2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Lifestyle – 6x blij met het dorp

dorp

Afgelopen zaterdag kwam bij mij het idee op om eens te schrijven over de redenen waarom ik blij ben met waar ik woon. Ik ben altijd al een dorpsmens geweest, hoewel de stad mij ook heel gaaf lijkt hoor. Toch voelt een dorp meer vertrouwd, je “thuis” wordt ermee groter vind ik. En daarom bedacht ik deze “6x blij met het dorp”.

dorp

 1. Met stipt op 1 staat het feit dat mijn opa en oma een straat schuin achter ons wonen, en ik daarmee altijd familie in de buurt heb. Ik kom er nu nog steeds niet vaak, maar dat komt omdat ik natuurlijk van 8 tot 6 weg ben. Maar toen het nog niet zo goed met mij ging waren ze wel in de buurt en ben ik ook even bij hun gaan buurten.
 2. De winkels! Mijn ouders wonen ook in een dorp, maar dat is niet zo groot. Verder dan een café, frituur, bakkerij en slager die 1x per maand open is kom je niet. Dit dorp is groter, het heeft een AH, Plus, Lidl, Kruidvat, Hema en ga zo nog maar even door. En dit alles op loop afstand! Ik verheug me nu al op de momenten dat ik tijd heb om even zo naar het dorp te wandelen! Afgelopen zomer deed ik dat met de fiets, maar nu met stage komt het er bijna niet van..
 3. Mensen die een babbeltje met je maken is ook iets moois aan wonen in een dorp. Hier kom je mensen tegen en die zeggen je vriendelijk gedag. Of als er een hond meeloopt dan aai het beest even, maak je een klein babbeltje en je gaat verder.. Geweldig!
 4.  De straat vind ik ook geweldig! Een rustige straat waar je af en toe wat door ziet wandelen of fietsen. De buren zijn ook super. Die wat aan ons vast zitten wonen er nog niet, ze zijn nog druk aan het verbouwen, maar zijn wel heel aardig. En ook de mensen waarmee we de oprit delen zijn heel aardig. We hebben er al 2 keer aan de deur gestaan voor spullen,  dat bekende suiker tafereel.
 5.  De bakker kent je zo goed als bij naam. Het dorp is vrij groot, en onze bakker om de hoek heeft veel klanten, maar toch herkennen ze je. Zo stond ik laatst met opa bij de bakker en zijn naam kennen ze wel. En tot mijn verbazing wiste ze nu ook wie ik was.
 6.  Het dorp ligt precies in het midden van werk en familie. En dat is ideaal. Als het een beetje mee zit ben je met 20 min. op het werk en met 15 min. bij onze ouders. En dat voelt heel prettig, je bent niet mega ver van alles af. En reistijden zijn daarmee een stuk korter. Toppie!

Ik kende ons dorp al vanwege opa en oma, maar had nooit echt gedacht er te gaan wonen. Maar ik vind het heerlijk ! Zijn jullie ook dorpsmensen of kiezen jullie toch liever voor de grote stad ?

Volg:

5 Reacties

 1. oma
  december 29, 2016 / 7:58 am

  mooi beschreven Kelly en wij wonen ook graag in een dorp. Al goed ingeburgerd en je woont er pas een half jaar! xx

  • Ballontraebay
   december 29, 2016 / 5:20 pm

   Jaa zeg dat wel haha! Xx

 2. Tamara
  december 29, 2016 / 9:33 am

  Tja je zult het niet geloven maar Veldhoven is een dorp! Na jaren in Eindhoven te hebben gewoond (ja een stad) ben ik naar Veldhoven gegaan. Een dorp met stadse invloeden. We hebben een winkelcentrum, zwembad, politie en brandweer en een grote ziekenhuis en sinds vorige week een eigen bioscoop! Wij wonen vlakbij een AH en een Aldi dus lekker handig met boodschappen. Luca’s school is achter de AH dus ongeveer 700 meter lopen van huis. Ik kan zo met de bus naar de stad van Eindhoven, maar daar ben ik al jaren niet meer geweest. Ga liever dan naar het City Centrum in Veldhoven of naar Winkelcentrum Woensel in Eindhoven.

  • Ballontraebay
   december 29, 2016 / 5:21 pm

   Dat is toch echt ongeloofelijk! Maar wel gaaf hoor haha. Bij ons hebben ze ook een bioscoop 🙂 maar een eigen ziekenhuis niet hoor haha. Het is lang geleden dat ik in Eindhoven ben geweest, maar begrijp dat je liever naar het City centrum of de Woensel gaat !

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: