2   25
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Macaronisalade met een fruitig tintje

fruitig

Het is tijd voor een nieuw receptje. Simpel, verfrissend en het doet me denken aan Hawaï. Ideaal voor met dit weer ! Een macaronisalade met een fruitig tintje. Ik laat het je graag zien.

Dat macaronisalade op heel veel manieren gemaakt kan worden is een feit. En ik durf te wedden dat ik absoluut niet de uitvinder ben van dit idee. Maar toch wil ik dit simpele receptje met je delen. Om je te inspireren! Al eerder deelde ik een mini recept voor een macaronisalade, ook heel lekker. Maar deze vind ik gewoon heel grappig. Met het fruitige tintje doet het me namelijk denken aan zon, zee, strand, palmbomen, beetje Hawaï. Zelf op de pizza Hawaï!

Macaronisalade met een fruitig tintje

fruitig

Wat mag er in?

 • een pasta soort naar keuze, ik koos voor gekleurde fusilli, lekker vrolijk!
 • hamblokjes, ik nam boterhamworst uit blik
 • yoghurtdressing, of kerrie, of whisky, dat maakt het nog wat meer Hawaï
 • augurkjes
 • zilveruitjes
 • mais
 • en tromgeroffel.. ANANAS! Het fruitig tintje dat mij doet denken aan Hawaï

Wat moet je doen?

Het is natuurlijk heel erg simpel. Je kookt de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Ondertussen snijdt je de augurk in kleinere stukjes en maak je blokjes van de blik boterhamworst. Deze doe je bij elkaar in een grote schaal. De mais lek je uit en kan erbij, dat geldt ook voor de zilveruitjes. Ik kocht voor het gemak ananas in stukjes, maar je kunt het natuurlijk ook vers in blokjes snijden of van ringen blokjes maken. Het sap kun je weggooien of op drinken. De blokjes voeg je toe.

Zodra de pasta is afgekoeld mag deze erbij en meng je het geheel goed onder elkaar. Om het vervolgens af te maken met eventueel een dressing. Ik koos voor yoghurtdressing, maar een kerrie of whisky saus zou hier ook goed bij kunnen. Of geen, het is maar net wat je wilt.

En dan heb je een lekkere verfrissende, zoete macaronisalade. Die het lekkerst is wanneer je hem een nacht in de koeling laat staan!

Wij waren zelf erg enthousiast. Hou jij ook van koele maaltijden met het warme weer ? 

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  juli 31, 2018 / 8:01 am

  Jaren geleden hebben we in de zomer ook wel eens een koud gerecht gegeten, maar eetlust en smaak veranderen ook door de jaren heen. Met dit pasta gerechtje kun je ook variëren en naar smaak aanpassen, past in deze pasta eeuw! Een fijne dag Kelly en groetjes van opa en oma xx

 2. José
  juli 31, 2018 / 8:20 am

  Lijkt me heel lekker, dus uitproberen. Ideaal eten met deze warmte. Grxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: