2   27
10   33
7   34
0   26
4   41
8   26
10   58

Mijn hoofd is net een ladekast

Mijn hoofd is net een ladekast

Aan het einde van de dag wil ik graag met jullie een klein gedichtje delen. Het gaat over een ladekast die in mijn hoofd zit. Afgelopen december sprong er toevallig eentje open en dat resulteerde in dit gedichtje.

Mijn hoofd is net een ladekast

ladekast

Photo by David Beale on Unsplash

Mijn hoofd is net een ladekast,
met laatjes groot en klein.
Sommige boos of angstig
en sommige verliefd of blij.
De meeste laatjes zitten dicht,
zo voel je ze vaak niet.
Soms tikken ze open,
en komt het gevoel terug naar boven.
Enkele vul je aan, andere ruim je op
en sommige schuif je zonder enig pardon terug in het slot.
Mijn hoofd is net een ladekast,
gevuld met allerlei herinneringen.

Dit kwam stukje bij beetje in mij op toen ik onder de douche stond. Ik voelde me even niet zo lekker, omdat er allerlei dingen naar boven kwamen. En in combinatie met vermoeidheid is dat soms best lastig. Vaak is voor mij de oplossing dan schrijven en tegenwoordig helpen wandelen, gamen en andere creatieve bezigheden ook.

Het is dus al even geleden dat ik dit schreef. Maar ik denk dat dit gedichtje voor veel vaker geldt. Hoe vaak er wel niet zo’n laatje open springt.. Al is het maar voor een paar seconden!

Ik schreef trouwens al eens eerder over mijn ladekast. Toen maakte ik een laatje open en deelde ik wat er in zat. Dat was een pittig laatje. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel meer kleurrijke laatjes dan donkere. Ik ben vooral benieuwd naar jullie mening over dit soort van gedichtje!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. Dorothé
  februari 29, 2020 / 4:28 pm

  Knap geschteven meis
  Precies zo als het is he
  Mooi neer gezet. Xxxx

 2. oma
  februari 29, 2020 / 7:16 pm

  leuk geschreven, maar laat die donkere laatjes maar gauw verdwijnen! Bijna voorjaar!
  Fijne avond, liefs oma xxx

Laat hier een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.