2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Om over na te denken: vergelijken

vergelijken

Vandaag, op het einde van de avond, nog even een quote. Die kwam ik tegen en ik dacht bij mezelf verhip.. Dat klopt eigenlijk wel! Het gaat over vergelijken! En ik ben benieuwd wat jij ervan vind.

Vergelijken

vergelijken

Zit daar niet een kern van waarheid in? Ik ben echt iemand die steeds denkt, maakt niet uit, iemand anders heeft het erger. Of klaag niet zo, die ander heeft het veel erger. Maar daarmee doe je jezelf eigenlijk te kort! Je kunt gevoel niet vergelijken. Wat voor de een slechts een schaafwond is, is voor de andere een dubbele hernia. Heel overdreven, maar je snapt denk ik wat ik bedoel.

De afgelopen paar dagen zit ik niet helemaal lekker in mijn vel. Is helemaal niet erg, maar regelmatig denk ik dan “kop op, niet zeuren, anderen hebben het erger”. Maar wat is nou erger, iets ergs kun je niet meten. En datzelfde geldt voor blijdschap, dat kun je ook niet meten. Ik wordt dolgelukkig van een stukje chocolade, terwijl een ander juist meer waarde hecht aan het winnen van €5,-. En dat mag ook, dat is helemaal prima. Maar we zouden eigenlijk moeten stoppen met het vergelijken van elkaars gevoel.

Je gevoel mag er zijn, net zoals die wat het volgens jou veel erger hebben. Want ja de een loopt tenslotte toch ook met een big smile door de Efteling, terwijl de ander met een big smile door de dierentuin rond wandelt!

Stop met vergelijken en accepteer dat jouw gevoel er ook mag zijn. Dan doe ik dat ook! Of hebben jullie daar geen moeite mee?

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

  1. Dorothé
    oktober 11, 2017 / 9:25 pm

    Wauw dat is een hele goede! xxx

  2. oma
    oktober 13, 2017 / 5:44 pm

    Dit klopt Kelly: leven en laten leven! groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: