2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Het ochtendritueel van Jewel en mij

Het ochtendritueel van Jewel en mij

Het is alweer even geleden dat ik een ochtendritueel ofwel routine met je deelde. Voorheen was hij eigenlijk vrijwel hetzelfde, maar sinds de komst van Jewel zien de ochtenden er toch iets anders uit.. Wat is er veranderd?

Hoe ons ochtendritueel begint?

Jewel en ik starten ons ochtendritueel ergens tussen 7 en half 9. Ik weet het, dat is heel breed, maar het is afhankelijk van wanneer ze hoge nood heeft. Doordeweeks is het vaak tussen half 8 en 8. Ik maak me klaar, wat wil zeggen.. Ik neem mijn medicijnen, poets mijn tanden, doe wat deodorant en parfum op en vervolgens mijn make-up. Douchen doe ik eigenlijk altijd ’s avonds. En vervolgens ga ik naar beneden.

Aan de wandel

ochtendritueel

Wanneer Jewel nog stil is begroet ik haar heel enthousiast en complimenteer haar op haar gedrag. Vervolgens doe ik de achterdeur open en laat haar naar buiten. Ik maak mijn ontbijt klaar, dat is nog altijd yoghurt en cruesli en daarna weeg ik de brokken af voor Jewel. Vervolgens gaan we allebei ontbijten. Jewel is meestal ondertussen nog buiten aan het rommelen of ze kijkt mee naar Youtube filmpjes. Ik moet vaak nog aan de slag met het dagboek voor Bij Zus en daar ben ik gemiddeld tot 9 uur, half 10 mee bezig. Afhankelijk van wat de dag ervoor hebben beleefd.

Beetje rommelen

Na het schrijven is het eten bij haar ook gezakt, dus is het tijd voor onze wandeling. Dat is gewoon een blokje om en ondertussen oefenen we wat we hebben geleerd op de cursus of we genieten gewoon van alles om ons heen. Eenmaal terug moet ik of verder aan Bij Zus, of ik ga schoonmaken of afwassen. Jewel amuseert zich met haar speelgoed of gaat slapen. En dan is eigenlijk ons ochtendritueel ook wel ten einde, want rond half 12 is het voor mij lunchtijd of ik ben al aan het werk.

Onze ochtenden zijn dus best wel gevuld en natuurlijk komen daar nog ongeplande dingen tussen. Maar over het algemeen gaat er zo aan toe. Hebben jullie een soort ochtendritueel?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Tante Chris
    februari 22, 2019 / 5:35 pm

    Leuke ochtend ritueel van jou en Jewel

  2. oma
    februari 22, 2019 / 5:46 pm

    leuk, geniet er maar van en Jewel is al helemaal “thuis”. Groot voordeel, dat je even naar buiten moet met Jewel en niet te laat, zo heb je nog wat aan de morgen. Groetjes oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: