2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn eerste vliegreis ervaring

vliegreis

In oktober had ik mijn eerste vliegreis naar Gran Canaria. Een ervaring die ik zeker niet zal vergeten. Het leek me leuk die met jullie te delen!

Voor het vliegen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik voor mijn eerste vliegreis eigenlijk totaal niet nerveus was. Vroeger leek me dat doodeng, nu zag ik het meer als een uitdaging. Wat ik wel spannend vond was de douane, want hoe gaat dat? Dadelijk had ik iets bij me wat niet mocht, of ging het alarm af en zou ik in de spotlights staan. Nee dat zag ik toch niet zitten.

Maar goed we vertrokken vanuit Luik, dus toen we daar aankwamen begon het vliegavontuur. Inchecken ging prima, gelukkig hadden we kilo’s genoeg over voor souvenirs mee terug te nemen. En daarna door naar de beruchte douane. Ik had al allerlei border security momenten in mijn hoofd, maar het viel reuze mee. Alles was goed en toen konden we doorlopen. 

En toen kwam het vliegtuig inzicht! Er was maar één gate open en het was het enige vliegtuig dat zou vertrekken, dus dat viel mee. Eenmaal in het vliegtuig deed ik maar gelijk mijn riem zo strak mogelijk om en toen was het afwachten. De vliegtuiginstructies waren grappig om te zien, het ziet zo maf uit. En je zag aan de stewardess dat zij het net zo vond. Maar belangrijk is het uiteraard wel! 

Eerste vliegreis begint

En toen kwam het opstijgen. Het enige wat ik daarbij kon denken was “waarom moet dit zo overdreven?!”. Die geluiden horen erbij, maar het was zo apart om mee te maken. Voor degene die nog nooit hebben gevlogen, het heeft een beetje het effect van een trein die langs dendert of een straaljager die overvliegt, maar dan iets zachter. Heel apart! Gelukkig had ik geen last van de oren en waren we zo boven. Maar het effect ervan is net alsof je in een film zit.

In de lucht was magisch! Ik heb mijn ogen uitgekeken zowel heen als terug! Ondertussen heb ik ook film gekeken op Netflix, dat scheelde weer wat tijd. En ik zag allerlei figuurtjes in de wolken. Ja, ik ben zo iemand die figuren in wolken zoekt. En wat ik boven de eilanden zag was gewoon heel tof. Oh en ik heb me op de heenweg gelachen om het eten dat ze verkochten. Kenneth nam van zo’n Doritos met een dip. Volgens mij kostten ze €3,- en hij kreeg zo’n ontzettend klein doosje met van die mini Doritos en een klein bakje met dip. Het gaat nergens over, maar we hebben dubbel gelegen! Terug vlogen we ’s avonds, dat was mooi, want al die lichtjes begonnen natuurlijk te branden overal.

vliegreis

Het dalen viel me de eerste keer enorm tegen, het was net een trap die de piloot afliep. Vliegen, plof omlaag, vliegen, plof omlaag en dat dan 2 keer. Op Tenerife en op Gran Canaria. Nee, dat was echt niks. Maar op de terugweg ging dat gelukkig heel soepel. De landing begon al vroeg en je merkte er maar weinig van.

We vlogen met TUI wat ik een absolute aanrader vind. Je had genoeg ruimte op een gewone plek en het personeel is ontzettend vriendelijk. Op de heenweg hadden we een schermpje om te zien waar we ongeveer waren en hoeveel kilometer het nog was. Echt top! En terug was ook prima geregeld. Als ik nog een keer zou vliegen en ik heb de keus, dan is dat zeker met TUI.

En dat was eigenlijk mijn eerste vliegreis ervaring. Niet zo spannend, want we hadden geen turbulentie of iets dergelijks, het was gewoon een fijne reis. Heb jij al eens gevlogen?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Dit artikel bevat géén samenwerking, ik ben gewoon zeer tevreden over TUI.

Volg:

2 Reacties

 1. Ger
  november 22, 2018 / 4:12 pm

  Misschien volgend jaar weer in oktober of zo.Wie weet eerst kijken of we vrij krijgen.
  En of jullie wel willen.Hi Hi Hi HI.

 2. oma
  november 22, 2018 / 5:37 pm

  leuk beschreven en we krijgen een indruk van wat vliegen is. Voor mij hoeft het niet.
  Maar volgend jaar mag je weer, dat is toch super. Fijne avond en groetjes van oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: