2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Nog even in die kerstbubbel

kerstbubbel

Zo zit je 363 dagen af te tellen tot het weer zover is, je haalt even diep adem en zoef dat was kerstmis. Vorig jaar was niet onze kerst, maar dat haalde het dit jaar dubbel en dwars in. Vanmorgen wilde ik dan ook eigenlijk nog even terug in de kerstbubbel.

Ja, de kerst vloog aan ons voorbij. Ik heb genoten van vrijwel elk moment. Eerste kerstdag was machtig mooi en terwijl een deel van Nederland hard aan het werk was heb ik ook genoten van 2e kerstdag!

Goed begin van 2e kerstdag

Rond half 9 stond ik weer naast mijn bed. Tijd om een rondje te lopen met Jewel en daarmee was ik niet alleen. Anderen waren ook gezellig met de hond aan het wandelen. Na onze wandeling besloot ik spontaan een ontbijtje op bed te maken voor Kenneth. Doe ik eigenlijk nooit, dus hij was ontzettend verrast. Ik dook met mijn ontbijtje de bank op. Even lekker wat tijd voor mezelf met ‘Het huis vol’ op de laptop. Daarna kreeg ik de goede schrijfkriebels en ging ik aan de slag met het schrijven van een soort kerstkaart.

kerstbubbel

Toen ik die de lucht in gooide besloot ik even de afwas te doen en daarna met Jewel te gaan lopen. Terug thuis was het tijd om naar Roermond te rijden. Tijd voor tweede kerstdag bij pap en mam! We begonnen met het kijken van foto’s. Erg leuk om foto’s terug te zien van vroeger. Na de foto’s gingen we aan de slag met het begin van het toetje en maakten we ondertussen al wat cadeautjes open. En zo combineerden we eigenlijk de hele middag. Cadeautjes open maken en koken. Perfecte combinatie als je het mij vraagt!

Weer verwend met leuke cadeautjes

kerstbubbel

Ik werd weer enorm verwend! Van Kenneth kreeg ik een Betty Boop Funko Pop, een nieuw tablet hoesje en oorbellen. En van pap en mam kreeg ik parfum van Beyoncé, sokken, een grote handdoek, een mok voor chocomel en samen met Kenneth een handmixer. En voor Jewel lagen er ook pakjes onder de boom. Super schattig. Zo kreeg ze een eigen drinkbak met een matje voor eronder en een knuffel olifant die ze zelf uitpakte.

Het menu van ons kerstdiner

kerstbubbel

Mijn menu van de avond bestond uit bloemkoolsoep met zalmsnippers en garnalen in olie met knoflook en stokbrood als voorgerecht. Het hoofdgerecht bestond uit een puree van aardappel, knolselderij, sjalotjes en gehakte hazelnoten. Met daarnaast spruitjes met spekjes, Mexicaanse groente en konijn. En ze had ook boeuf bourguignon gemaakt. Ook erg lekker! Het toetje was het pronkstuk al zeg ik het zelf. Een soort crème brulee met gekarameliseerde appel.

De making of ons pronkstuk

En die hadden we samen van begin tot eind gemaakt. Zo begonnen we met het maken van karamel en daarin deden we blokjes appel. Die hadden we van te voren gesneden. Dat lieten we afkoelen en ondertussen maakten we met slagroom en magere yoghurt de roomyoghurt. En vlak voor dat het op tafel mocht maakten we de bakjes klaar met het laagje appel, een goede laag roomyoghurt en vlak voor het op tafel zetten brachten we een laagje rietsuiker aan en dat brandden we met een klein brandertje. Goddelijk!

Na het eten gingen mam, Kenneth en ik met Jewel wandelen en pap deed de afwas. Ja, die kans moest ze toch echt grijpen haha. Na de wandeling keken we nog even tv, dronken we wat en rond half 10 gingen we weer naar huis. Een geslaagde 2e kerstdag!

Dag kerstbubbel

En dan sta je vanmorgen op en is de kerstbubbel weer voorbij! Stiekem was ik er graag nog even in blijven zitten. Gezellig zitten bij de boom met een warme chocomel. Lekker een dagje in mijn joggingbroek rond hangen in huis. Maar nee, de plicht riep, de kerstkaarten en andere post stond weer te wachten. Mijn kerstbubbel werd met de 5 tassen post die ik te bezorgen had zo lek geprikt. Ook dat hoort erbij!

Nu gaan we alweer op naar oudjaarsdag! Morgen ga ik kijken naar mijn doelen voor volgend jaar en dat doe ik tijdens mijn jaarlijkse oppasmomentje bij mijn ouders. Super leuk om te doen. Hoe was jouw kerstbubbel? Heb je fijne kerstdagen gehad?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. Dorothé
  december 27, 2019 / 10:57 pm

  Mooi geschreven meis
  Hou de bubbel vast. Dat gevoel wat je ook aan zee hebt of op vakantie. Die momenten of dagen die je even mee nemen uit de “dagelijkse dingen en gedachten”. Geweldig. Dst geeft weer energie om door te gaan.
  Bubbel ze meis
  Op naar de bubbels van knallende kurk en 2020
  Zin in xxxxx

 2. oma
  december 28, 2019 / 8:27 am

  leuk om te lezen, Kelly! Jullie hebben een fijne Kerst gehad, gezellig en samen met je familie. Oud en nieuw staan voor de deur, alles gaat door, geniet ervan en dan kun je er ook weer tegen! Het blijven mooie herinneringen! Kleed je maar warm, want het is weer wat kouder, fijne dag, knuffel oma xxx

 3. José
  december 28, 2019 / 1:18 pm

  Je kijkt er lang naar uit en het is zo voorbij. Maar we kunnen terugkijken op een paar geslaagde dagen. Nu vooruitkijken naar de jaarwisseling met hopelijk mooi vuurwerk. Een hele fijne avond gewenst. We zien ons nieuwjaarsdag om te proosten op een mooi 2020. gr xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: