2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Mijn vision board met persoonlijke en Bij Zus doelen voor 2021

vision board

Voor 2021 heb ik een vision board gemaakt met allerlei doelen die ik hoop aandacht te kunnen geven. Van dingen voor Bij Zus, zoals consequent zijn, vloggen en groeien. Maar ook op persoonlijk gebied; minder stress, beter sparen en meer zelfvertrouwen. En in z’n algemeenheid.. Tijd voor betere uitleg!

Ieder jaar maak ik weer een vision board of moodboard, het is maar net hoe je het bekijkt. Een A4’tje of 2 pagina’s in mijn agenda vul ik met foto’s en quotes die mijn wensen voor het nieuwe jaar moeten visualiseren. Ik geloof er in dat wat je visualiseert veelal ook op je pad komt. En soms neemt het een andere wending dan je wenst, of is het pad er naar toe moeilijker, maar uiteindelijk komt veel wel uit. Het heeft ook met de wet van aantrekkingskracht te maken.

Mijn vision board voor 2021

vision board

Maar goed, 2021, een nieuw jaar met nieuwe rondes en nieuwe kansen! Voor dit jaar heb ik een mindmap gemaakt en aan de hand daarvan een vision board. Bij sommige dromen/doelen kon ik niet de juiste foto/quote vinden, dus besloot ik zowel mijn vision board als mijn mindmap in mijn agenda te zetten. Mijn mindmap is onderverdeeld in 3 kopjes 2021 algemeen, persoonlijk en Bij Zus. Daaraan hangen dan weer de verschillende doelen waar ik aan wil werken.

Een betere balans vinden in tijd

Wat ik onder alle 3 de kopjes terug vind is een stukje dat te maken heeft met “druk”, stress en voor mijn gevoel geen vrije tijd. Laatst zag ik een goede quote die me iedere keer weer bij blijft.. “Druk zijn is een keuze.”. Dat klopt in feite wel. Je hebt zelf voor een gedeelte de regie in handen. Hierin wil ik meer balans vinden. Ik wil de stress die in mij zit verminderen door een betere en rustigere planning te maken. Een met meer tijd voor mezelf en waar ik zin in heb. Niet te krampachtig bezig zijn met ik moet dit en ik moet dat. Soms heb ik het idee dat ik gewoon bang ben om het rustig te krijgen. Terwijl een bepaalde vorm van rust je ook gewoon goed kan doen en ervoor zorgt dat je meer aan kan als dat nodig is. Daarom vind ik het ook belangrijk dat ik bewust vakantie ga nemen. Als ik vanuit de post vrij heb, heb ik dat met Bij Zus ook. Daardoor laad je op en krijg je veel meer inspiratie.

vision board

Een verlengde hierin is ook de Miracle Morning die ik weer toe wil gaan passen. De dag starten met de 6 s.a.v.e.r.s. Stilte, affirmatie, visualisatie, exercise (beweging), reading (lezen) en schrijven. Stilte doe ik door middel van een korte meditatie. Affirmaties ben ik nog mee bezig. Visualisatie doe ik door naar mijn vision board of mind map te kijken. Maar kan ook door dit nog eens door te nemen. Beweging heb ik met Jewel. Lezen kan een blog zijn of een stukje uit een boek. En schrijven kan een dankbaarheidslijstje zijn, maar ook bijvoorbeeld een stukje voor een artikel. Zo begin je de dag positief en heb je het gevoel dat je de dag ook al echt goed begonnen bent. Voor mij werkte het vorig jaar zomer heel fijn en dat wil ik nu weer oppakken.

Minder twijfelen meer doen

vision board

Ik merk dat de innerlijke criticus van mij weer wakker is geworden. Zo wil ik heel graag meer vloggen, meer stories maken, meer reels maken, maar er is steeds dat ene stemmetje in mijn hoofd dat zegt “doe maar morgen!”. En morgen wordt weer de dag daarna, of de dag daarna en ga zo maar verder. Ik heb geen grip op de mening van een ander en ik heb ook geen grip op wie er kijkt. Dus dit jaar gaat er een moment komen dat ik het gewoon doe.

Consequent en groeien

vision board

En als ik er dan aan begin dan wil ik ook meer consequent gaan zijn. Dat wil ik sowieso als het gaat om Bij Zus. Ze zeggen niet voor niet niets dat consistentie key is. En dat je on top of mind wilt blijven. Dat is ook een van de grootste doelen voor dit jaar. Meer aanwezig zijn, meer zichtbaar zijn, met regelmaat en niet meer te pas en te onpas. Daarmee doof ik de innerlijke criticus en kom ik ook weer verder in het doel om te groeien. Mijn doel voor dit jaar is om voorbij de 1000 te komen op Instagram. Het liefst 1500. En voor mijn blog is dat wel het gemiddelde aantal bezoekers per week dat ik graag zou halen. Een leuke uitdaging!

Plezier maken en lief hebben

Ook dit jaar wil ik graag de focus weer leggen op het lief hebben en plezier maken met familie. Vorig jaar was een pittig jaar in de familie. Er zullen dit jaar vast wel weer hobbels komen, maar als we dit samen blijven doen komen we er wel weer doorheen. Ook zou ik het geweldig vinden als we weer van die familiemomenten kunnen maken. Zoals de verrassingen met Vaderdag en Moederdag. Wat was dat geweldig! Of de gezellige avonden met spelletjes en lekkers.

Maar ook de momenten van Kenneth en mij samen. Samen naar zee of het bos, samen gamen of een potje darten. Daar wil ik meer tijd voor vrij maken.

En plezier hebben slaat ook op Bij Zus. Het is mijn bedrijf en mijn hobby. Dat laatste wil ik niet weer uit het oog verliezen. Door het gevoel van moeten wil dit nog wel eens vervagen en dat is jammer. Dit jaar ga ik er dan ook voor om er veel meer plezier uit te halen!

De laatste dingen van mijn vision board

Verder zijn er nog een aantal dingen die op mijn lijstje staan die ik graag deel. Allereerst de start van The Pearfect Taste! Samen met Jill ben ik een foodblog aan het bouwen. Dat gaat niet zo snel als dat we wilden, sterker nog, we hadden al lang live willen zijn. Maar we zijn er mee bezig, hebben er lol aan en ik verwacht dat we binnenkort live kunnen. Als het moment daar is laat ik het zeker weten!

Dit jaar wil ik nog beter gaan sparen. Het is fijn om te weten dat er iets op je rekening staat voor in geval van nood of als je iets ziet dat je graag wilt hebben. Sparen ging me vroeger heel goed af en dat is tegenwoordig iets minder. Dat wil ik weer opnieuw oppakken. En dat is ook voor een heel gaaf doel. Ik hoop namelijk ergens dit jaar “Kennis is macht, maar karakter is meer” op mijn arm te vereeuwigen. Het is een quote die opa regelmatig tegen mij zegt en hij heeft hem voor mij op papier geschreven. Vorig jaar zomer. Hij kan inmiddels weer schrijven, maar logischerwijs is dat handschrift iets anders als dat van nu. Dat maakt het extra bijzonder.

En als laatste zou ik graag nog een keer willen investeren in een cursus. Ik vond het volgen van de Instagram cursus geweldig om te doen en ik hoop dat ik dat dit jaar nog eens kan doen. Zo investeer ik in mijzelf en in Bij Zus en dat vind ik best wel belangrijk!

Het is een hele waslijst geworden aan doelen en wensen. We pakken het ook stap voor stap. Het scheelt dat veel met elkaar in verbinding staat. Ik ga ervoor en dan komt het allemaal goed! Maak jij doelen voor een nieuw jaar?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 7, 2021 / 3:47 pm

    Kelly, je hebt idealen en ze horen inderdaad ook bij elkaar, ongetwijfeld gaat het je lukken. Werken, sparen, schrijven en genieten. Dat plannen zit in je, maar het is geen must. Ga vooral ook genieten van deze mooie jaren. Groetjes opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: