2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn postbezorger avontuur

postbezorger

In februari deelde ik dat ik een opleiding tot postbezorger deed en daarna aan de slag ging bij PostNL. Door mijn dagboek heen lees je natuurlijk over mijn dagelijkse bevindingen, maar ik wil er toch iets meer over kwijt!

Mijn avontuur als postbezorger

Doordat ik in februari op jacht was naar een vast inkomen kwam ik bij Post NL terecht. We hadden Jewel natuurlijk al gekocht, dus daar wilde ik zo veel mogelijk bij zijn en het werk als postbezorger is prima te combineren met een opgroeiende puppy en een bedrijf waar je graag ook nog wat uren in steekt.

postbezorger

De eerste maanden heb ik enorm moeten wennen. In het begin voel je je zo’n grote kluns! Op een zeker moment zaten beide onderbenen onder de blauwe plekken en had je het idee dat je wel mishandeld leek. Inmiddels weet ik de trucjes wel om mijn fiets goed neer te zetten, maar nog gaat het fout en loop ik dikke blauwe plekken op. Het hoort erbij denk ik dan. Hetzelfde voor de kosten en de beschadigingen aan mijn fiets! Of mijn prachtige bruine tint op de armen en iets onder mijn knieën. Als je me in mijn bikini ziet is het lachen geblazen, ik heb gewoon nog andere kleren aan. Maar die bruine kleur is ook weer een voordeel!

Tot maandag was mijn fiets nog niet echt bezorgproof. Papa heeft me er mee geholpen om mijn mooie rietenmand van de fiets te halen en mijn bezorgmandje erop te plaatsen. Er zit weer een nieuwe fietsstandaard op, want de vorige gietijzeren was afgebroken. (Er komt gewoon een hele hoop gewicht op, dus ja ik krijg het klaar om hem te laten breken.) En zo hoop ik steeds makkelijker te kunnen werken.

Nu kan ik flexibel zijn

postbezorger

Sommige denken best wel makkelijk over het werk als postbezorger en dat vind ik soms jammer. Want stiekem is het een behoorlijk zwaar beroep en moet je op veel dingen letten. Jij bent tenslotte de eindverantwoordelijke over de post die je bezorgt. Daarnaast ga je door weer en wind en ook de hittegolf heb ik over me heen laten komen. Soms is het werk ook absoluut niet leuk. Maar wat voor mij enorm opweegt is het feit dat ik veel bij Jewel ben, flexibel ben waar nodig en als ik niet te moe ben ook genoeg tijd kan steken in Bij Zus. En dat is met menig andere baan niet mogelijk.

Het heeft voor mij een tijdje geduurd voor ik kon denken “oké, dit is wat ik doe, daar ben ik trots op en hiermee kan ik mijn doelen wel bereiken.”. Een jaar geleden haalde ik mijn logistieke diploma en hoe je het went of keert het is voor buitenstaanders een vreemd gezicht dat je daar na een paar maanden mee stopt. Sommige snappen het nu nog niet en dat is hun goed recht. De mensen die heel dicht bij me staan weten het wel en zijn hoe dan ook trots op wat ik doe. En dat is fijn!

postbezorger

Het is goed zoals het is. Ik heb hele fijne collega’s en een hoop tijd en ruimte met toch een vast inkomen op zak. En door te accepteren zal de rest vanzelf goed komen! Met dit artikel wil ik ook gaan zorgen voor meer openheid op social media, want liever hield ik het gewoon stil en dat moet eigenlijk niet nodig zijn. Soms doe je nou eenmaal andere dingen dan waarvoor je geleerd hebt, het gaat er om dat je (uiteindelijk) gelukkig bent en kunt doen wat je wil doen! En met dit werk heb ik daar de ruimte voor!

Zo en dat was mijn postbezorger avontuur tot nu toe, een soort van de hak op de tak update. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat ik op straat mee maak? Dan verwijs ik je door naar mijn dagboek!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. Ger
  augustus 6, 2019 / 11:50 pm

  Geweldig ex-collega ik weet hoe het is om postbode te zijn. Er zijn leuke en slechte dagen. Het is zeker een zwaar beroep met al die kilo’s en dan niet te vergeten weer en wind. De post gaat door. Ik vind het fijn dat je het leuk vind. Wat wandelen en geld verdienen. Lekker volhouden het is geen slecht beroep. Als de collega’s maar leuk en gezellig zijn dan komt alles op zijn pootjes terecht. Groetjes.

 2. oma
  augustus 7, 2019 / 8:46 am

  Fijn, om te lezen dat je zo tevreden bent over je werk bij de post en met de ruimte die je hebt om aan je andere bezigheden toe te komen. Het was wennen, maar het kwam weer goed. Leuk beschreven. Een fijne dag Kelly met groetjes van opa en oma xxx

 3. Maud Heymann
  augustus 8, 2019 / 4:11 pm

  Ik vergeet mijn vakantiebaan als postbezorger nooit meer.. Ontzettend zwaar maar toch heerlijk werk!

  • BijZus
   Auteur
   augustus 8, 2019 / 5:37 pm

   Ja het is een onvergetelijk beroep, je beschrijft het precies goed!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: