2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Met Jill naar de Kreadoe beurs in Utrecht

Kreadoe beurs 2021

Toen we in de trein naar huis zaten afgelopen donderdag wist ik één ding honderd procent zeker. Hierover wilde ik schrijven. Alleen al om het terug te kunnen lezen, want wat hadden Jill en ik een geweldig leuke dag op de Kreadoe beurs in de Jaarbeurshallen van Utrecht!  

De ochtend begon om kwart voor 6. Ik stond al snel langs mijn bed, want ik had er zin in. Om 6 uur stonden Jewel en ik buiten voor onze wandeling. Terug thuis ontbeet ik en stopte ik de laatste spullen in de rugzak. Want naast eten en drinken moest ook mijn ‘Cartoonmeisjes teken je zo!’ boek mee en wat mobiele opladers voor de telefoon. 10 op 7 stapte ik in de auto met Jewel en reed ik naar Kevin toe. Daar was Jill blijven slapen, zodat we zonder al te veel gedoe konden vertrekken. Kevin was mee opgestaan, dus bleven we nog even kletsen en daarna brachten Jill en ik Jewel weer thuis. Nog even zitten en spelen en toen was het voor Jewel tijd om te gaan slapen en voor ons tijd om te gaan.

Jagen terwijl je niet hoeft te jagen

Heenreis Kreadoe 2021 Utrecht
Nog vol energie!

Jill bedacht zich dat ze de croissantjes die mama voor ons had gehaald was vergeten bij Kevin. Dus hij werd gebeld en hij bracht ze naar ons op het station. We hadden nog tijd genoeg en dat was fijn, want zo konden we rustig kijken of we nu wel of niet moesten inchecken. Dat bleek dus niet, ideaal! Om 07.44 reed de trein het station in en konden we aan onze reis beginnen! In Venlo moesten we overstappen en hiervoor moesten we onder het spoor door. We hadden in principe ook hier tijd genoeg, maar het geluid en het gejaagde gedrag van een man met een koffer gaf ons genoeg prikkels om ons ook gejaagd te voelen. En hoe bewust we ons er ook van waren, we namen het toch een beetje over. Eenmaal in de trein plofte we in een stoel op de benedenverdieping en waren we klaar voor vertrek! Zo, dit deel van de reis konden we afvinken! Het reizen vloog voorbij en voor we het wisten reed de trein het station van Utrecht Centraal binnen.

Gearriveerd in Utrecht

Jill voor Tina Turner Beatrixtheater

We namen de roltrap naar boven en kwamen uit in een grote hal. Oké, bordjes kijken, Jaarbeurshallen rechts, “Jill! We moeten naar rechts!”. En daar gingen we, op jacht naar de Jaarbeurshallen. We namen de trappen naar beneden en spotten nog het Beatrixtheater met de mooie reclame voor Tina Turner de Musical. Om iedereen thuis te laten weten dat we waren gearriveerd in Utrecht maakten we daar een foto. Jill en papa gaan namelijk in januari naar de musical, dus dat maakte het extra leuk. Na een korte twijfel volgden we de massa vrouwen en enkele heren en kwamen we zo uit bij de ingang van de Jaarbeurs!

Welkom op de Kreadoe!

Paperfuel stand op Kreadoe
De Paperfuel stand op de Kreadoe

Eenmaal binnen werden we overweldigd door alles wat we zagen. Het gaf ons even het gevoel alsof we op de zwarte markt in Tessenderlo waren beland. Maar gewapend met plattegrond gingen we op avontuur. We spotten Dendennis, iemand waar Jill graag mee op de foto wilde en zo keken we verder. Omdat het in de eerste hal nog druk was besloten we naar de volgende hal te lopen. En zo gingen we op avontuur naar de belangrijkste stand van de dag; die van Paperfuel! Met naamkaartjes lezen kwamen we binnen no time bij de stand terecht en besloten we maar gelijk de eerste aankopen te doen. Zo hadden we tenminste alvast wat dingen die we wilden. En dat bleek later een goede keuze!

Een uitleg vol passie over stempels

Na alvast een soort van rib te hebben ingeleverd bij Paperfuel liepen we verder langs de andere stands. Jill had online stempels gezien met prachtige voordeuren in Kerst stijl. Toen we ze zagen hangen besloten we ze van dichtbij te bekijken. We hadden alleen geen weet van hoe het werkte, dus besloten we een verkoopster te vragen om uitleg. Ze legde ons haarfijn, vol passie, uit hoe we zo’n stempel in konden kleuren. Dus toen vroeg ik maar eens om de basis.. Hoe krijg je die zwarte lijnen? Er kwam een mooie uitleg en wij werden steeds enthousiaster. Ze drukten ons op het hart om klein te beginnen, zodat we zeker wisten dat we het ook echt leuk vonden. We besloten er samen voor te gaan, dus pakten we onze spulletjes. Bij de kassa lagen alle soorten stempelinkt en daarin was veel keuze. De verkoopster zag dat we weer aan het puzzelen waren, dus hielp ze ons door het aangeven van de juiste inkt. Ze had er beduidend lol aan om ons zo te kunnen helpen en dat werd onder de verkoopsters onderling ook nog even bevestigd. Zo grappig!

Snuffelen tussen de diamond painting

Geslaagd!

Jill en ik baanden ons weer een weg langs alle kraampjes en zo kwamen we in de hal met vooral veel diamond painting. Een hobby die we sinds kort hebben ontdekt door een pakketje van de Action. Maar we waren kieskeurig, we namen alles in ons op en keken ook veel verder. En zo kwamen we bij een kraam met een prachtig ontwerp van Lady & de Vagebond. Ik kon hem gewoon niet laten liggen en in verhouding was het ook niet zo prijzig. Jill besloot er ook eens goed te snuffelen en kwam zo uit bij een painting van een tijger met de focus vooral op de ogen. Precies wat ze wilde. En zo gingen we allebei overstag. Die moesten mee! Nadat we die hadden gekocht namen we even pauze. Ik lustte wel een broodje en mijn rug riep om wat rust. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Voor een photobooth poseren

photobooth Kreadoe
Ons Kreadoe photobooth resultaat

Toen we weer op pad gingen zagen we een photobooth staan. Een soort fotohokje zonder hokje. Dat wilde ik graag van dichtbij zien en het leek me leuk om zo ook een foto van Jill en mij te maken. Een selfie was namelijk wel leuk, maar dit was toch net iets specialer! Dus hielden we een mini fotoshoot en gingen we met bovenstaand resultaat weer weg! Helemaal blij mee!

We vervolgden onze weg en snuffelden tussen allerlei kraampjes. Sommige bekeek je wat intensiever, sommige wat minder. Zo zijn wij gek van alles met papier, maar met garen is toch niet helemaal ons ding. Je was daardoor bij het ene kraampje sneller weg dan bij het ander. Onze wandeling liep uit op de Kreadoe merchandise kraam. We hadden al die tijd al met een papieren en plastic zakje rond gerend, maar die waren zwaar aan het worden met alle spulletjes. We besloten allebei een toffe shopper te kopen, zodat we makkelijker onze spullen mee konden nemen. Daarna namen we weer even een korte pauze om de tassen om te laden en even wat te drinken.

Een korte ontmoeting met Dendennis

Dendennis en Jill

We waren in de buurt van de kraam van Dendennis en daar wilde Jill nog graag mee op de foto. Dendennis is trouwens iemand die heel veel verschillende soorten haakboeken heeft geschreven. Mama en Mandy leenden zijn boeken vaker bij de bieb, dus het was voor ons leuk om hem eens live te zien. Jill ging nog met hem op de foto. Vervolgens liepen we weer verder, kwamen we als een stel stalkers voor de zoveelste keer langs de Paperfuel kraam en na nog wat snuffelen kwamen we tot de conclusie dat we eigenlijk alles wel hadden gezien. Dat was iets meer dan een halfuur voor dat we een workshop hadden bij Paperfuel.

Op jacht naar de Kreadoe steen!

Kreadoe wedstrijd
De Kreadoe steen

Om nog even bij te komen van al het wandelen wilden we weer even gaan zitten. We zaten net op het bankje toen Jill vertelde over een hint die zojuist was vrijgekomen op de social media van Kreadoe. Er was namelijk elke dag een wedstrijd waarbij je een geschilderde steen kon zoeken voor een prijs. Hiervoor gaven ze een hint en dan kon je op pad. De hint was dit keer “Lach eens naar het vogeltje!”. En toen wisten wij genoeg! Zonder aarzeling zei ik tegen Jill dat we moesten gaan kijken. Met snelwandelen kwamen we uit bij de photobooth. Ik keek bovenop de achtergrond en zag niks, Jill zag de steen op de grond liggen en pakte hem snel weg. De organisatie gniffelde dat we wel heel snel waren en vertelde ons dat we naar de merchandise kraam moesten gaan. En daar kreeg Jill een leuk pakketje. Een shopper, een reisbeker en een etui. We hadden zo’n lol aan dit avontuur. We hadden het er warm van gekregen, maar dat was het meer dan waard. Na het avontuur wandelden we nog naar een diamond painting kraam waar we een pen en wax kochten en daarna liepen we richting de Paperfuel stand voor de workshop!

De workshop van Paperfuel

We waren een kwartiertje te vroeg, maar konden gelukkig wel al gaan zitten. Het gaf ons alvast de gelegenheid om een handtekening te vragen voor in ons ‘Cartoonmeisjes teken je zo!’ boek. Dat was een van de dingen waar we op hadden gehoopt om te krijgen. Half 3 begon de workshop en gingen we aan de slag! Een workshop in het tekenen van een cartoonmeisje en vervolgens inkleuren met alcoholmarkers. Het was een uitdaging, want ik tekende het meisje in verhouding te klein om makkelijk in te kleuren. En ook de punt van de stift werkte niet mee, waardoor er een soort vlek ontstond. Maar ondanks dat was het ontzettend leuk om te doen! Het was inspirerend en enthousiasmerend. Ik was dan ook blij dat ik ’s ochtends al de alcoholmarkers had gekocht. Sowieso was het zoals ik al eerder schreef een goede keuze geweest om ’s ochtends wat dingen te kopen. Er was namelijk ook al veel op voor die dag.

workshop Paperfuel op Kreadoe beurs

Als een ontmoeting met Chantal Janzen

paperfuel Karin op Kreadoe beurs
Fangirls!

Half 4 waren we klaar en waren Jill en ik moe, maar voldaan! Alsof we de Chantal Janzen van de illustraties hadden ontmoet. We mochten nog met haar op de foto en zo was onze eerste ontmoeting met ons idool voorbij. Iemand waarbij we door het chaotische veel herkenning zagen en dat was extra leuk! Ik kocht nog een A4 blok tekenpapier en toen ook Jill haar spulletjes nog had gekocht besloten we alles in te pakken en richting uitgang te gaan.

Winkelen in Hoog Catharijne

Jill en ik hadden afgesproken om na de Kreadoe beurs nog even naar Hoog Catharijne te gaan. We begonnen dus weer aan een nieuwe zoektocht. Gewapend met Google maps kwamen we er wel uit. De trappen die we ’s ochtends af waren gelopen richting de Jaarbeurs moesten we nu weer op en dat was toch wel een klusje na zo’n dag. Eenmaal boven zagen we Hoog Catharijne al liggen en wandelden we zo die kant uit. We ontdekten waar de take away lag die we al hadden opgezocht voor het avondeten. Maar het was eerst tijd voor een bezoekje aan de Lush en de Primark. De Lush hadden we zo gevonden, de Primark duurde iets langer, maar daar kwamen we ook bij uit. We snuffelden 4 verdiepingen af en namen ook nog wat dingetjes mee.

Susan en Freek gespot

Het was 5 uur toen we gingen betalen bij de Primark. We hadden honger gekregen, dus besloten we naar Manneke Pis te lopen. De take away waar we frietjes wilden eten. En dat was een slimme keus. Lekkere friet en saus, top kroketjes en al met al niet zo duur. Je kon er alleen buiten op bankjes zitten, dus toen we genoeg hadden gegeten besloten we de andere kant van Hoog Catharijne nog te gaan bekijken. En toen kwamen we uit bij de, bleek na even Google later, de pop-up store uit van Susan en Freek. Er stonden wat mensen voor en we zagen allerlei beveiliging. We besloten ook even te kijken en toen zagen we ze staan. Susan en Freek waren in de winkel! Dat was nog een leuke toevoeging aan de dag!

Met een kleine reisvertraging naar huis

Toen we alles hadden gezien wat we wilden zien liepen we naar het station. Daar bleken we nog niet binnen te mogen, omdat het nog geen half 7 was geweest. Dus we liepen nog even naar de Dunkin Donuts voor een frappé. En vervolgens konden we wel zo doorlopen en wachten op de trein. 6 voor 7 kwam de trein aan en begonnen we aan onze terugreis. Die verliep tot Eindhoven heel voorspoedig en toen kregen we wat vertraging. Een storing bij Deurne en een goederentrein bij Blerick zorgde ervoor dat we onze overstap misten. Een half uurtje later konden we wel met de trein mee en zaten we eindelijk in de trein naar huis! Kwart over 9 kwamen we aan en pikte Kevin ons op. Na nog even bij hem Jills spullen te hebben gehaald brachten ze mij weer thuis.

Het was een geweldige dag op de Kreadoe. Een die absoluut voor herhaling vatbaar was en zo’n gouden randje had. Jill, merci voor het leuke idee om naar de Kreadoe te gaan! Ik ga nog even nagenieten van al onze avonturen, lol beleven aan wat we allemaal hebben gekocht en dan zijn we er volgend jaar oktober wat mij betreft weer bij! Ben jij al eens naar de Kreadoe geweest?

Volg Bij Zus ook op InstagramFacebook of Pinterest om op de hoogte te blijven van de nieuwste updates!

Volg:

1 Reactie

  1. Tine
    november 3, 2021 / 6:09 pm

    Jullie hebben een heel mooie dag gehad, wat een belevenis. Dat is zeker voor herhaling vatbaar. Mooi omschreven, Kelly! Zo gaat deze dag niet verloren, wat je bedoeling ook was. Dendennis heeft ook genoten van jullie!! Volgend jaar gaan kijken of Dendennis dar nog is. Een leuke vakantiedag!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: