2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn fotobewerking stappen voor Instagram

fotobewerking

“Schat, wat ben je aan het doen?”. “Instagram!”, dat is eigenlijk het standaard antwoord dat ik geef. Ik denk dat ik meer tijd aan Instagram besteed dan aan vriendlief. Misschien een tikkeltje triest, maar wat voor hem gamen is, is voor mij bloggen en fotobewerking.

Welke foto kies ik?

fotobewerking

De hele dag door ben ik bezig met het kijken door een venster. Niet letterlijk, maar ik ben vrijwel altijd op zoek naar mooie plaatjes. Als de zon schijnt dan. Als het regent ben ik meestal bezig met zo snel mogelijk thuis komen, dan moet het echt toevallig net op mijn pad komen. Aan het einde van de dag ben ik dan standaard bezig met welke foto ik nu ga delen op Instagram. Het is altijd een puzzel, soms moet ik door mijn archief en soms weet ik het meteen en dan kan ik aan de slag met fotobewerking!

De fotobewerking begint

fotobewerking

De eerste app die ik dan open is Adobe Lightroom. Een app waar ik nu nog vaak genoeg mijn nek over breek. Omdat je er eigenlijk zoveel mee kan en ik er nog maar zo weinig van snap. Maar gelukkig zijn daar de presets voor! Mijn reddende engelen als ik snel een foto wil bewerken, omdat ik weer eens om 10 uur ’s avonds aan een Instagram post begin.

Pixgrade presets

Mijn presets komen van Pixgrade, een super fijne webshop van naamgenootje Kelly. Ik heb ze maanden, *lees vanaf 2 mei* uitgeprobeerd en daarmee weet ik 100% zeker dat alles wat ik daar nog zou kopen echt een investering is. Het installeren van een preset is vrij simpel, maar op haar website staat het nog een keer heel fijn uitgelegd en daarbij zijn haar prijzen voor zo’n preset ook nog eens ontzettend schappelijk. Mijn favorieten zijn vintage style, summer glow en rosé gold. Maar op mijn wensenlijstje staan nu ook sweet pumpkin, tropical teal en lollipop, hoewel, heel eerlijk, uiteindelijk zou ik ze allemaal wel willen hebben. (Schat, mocht je dit lezen, tip voor mijn verjaardag!).

Het gebeurt een enkele keer dat ik er geen filter overheen doe, of dat ik enkel wat kleine dingen aanpas, dan vind ik de foto zo net iets mooier uitkomen, of dan vind ik het gewoon tof om even wat puurs te delen. Maar goed, dan is Lightroom meestal wel de app waarin ik de foto al crop naar een vierkantje.

Van Lightroom naar Canva

fotobewerking

Nadat ik mij heb uitgeleefd in Lightroom ga ik verder met Canva. Ook een super leuke app waar je heel veel mee kan. Momenteel gebruik ik hem om een wit randje om de foto te geven. Vind ik nu gewoon een toffe touch aan een foto, maar als je hem zo hier ziet zal je het waarschijnlijk niet eens echt zien. Dus voor jullie beeldvorming heb ik er nu nog een zwart lijntje omheen gedaan.

Met Canva kan je trouwens veel meer dan dat. De printables die ik vaker maak zijn ook gemaakt in Canva. En mocht je een visitekaartje, uitnodiging, poster of iets anders willen maken, dan raad ik je aan om daar eens te kijken. Het is onwijs gebruiksvriendelijk en je bent er zo uren mee zoet.

De laatste stap: tekstbewerking

Hoe dan ook, zodra ik die stap heb gehad begint het lastigste.. De tekst! Het is heel makkelijk om er gewoon een simpele quote neer te zetten met wat hashtags, maar meestal wil ik er toch net iets meer kwijt dan dat. Tegenwoordig probeer ik bij iedere foto iets van gevoel te delen. Of het nu een herinnering is of een gedachtegang, dat maakt me verder niet uit, maar mijn doel is om toch net wat meer gevoel te delen in een post in plaats van een platte tekst. Hoewel, als het een foto is waarvan ik denk die spreekt boekdelen van haar eigen, dan is een quote of een zin genoeg. Met daarbij dan wel die hashtags, want anders worden mijn foto’s niet gevonden.

En dan is het klaar, ik zorg dat de foto wordt gedeeld op Facebook en Tumblr en dan mag hij de wereld in! En de ene keer gaat dat beter dan de andere keer. Soms krijg je 10 likes en soms 40. Dat is het voor en nadeel aan Instagram. Maar wat ik dan wel weer tof vind om te vertellen is dat de likes op Facebook wel langzaam omhoog gaan en dat geeft ook weer een boost!

Nog meer leuke apps

Voor het maken van Instastories gebruik ik nog verschillende andere apps. Met het maken van stories ben ik uren zoet op zowel mijn telefoon als iPad. Op mijn iPad gebruik ik bijvoorbeeld Mojo, Filmm en Picmonkey. En op de telefoon staat Unfold, ook een hele leuke app. En ik ben achter wat leuke Youtube tutorials gekomen waar ze alleen de Instagram app gebruiken om toffe stories te maken.

Ik kan me dus echt uren vermaken met foto’s bewerken, passen meten, teksten toevoegen en verwijderen. En het combineren van verschillende apps om tot die perfecte foto te komen. En zo heb je eens een keer kunnen lezen hoe zo’n Instagram/Facebook foto bij mij tot stand komt! Doe jij aan fotobewerking of post jij je foto’s gewoon puur zoals ze zijn?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 11, 2019 / 12:00 pm

    Dit is een hobby van je geworden en wie weet hoe het zich verder gaat ontwikkelen. Heel veel succes ermee! groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: