2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #10 cola kip en mislukte pannenkoek

cola kip

2 weken geleden deelde ik voor het laatst 14 gerechten die we hadden gegeten. Vandaag heb ik er 13! Eigenlijk allemaal verschillend. Van cola kip tot zuurkool en van mislukte pannenkoek tot spaghetti met teriyaki zalm. Kijk je mee?

De enige normaal gekookte aardappel

Een gerecht oh zo simpel, maar wel lekker. Een cordon bleu met gekookte aardappels en wortel/spruitjes ovengroente van de Lidl. Een tip trouwens, die ovengroente van de Lidl, goedkoper als bij de Appie en onwijs lekker. Ik maak met heel veel liefde en plezier gebruik van de oven. Soms scheelt het afwas en anders is het wel het stukje dat je even wat anders kan doen. Ideaal!

Mislukte aardappelpuree met rode kool en vissticks

Vissticks zijn bij Kenneth best wel geliefd. Voor mij zijn ze handig, want als ik vergeet vlees uit te leggen kan ik altijd nog vissticks maken. En meestal maak ik die dan ook klaar in de oven. De aardappelpuree liep een beetje mis. Ik weet niet meer precies hoe het kwam, maar ik vermoed dat de aardappels gewoon niet gaar waren. Dat gebeurt me namelijk wel vaker. Dan zijn net wel of net niet, of de een wel en de ander toch nog niet helemaal. Achja, het smaakte wel hoor.

Zuurkool met ananas en rookworst

Hmm zuurkool, ik houd er wel van! Soms als ovenschotel, maar ook zo als stamppot. Hier deed ik er nog een flinke laag kerriepoeder bij en stukjes ananas. Ondanks dat Kenneth er 0,0 zin in had ging het met smaak op. Heb ik toch weer gewonnen!

Een Kellyiaans bordje

Meestal bewaar ik de restjes en maak ik die een dag of 2 later weer warm. Als het niet genoeg is maak ik er dan weer wat bij voor Kenneth of mij. Omdat Kenneth 1 dag zuurkool genoeg vind en ik dat prima nog een dag later op eet besloot ik voor hem aardappeltjes uit de oven te maken. En zo ontstond dus een bord met een gehakt cordon bleu, zuurkool, 2 aardappeltjes uit de oven, een stukje rookworst en een tonijnsalade.

Mislukte pannenkoeken

cola kip

Pannenkoeken bakken is altijd een dingetje. De ene keer gaat het vrijwel vlekkenloos en krijg ik prachtige resultaten. En de andere keer is het nog net geen schande wat er uit de pan komt en ziet de keuken eruit alsof er een pak meel is ontploft. Tja, deze keer was het een mix van beide. Een ontplofte keuken en de pannenkoeken een puinhoop. MAAR, vaak zijn dat wel de lekkerste pannenkoeken. Dus dit smaakte prima. Hoewel ik ook heel gelukkig word van een perfecte rond opgerolde pannenkoek. Genoeg, mezelf tegen gesproken, door naar het volgende haha.

Wat je een avondmaaltijd noemt

cola kip

Het weekend dat we dit aten was Jewel ziek en had ik ’s avonds de cd presentatie van neef Roy en zijn compagnon. Hoewel ik hier prima van had kunnen genieten lukte het dit keer niet. Lekker zijn de verse pizza’s van de Jumbo in ieder geval. Wij namen kip barbecue mee, echt een aanrader.

Uiteten bij ABC

De dag erna hadden we afgesproken om met Theo en Anja te gaan eten bij ABC in Sevenum. Nog steeds was mijn maag van streek door de spanning om haar. Maar goed, we hebben er wel weer lekker gegeten zoals altijd. Dit was een bordje met van alles. Een stukje biefstuk, een bakje nachos, beetje lasagne en visfriet.

Zelfgemaakte nasi

Ik had voor Jewel zilvervliesrijst gekookt, maar tijdens het koken kwam ik erachter dat dit niet geschikt was voor honden. Dus haalde ik alles voor nasi en maakte ik er gewoon dat van. Met een hoop groente, wat gehakt en een ei. Ideaal! Daarbij wat zoetzure komkommer, de saté en satésaus van Ger en wat kroepoek. Jum!

En dat at ik dus de dag erna opnieuw in het kader van restjes. Daarbij een schnitzel en Mexicaanse groente, oh en wafelfriet uit de oven. Want ja, ik wil graag van alles wat!

Lekker frietjes met snacks

cola kip

Na een hele pittige lange dag was ik aan dit bordje toch wel toe. Een lekkere portie friet met wat mayonaise en curry. Een mixstick met stukjes frikandel, viandel en mexicano. Plus nog een nasischijf. Ja het was iets veel, maar ik heb er wel enorm van genoten.

Een aardappelen groente vlees dagje

De braadworst die ik over had van de dag dat we frietjes aten warmde ik op, samen met de overgebleven Mexicaanse groente. Ideaal! Daarbij haalde ik bij de Lidl van die kleine biefstukjes voor op de gourmet. Die belandde natuurlijk in de pan. Wat komkommersalade erbij en aardappeltjes uit de oven. De biefstuk was meer een schoenzool, maar wel lekker. En de rest ook! Dingen als biefstuk en garnalen koop ik vaker in deze periode van het jaar, dan haal ik van die kleine bakjes en dan ben ik voor mijn gevoel net wat goedkoper uit.

Spaghetti met zalm in teryiaki saus en spinazie a la creme

cola kip

Wanneer je nog geen weekboodschappen hebt gedaan, maar wel zelf wil koken.. Het werd spaghetti met een zalmpje in teryiaki saus. Vroeger deed ik dat wel vaker met tagliatelle, ook heel erg lekker.

Cola kip

cola kip

Voor mijn verjaardag, waar we overigens broodjes kroket en frikandel aten, kreeg ik het Lekker & Simpel kookboek. In dit kookboek staat het recept voor cola kip en daar was ik als cola fan natuurlijk ontzettend benieuwd naar. Nadat ik er al verschillende dingen over had gehoord kon ik het nu dan eindelijk zelf maken. En hoewel we een tikkeltje sceptisch waren was dit wel echt een enorme hit. Dit was echt ontzettend lekker. In combinatie met de rijst, boontjes en komkommer, echt top. Binnenkort komt er trouwens een review online over het boek.

Zo en dat was het weer voor deze keer. Mijn favoriet is zonder twijfel de cola kip. Maar eigenlijk was alles helemaal prima. De mislukte pannenkoek doe ik binnenkort opnieuw met american pancakes en voor de rest ben ik benieuwd wat er weer herhaald wordt in de volgende serie. Heb jij ook altijd ruzie met pannenkoeken?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: