kreeg toen de klus om haar zoveel mogelijk af te leiden. En met het feit dat wij fietsen waren was de kous in principe ook af. Voor Jill was het een gevalletje “je mag niet liegen!”, daar was en is ze heel stellig in.

is niet gemakkelijk..

Het paaseieren zoeken was voorbij! We mochten alle kinderen een chocolade paashaas en gekleurd ei meegeven en toen was voor ons de klus geklaard. Een hele leuke klus om te doen! We kleedden ons weer om en fietsten naar huis! Ze vroeg waar we zo lang waren gebleven, dus wij zeiden dat we nog bij opa en oma langs waren gegaan. En pardoes kwamen daar opa en oma met de fiets.. Die wisten overigens nergens van. Een gevalletje, niet afgestemd, dus toen waren we ze “mis gefietst”. Voor Jill 3 vraagtekens extra, maar heey we mochten niet liegen. Dus het was zo!

Het is dus heel erg moeilijk om een paashaas te zijn! Het leven ervan gaat echt niet over eieren en is een extreme uitdaging! Zo en nu heb ik trek in die lekkere paascake van vorig jaar.. Misschien nog wat mee doen.

Volg je me al via Facebook, Instagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Dit artikel werd overigens mede mogelijk gemaakt door mama die mij op deze herinnering wees en mij aan de briljante titel hielp!

Volg:

2 Reacties

 1. Dorothé
  maart 30, 2018 / 7:44 am

  Geweldig leuk. Ze was toen nog 5 jaar. Ik weet het nog als de dag van gisteren. De bestwilverhaaltjes stapelden zich op en oh hoe vervelend je dat vond lol.
  We hebben het nog vaak moeten horen van haar. Hele mooie herinneringen die we koesteren.
  Mooi geschreven meis xxx

 2. oma
  maart 30, 2018 / 12:11 pm

  een leuk verhaal Kelly en die foto’s zijn ook heel mooi. Fijn, dat je het zo mee gemaakt hebt. Fijne paasdagen en geniet van alle mooie dingen. Groetjes oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: