2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Bij Zus on the road #1 de avondrit!

Avondrit

Het is tijd voor een nieuwe rubriek. Bij Zus on the road. Een rubriek waarbij ik je meeneem op de vrachtwagen en laat zien wat we mee maken. Vandaag neem ik je mee op een avondrit, een die eigenlijk extreem in de soep liep.

Het middagprogramma!

Het voordeel aan de avondrit is dat je pas later begint. Rond kwart voor 11 ‘s ochtends reden we thuis weg, zodat we om half 12 konden vertrekken vanuit Weert. Eerst een volle bak* lossen en daarna een leuke vracht laden. Dit verliep gelukkig nog allemaal volgens schema. Rond 1 uur was de auto vol en konden we vertrekken. Onderweg kwamen we geen obstakels tegen, dus rond 3 uur waren we in Nieuwegein om te lossen. Onderweg amuseerde ik me met mijn Instagram en foto’s maken.

In Nieuwegein kregen we gelijk een dock toegewezen en daarna konden we ons melden. Hesjes aan en op naar de docks om te lossen. Dit ging eigenlijk ook heel soepel, dus met een half uur waren we gelost en konden we door. Leeg op naar Tilburg. In die tijd kregen we file, waardoor we een flinke vertraging opliepen. 

De avondrit

Om 5 uur reden we pas de plaats op daar. Even wachten op een dock en daarna wachten tot de lading klaar was. Uiteindelijk waren we een uurtje later geladen en wel, klaar om te vertrekken. Op naar Venlo om het riedeltje voor een gedeelte weer opnieuw te gaan doen. Met opnieuw een hoop ellende op de weg, lang leven de spits. 

Half 8 waren we eindelijk weer in Venlo en konden we weer lossen en laden. Dat duurde ongeveer een uur. Nadat we hadden geladen konden we weer terug op naar Nieuwegein. Daar waren we rond 10 uur weer. Er bleek storing te zijn, waardoor we dus moesten wachten op een dock. Dat duurde ongeveer een uur. Daarna nog aandocken, lossen, papieren laten tekenen, we reden er uiteindelijk om kwart voor 12 weer weg. Te laat om nog een beetje op tijd thuis te zijn. Onderweg schreef ik artikelen op mijn tablet en moest ik mijn ogen voor een paar kilometer sluiten, want die bleven niet meer open.

Lekker laat

Op naar Tilburg! Half 1 waren we daar en konden we gelukkig gelijk aandocken. Ook laden was met een flits gebeurd en toen terug naar Weert. De A58 was dicht, dus moesten we binnendoor rijden, dat maakte dat we ook hierin 20 minuten vertraging opliepen. Ik heb er niet alles van gezien, want mijn ogen besloten weer moeilijk te doen. Uiteindelijk stonden we om kwart over 2 terug op de plaats. Even alles opruimen en op naar huis, we lagen er uiteindelijk om 3 uur in. Een echte avondrit met flinke pech.

Avondrit

Zo zie je maar als chauffeur heb je het niet bepaald voor het zeggen hoe het loopt. Maar goed, ik moet wel zeggen dat zo’n avondrit wel z’n charmes heeft. En qua dagindeling ben je compleet de weg kwijt haha. Ik ben benieuwd wat je er van vond!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

*Volle bak is een trailer vol met pallets, leeggoed, rolcontainers of iets anders. Wat we precies laden kan ik helaas niet met jullie delen. 

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    november 10, 2018 / 7:00 pm

    Gelukkig weet je goed hoe het leven van een vrachtwagenchauffeur eruit ziet, maar zoveel obstakels op één rit is wel wat veel en ook nog in een tijd, waarop je anders slaapt. En toch vind je het leuk, super!
    Bovendien krijg je nu de kans. Een fijn weekend, het is echt slaapweer! Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: