Makkelijke Mexicaanse wraps (of rijstschotel) recept

Mexicaanse wraps

Het is nog net geen wekelijks terugkerend onderdeel.. De makkelijke Mexicaanse wraps van Bij Zus. We zijn er hier beide gek op, omdat het heel lekker is, veel groente bevat en het een gevoel geeft alsof je gezond aan het cheaten bent. Tijd om het lang beloofde recept te delen.

De makkelijke Mexicaanse wraps zijn dus goedgevulde wraps met groente, tomatensaus en eventueel gehakt. Want dat laatste is eigenlijk nog niet eens echt nodig. Om het geheel af te toppen gebruik ik wat geraspte kaas en een kloddertje crème fraîche en dan heb je een maaltijd eigenlijk net zo lekker als frietjes of pizza. Daarom ook het idee van cheaten, want zoals je weet, ik leef met het ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ principe. Balans en je leeft maar een keer.

Toen ik dit recept ging maken voor deze blogpost had ik nog maar 3 wraps liggen. En 3 wraps zijn eigenlijk precies genoeg voor een persoon. Ik maakte daarom voor mijzelf een rijstschotel met dezelfde vulling en ook dat was zeer geslaagd, dus daarom een mix van beide recepten!

Wat heb je nodig voor makkelijke Mexicaanse wraps? voor de rijstschotel?

Mexicaanse wraps

Voor 2 personen:

  • 6 volkoren wraps / 130 gram ongekookte (zilvervlies)rijst
  • 300 gram gehakt
  • 1 eetlepel Mexicaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 paprika’s
  • 400 gram kidneybonen
  • Zakje doperweten, mais en linzen mix van de Lidl
  • 500 gram tomato frito
  • Geraspte kaas naar wens
  • Evt. wat crème fraîche

Wat moet je doen?

De stappen voor de rijstschotel staan in cursief.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor de rijstschotel kook je de rijst volgens de verpakking.

Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika in blokjes. Neem een grote pan, ik gebruik meestal de wok en bak de ui glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe met de knoflook en de eetlepel Mexicaanse kruiden en laat dit bakken.

Mexicaanse wraps

Wanneer het gehakt rul gebakken is kunnen de paprika’s erbij en bak je deze 3 minuten mee. Ondertussen zeef je het blikje kidneybonen en spoel je deze even af. Deze kunnen er daarna bij samen met de doperwten, mais en linzenmix. Wanneer je alles hebt gemengd en heel kort hebt gebakken voeg je de tomato frito en roer je dit goed door. Zodra het pruttelt kan je proeven en eventueel nog wat kruiden toevoegen. Zodra de smaak naar wens is (wij eten vrij mild gekruid eten) kan het vuur of de inductie uit.

Voor de wraps leg ik een bakpapiertje in een ovenschaal en voor de rijstschotel vet ik een ovenschaal in met een beetje boter.

Tijd om de wraps te vullen! Ik neem een wrap op een bord en doe vervolgens een goede soeplepel vulling in de wrap. Vervolgens vouw ik de linker- en rechter zijkant over elkaar heen en zet ik deze vast met een prikkertje. Ik leg ze naast elkaar in de schaal en dan strooi ik er wat geraspte kaas overheen. De schaal gaat dan ongeveer 10 minuten in de oven, tot de kaas is gesmolten. En dan is het klaar! Met eventueel een dotje crème fraîche erbij.

Voor de rijstschotel neem je de met wat boter ingevette ovenschaal en vul je deze met de afgegoten rijst. Op deze laag gaat dan het Mexicaanse wraps mengsel en daaroverheen strooi je wat geraspte kaas. Vervolgens doe je de schaal ongeveer 10 minuten in de oven, zodat de kaas gesmolten is en dan is het etenstijd.

Het is echt een hele fijne maaltijd! Hij is budgetproof, je kunt hem vegetarisch maken en het is ook nog eens zo klaar. Plus, als je nog wat overhoud.. Het is als lunch ook heel erg lekker. Ik zou zeggen probeer het eens, laat me weten wat je er van vind en dan wens ik je alvast eet smakelijk!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

1 Reactie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: