2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn To Do list organisatie en unboxing My Journal 2021 planner!

my journal 2021

Op welke manier zorg jij ervoor dat je de dingen doet die op je planning staan? Ik heb van alles geprobeerd. De ‘My Journal’ van A-Journal bracht gelukkig verandering! In dit artikel laat ik je zien hoe ik plan en geef ik je een kijkje in de My Journal 2021.

Plannen met To Do lijstjes

Ik ben al vaker enthousiast geweest over agenda’s en planners. Toch liep ik er steeds tegen aan dat ik het niet vol kon houden. Ik maak graag afstreeplijstjes en met tijden heb ik niet veel. Het geeft een soort druk waardoor mijn creativiteit stil valt. Natuurlijk werk ik ook volgens afspraak met data en tijden. Maar als het om het plannen gaat wat ik op een dag wil doen, dan moet mijn agenda vrij zijn van tijden. Die schrijf ik er zelf wel bij indien nodig en die afspraken noteer ik in mijn telefoon. Zo creëer ik in mijn hoofd meer rust en ruimte en heb ik het idee dat ik gewoon flexibel kan zijn op een dag.

Ik kreeg vorig jaar de My Journal 2020 van A-Journal en die is voor mij dus echt een uitkomst. Ik kan naar hartenlust lijstjes maken door de hele agenda heen en ik zit niet “vast” aan tijden op een dag.

De dagelijkse dingen

my journal

Meestal pak ik de avond van te voren of de ochtend zelf mijn agenda erbij en begin ik een lijstje te maken. Een lijstje van alle dingen die ik in mijn hoofd heb en graag wil doen. Dingen waarvoor ik de hele week de ruimte wil nemen zet ik links onder de To Do en de taken voor de dag gaan bij de dag. Zo zijn er een aantal dingen die ik standaard iedere dag doe. Elke ochtend begint met de Miracle Morning, vervolgens ontbijten en welke wijken ik heb om te bezorgen. Ook probeer ik voor het werk meestal al een taak uit te voeren. Denk aan even stofzuigen, een mailtje sturen of een artikel afmaken. Voor het begin van de avond noteer ik koken, de afwas en gamen. Gamen staat eigenlijk voor vrije tijd, als ik op dat moment zin heb om te gamen doe ik dat. Maar als ik wil schrijven, tekenen of iets dergelijks doe ik natuurlijk dat.

Het variabele gedeelte

Wat er verder op een dag ingepland staat verschilt van dag tot dag. Op maandag staat er altijd wel iets huishoudelijks op de planning. De rest van de week staat er na het werk lunch en lopen/spelen met Jewel op de planning. Normaal gesproken ga ik wandelen met Jewel. Bij extreme hitte blijven we binnen en spelen Jewel en ik iets van een spelletje. Vaak staat er ’s middags schrijven op de planning of iets waar ik heen moet. Al is het de supermarkt voor een kleine boodschap. Het werkt motiverend als je met de marker door een to do gaat. Wanneer iets mij niet is gelukt op een dag streep ik het met pen door en verschuif ik het naar een dag later.

Een kijkje in de My Journal 2021 planner

my journal 2021

2 weken geleden benaderde A-Journal mij of ik interesse had om de My Journal voor 2021 te ontvangen. En daar zeg ik als ‘My Journal’ fan geen nee tegen!  Voor 2021 is er de keuze tussen Mint Groen, Lavendel, Lavendel Luipaard, Indigo Blauw en Oranje/Oker. De naam Lavendel Luipaard maakte mij heel nieuwsgierig. Ik vind printjes altijd heel gezellig en het is weer eens wat anders ten opzichte van de velvet blauwe dit jaar.

Unboxing video

Voor ik je de foto’s laat zien wil ik je eigenlijk eerst even de unboxing video laten zien. 5 minuten waarin je een hele enthousiaste blogger ziet met een grote liefde voor planners en notitieboekjes.

Blij met de vormgeving

De inhoud van de ‘My Journal’ is hetzelfde gebleven! Iedere week ruimte voor lijstjes en afvinklijstjes. Achterin staan ook weer verschillende soorten afvinklijstjes en lijstjes voor 2022 (Moet ik nu nog even niet aan denken.) Er is alleen een vormgevingsverschil ten opzichte van dit jaar waar ik heel vrolijk van wordt!

Het maandoverzicht van mijn agenda dit jaar heeft een oranje achtergrond en dat vond ik persoonlijk niet heel handig lezen. Gelukkig hebben ze daar voor volgend jaar een aanpassing in gemaakt. Ze hebben voor 2021 een witte achtergrond gekozen wat voor mij veel fijner werkt. En voor de rest vind ik de vormgeving ook weer top. Het oranje in de luipaard print zie je weer terug als je de agenda open doet en achterin waar nog een vakje zit om losse blaadjes in te stoppen.

Het is echt een agenda die bij mij en mijn werkwijze past. Hij geeft rust, ruimte en overzicht. Heel prettig!

Deze planner is o.a. te koop in de A-Journal webshop en op Bol.com voor €16,99. En nu is het wachten tot 2021! Zoals ik in de video al zei, ik kan eigenlijk niet wachten. Als is het alleen al voor die mooie nieuwe planner. Het is tenslotte altijd een feestje om weer in een nieuwe te beginnen! Was je al bekend met de My Journal agenda?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    augustus 14, 2020 / 8:20 am

    nee Kelly, wij hebben wel twee agenda’s, waarop we “niet vergeten” dingetjes invullen. Eén in de serre en één voor opa in de schuur. Meestal heb ik m’n “to-do” dingetjes wel in m’n hoofd en dat gaat net als bij jou dat opschrijven. Soms gaat er wat naar de volgende dag(en). Maar ik moet zeggen, dat ik die agenda best “super” vind, handig, want ik heb bij de computer ook vaak losse blaadjes in m’n postbakje. Als ik het niet meer onthouden kan, wie weet. Een fijne dag, Kelly, het is gelukkig minder warm!! Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: