2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn 4 favoriete gerechten van het najaar

najaar

Het najaar is duidelijk weer van start! Buiten is het fris, binnen krijg je steeds meer zin om de gezelligheid en lichtjes in huis te halen en in de keuken heb je zin in allerlei soorten gerechten. Welke mijn favoriet zijn tijdens het najaar lees je in dit artikel.

Stamppot

najaar

Als ik denk aan het najaar dan begint de kriebel voor stamppot al te komen! Een lekkere wortelstamppot met een gehaktbal en uitjes. Of een rauwe andijviestamppot met spekjes of een Griekse variant met feta. Boerenkool met wat azijn of zuurkoolstamppot met ananas (of appel) en een stukje rookworst! Je hebt genoeg variatie om eigenlijk iedere dag een stamppot op tafel te zetten.

kleurenpalet

Ovenschotels

najaar

Dit is een favoriet die ik het hele jaar kan waarderen, maar in het najaar nog het meest. Je kunt van stamppotten heerlijke ovenschotels maken. Maar ook met pasta! En als ik het over het najaar heb is de pompoen ook iets wat in mij opkomt. Ik ben de enige hier in huis die iets als pompoen of zoete aardappel kan waarderen. En daar kun je in deze tijd van het jaar ook hele lekkere ovenschotels mee maken. Een leuke tip voor jou: Boodschappen.nl heeft lekkere ovengerecht recepten, bij ons staat de aardappelschotel met sperzieboontjes en braadworst komende week op het menu.

Mexicaans

Stoofvlees

najaar

Het gure weer van buiten vraagt eigenlijk om heel lekker stoofvlees. Denk aan een hachee met rundvlees dat haast uit elkaar valt. Of een lekker bakje zuurvlees. Zalig! Maar voor beide geldt dat ik niet zo goed ben in het maken ervan. Eten doe ik het wel maar al te graag. Duvelkesvleis valt voor mij ook een beetje onder stoofvlees en zoals jullie weten is dat toch echt mijn allergrootste favoriet.

Soep met pannenkoeken

Soep met pannenkoeken is een goede om dit najaar favorieten lijstje mee af te sluiten. Oh wat vind ik dat heerlijk! Een zelfgemaakte erwtensoep, champignonsoep, Chinese tomatensoep of broccolisoep. En daarnaast dan een pannenkoek met stroop, jam, Nutella, poedersuiker, appel of spek.

En zo zijn er nog genoeg andere heerlijke gerechten in het najaar. Wat maak jij graag in deze periode van het jaar?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking. Dit doet verder niks af aan mijn mening. Samenwerkingen gebeuren alleen als ik er 100% achter sta.

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 19, 2020 / 8:07 am

    We hebben weer wat te kiezen, Kelly. Jij maakt ook vaak feest maaltijden, en dan zo’n stapeltjes pannenkoeken. mooi om te zien. We hebben al vroeg wat winterweer, maar vandaag blijft het nog droog en geniet van je vrije dag!
    groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: