0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Onrust voor de volgende dag – quote

onrust

Het overkomt me regelmatig dat ik onrust voel voor de volgende dag. Dan ben ik nerveus en heb ik buikpijn. Meestal gebeurt me dat op zondag en soms ook doordeweeks. En daar kwam ik een mooie quote over tegen!

Onrust

onrust

Ik heb het er toch wel regelmatig over dat ik nerveus ben. Dat is niet altijd even handig en ook niet even prettig. Dan vergeet je namelijk te genieten. Juist waar ik eigenlijk voor sta. Bovenstaande quote kon ik me wel in vinden. Hij stond in mijn “tijdlijn” bij Pinterest en kwam eigenlijk perfect getimed. Gisteren had ik namelijk ook zo’n momentje dat ik me zorgen maakte. Gelukkig trok dat in de avond weer bij door erover te praten met familie en rustig na te denken. Want in principe was er niks om druk over te maken.

Maar goed ik denk dat bovenstaande quote wel een goede is om over na te denken. Als je je vandaag druk maakt over morgen heb je niks meer aan vandaag. Terwijl morgen pas morgen opgelost kan worden. Dus dan kun je je beter vandaag gewoon amuseren en je dingen doen en dan morgen voor morgen laten. Gisteren heb ik dat ook eigenlijk gedaan. Goed ik raakte even in paniek, maar dat komt meer door het feit dat vorig jaar de gevolgen altijd heel naar waren. Nu wist ik dat ik mijn ding had gedaan en dat het probleem niet meer bij mij lag. maar dat moest natuurlijk even binnenkomen en doordringen.

En zo is het ook met alle andere dingen. Maak je je druk om een afspraak die je morgen hebt, dat kun je doen, maar heeft het nut? De afspraak komt er niet eerder door en het verloop van het gesprek kun je nu ook nog niet bepalen. Je kunt je wellicht voorbereiden, maar dat is dan ook het enige wat je kan doen. En zo gaat het met alle zorgmomentjes voor de volgende dag.

Heb jij wel eens onrust voor de volgende dag of weet jij het goed te relativeren? Ik ben heel benieuwd!

Volg je me al via FacebookInstagram en/of Twitter? Zou ik heel leuk vinden!

Volg:

2 Reacties

 1. Dorothé
  maart 20, 2018 / 7:24 am

  Herken het zo hè, maar door mindful te leren denken en door ervaring is het nu dtukken minder, tot vrijwel niet. Meis je leert het ook nog. Zodra je je draai hebt gevonden en puzzelstukjes op zijn plaats zijn gevallen.
  Komt goed xxxx

 2. oma
  maart 20, 2018 / 8:03 am

  Kelly, zoals mam het beschrijft, is proberen te relativeren heel belangrijk. Dat wil niet zeggen, dat het altijd lukt, maar na een tijdje en van alles tegenkomen, gaat dat steeds beter. En toch heb je al veel geleerd op dat gebied, het komt helemaal goed! Liefs oma xx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: