2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Hoe ik probeer mindful te zijn + handige video

mindful

Het is alweer een dikke 2 weken geleden dat ik een soort mindful sessie had. Gewoon thuis met een video. Het maakte veel los en daarna was ik heerlijk rustig in het hoofd. 

Ik noem het wel een mindful sessie, maar of het dat precies is weet ik niet. Ik meen van wel. Mijn moeder heeft een cursus gehad en daarbij kwam dit ook voor. Dus toen ik weer eens op zaterdagmiddag me geen raad wist duwde ze me oordopjes in de oren met muziek en een stem die me vertelde wat te doen. Het bleek dus zo’n mindful body scan  sessie te zijn, maar sommige noemen het ook gewoon meditatie. Er zijn veel benamingen voor bijna hetzelfde.

mindful

Hoe werkte mindful?

Het begon met concentreren op de ademhaling en iemand die me zij dat niks fout was. De tranen begonnen te rollen, maar dat was juist goed. Een beetje los laten komen wat vast zit. En daarna moest ik de ademhaling naar andere delen van mijn lichaam sturen. Eerst naar mijn voeten, dan mijn scheenbeen, vervolgens het been, daarna het andere been, de romp, de armen en op het einde nog mijn hoofd. Het zorgde dat ik een beetje los kwam en daarna heel rustig in mijn hoofd werd. Echt heel fijn!

En sinds dien probeer ik vaker zo bezig te zijn. Met name als ik voor de tienduizendste keer weer paniek in mijn hoofd heb. Het wil niet altijd lukken, ook omdat ik het dan zo in mijn hoofd doe zonder geluid. Dat zou ik anders moeten doen. En daarnaast moet ik het op bepaalde plaatsen niet proberen, want dan begin ik spontaan te huilen. Want er zit overduidelijk iets te veel vast in mijn bovenkamer. Maar als het wel lukt dan wordt ik ook rustig. Meestal gebruik ik het ’s avonds, of ’s ochtends als ik niet meer kan slapen, want ik val hiermee wel in slaap.

Handige video’s

Helaas kom ik niet aan de video die ik heb gebruikt, die staat op een besloten Facebookpagina. Maar je hebt genoeg andere handige video’s!

Een linkje naar nog meer bodyscans: https://www.balansante.nl/gratis-mindfulness-bodyscan-oefeningen/

Mijn voorkeur gaat uit naar een met muziek eronder, dat werkt bij mij rustgevend. Maar goed iedereen ervaart het op zijn eigen manier.

Als je er voor open staat moet je het echt eens uit proberen. Heb jij er al eens van gehoord? En wat vind je er van?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    juli 20, 2018 / 8:08 am

    Ja Kelly, ik ken mindfulness, alles wat ik er over lees, is mee genomen en dan denk je daar ook eerder aan, als er eens iets tegen zit. Maar mama kent het beter, ze heeft je super geholpen. Een fijne dag met werkplezier, liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: