0   30
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Ons avondeten #10 veel aardappelblokjes en sushi!

aardappelblokjes

De afgelopen 4 weken hebben er weer heel veel gerechten onze keuken gepasseerd! We aten regelmatig verschillende soorten aardappelblokjes, maar ik ging ook aan de slag met recepten. Ik verzon zelf nog wat gerechten en we bestelden voor het eerst sushi! Kijk je mee?

Bistro aardappelblokjes met broccoli en een saucijsje

aardappelblokjes

De aardappelblokjes hebben hier regelmatig weer de revue gepasseerd. Als we moeten kiezen dan eten we het toch het liefst aardappelblokjes, aardappelpartjes, rösti’s, aardappelkroketjes enzovoorts in plaats van gekookte aardappels. Maar geloof het of niet, ze komen een keer voorbij in de gerechten van de afgelopen 4 weken.

Aardappelkroketjes, gemengde groente en een Italiaanse cordon bleu

aardappelblokjes

Ik had nog niet eerder Italiaanse cordon bleus meegebracht bij de winkel, maar dat ga ik zeker vaker doen. Idemdito voor de gemengde groente! Deze komen gewoon uit een zak van de Lidl. Echt een aanrader en fijn om aan te pakken.

Mexicaanse lasagne met wraps

Wanneer Kenneth vraagt om iets met wraps en het liefst geïnspireerd op iets Mexicaans. Na wat Googlen kwam ik dit recept tegen op Lekker en Simpel. Ik maakte er een twist op met de wraps die ik nog had liggen.

Chinese tomatensoep met pizza wraps

Ik had nog een blik soep en ik had nog wat wraps over, dus ik besloot de wraps om te dopen tot pizza’s en zo hadden we een hele snelle en makkelijke maaltijd.

Sushi besteld

We hadden weer een spelletjesavond met Jill en Kevin. En sinds kort kun je via Thuisbezorgd sushi bestellen bij ons. We namen de proef op de som en bestelden een menu. En het was geslaagd! Erg lekker!

Aardappelpartjes uit de oven met broccolirijst, zalm en erwtjes

aardappelblokjes

Ik wilde iets maken met veel groente en wat toch iets gezonder was. Het werd weer broccolirijst met zalm en erwtjes met voor de vulling aardappelpartjes.

Gevulde paprika met basmatirijst en guacamole

Als Jill bij ons is doe ik toch net iets meer mijn best op het avondeten. Gewoon omdat ik het dan extra leuk vind! Ik maakte op verzoek Mexicaans gevulde paprika’s met voor Kenneth en mij guacamole en erbij basmatirijst. Heerlijk!

Aardappelkroketjes, barbecue worstjes, gegrilde aubergine en sla

aardappelblokjes

Dit gerecht komt ook uit de week dat Jill bij ons was voor haar muurschilderij! Nu maakten we barbecue worstjes met aardappelkroketjes en salade. Ik maakte er ook aubergine bij, zelf gekruid, uit de oven, maar die kon alleen ik echt waarderen.

Rösti’s, vissticks, spinazie en sla

aardappelblokjes

Dit spreekt eigenlijk voor zich!

Bami

Om het lekker afwisselend te houden aten we een dag later bami. Volgens mij maakte ik deze met teriyaki saus en een stuk kroepoek.

Wagner pizza BBQ Chicken en Londen supreme

De laatste dag dat Jill kwam schilderen aten we pizza. Dit keer vroeg Kenneth daarom en aangezien we dat al heel lang niet meer hadden gegeten vond ik het dikke prima. We maakten Wagner diepvriespizza’s in de oven warm. Heerlijk!

Kipschnitzel wraps met aardappelblokjes uit de oven en sla

aardappelblokjes

Schat, ik heb zin in wraps! Oké, dan gaan we dat doen. Dus werden het volkoren wraps gevuld met kipschnitzel, reepjes paprika, komkommer en avocado. Met daarbij aardappelblokjes om het beter vullend te maken en sla erlangs, omdat deze niet meer in de wrap pastte.

Zelfgemaakte macaronisalade

Met warm weer vind ik het heerlijk om macaronisalade te maken. Een goedgevulde salade die ook verfrissend is. Ik maakte hem met volkoren macaroni, verschillende soorten groente en ham. Ik zal heel binnenkort het recept met jullie delen!

Leftover macaronisalade met afbakbroodjes

Als ik macaronisalade maak is dat al gauw voor 2 dagen en een lunch. Dus aten we het een dag later nog een keer met afbakbroodjes die ik anders ook had weg moeten doen.

Rösti’s met een Italiaanse vink en spruitjes

aardappelblokjes

Hier is niks aan toe te voegen toch! De saus is trouwens honing barbecuesaus van de Lidl (TIP!).

Homemade broodje kebab

We hadden al een hele tijd trek in broodje kebab, maar ik vond bestellen gewoon niet zo’n handig idee. Dus nam ik bij de Lidl een Turks brood, gemengde sla, knoflooksaus en kebab uit de diepvries mee.

Bistro aardappelblokjes met een boomstammetje en broccoli

aardappelblokjes

Een snelle maaltijd, maar wel lekker en redelijk gezond.

Zelf gepaneerde kalkoenschnitzel met sla, gemengde groente en gekookte aardappelen

Hier had ik mij op verheugd! Ik had kalkoenschnitzels gekocht en besloot deze zelf te gaan paneren. Ik zocht op hoe het moest en ging aan de slag. En het resultaat was echt heel erg lekker. Daarbij maakte ik gekookte aardappels, een goedgevulde salade en gemengde groente. Echt heel lekker!

Gyros wraps met pizza broodjes

Wraps gevuld met ijsbergsla, radijsjes, kip in gyroskruiden en zelfgemaakte tzatziki. Dit was trouwens geinspireerd op een recept Uit Paulines keuken. Ik deed alleen de wraps van te voren nog even met wat geraspte kaas en kip in de oven en daarna ging de rauwkost en tzatziki erop.

Diepvries restjes met bietjes en ei

aardappelblokjes

Voor de Vaderdag barbecue had ik best wel wat ruimte nodig in de diepvries. Kenneth en ik besloten dan ook verschillende restjes uit de diepvries te vissen en klaar te maken, zodat er ruimte was voor het vlees. En eigenlijk was dit ook erg lekker. Fish and chips van de Lidl, vissticks, rösti, aardappelkroketjes en spinazie uit de diepvries. Met rode bietjes en een ei.

Gegratineerde aardappelschijfjes, saté schnitzel, sperzieboontjes en bietjes

aardappelblokjes

Ik had nog wat geraspte kaas over, dus die deed ik met wat aardappelschijfjes in de oven. Daarbij maakte ik sperzieboontjes, bietjes en een saté schnitzel.

Spaghetti met zelfgemaakte saus en een Italiaanse vink

Een Italiaanse vink, of een vinkje in het algemeen, hoef je niet persé bij een avg’tje te gebruiken. Je kunt hem ook prima in stukjes snijden en in een saus verwerken. Dat deed ik met de Italiaanse vink. Hij ging in de pastasaus en dat was een lekkere afwisseling op gehakt.

Broodjes shoarma met een groene smoothie

Ik maakte broodjes shoarma, maar had geen tijd meer om sla te halen. Dus besloot ik de groente op een andere manier te verwerken in het gerecht. Ik maakte een groene smoothie en sneed komkommer nog in blokjes. Zo hadden we tenminste toch iets van groente bij de maaltijd.

Zalm met Japanse roerbakgroente en rijst in teryiaki saus

Zalm in teriyaki saus is zoals je misschien wel hebt gemerkt een van mijn favorieten. Kenneth is niet zo gek op gewoon droge rijst, dus besloot ik de boel te combineren en er een soort wokgerecht of twee pansgerecht te maken. Zalm en Japanse roerbakgroente gewokt in de woksaus en daar doorheen gekookte rijst. Heerlijk!

Vaderdag barbecue

En toen was het eindelijk tijd voor de barbecue die we als verrassing hadden georganiseerd voor papa en pap. Het vlees staat niet op de foto, maar we hadden 5 of 6 soorten vlees. En op bovenstaande foto zie je alle bijgerechten die we hadden. Echt heel leuk om te organiseren.

Zo en dat waren alle gerechten van de afgelopen 4 weken. Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren en je vanaf hier weer vaker een beeld te geven van wat er op tafel komt. Eet jij graag aardappelblokjes?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. simplynspecialcom
    juni 21, 2020 / 11:34 am

    Ik heb al iets gezien wat ik komende week wil maken 🙂 En die macaroni salade ziet er lekker uit zeg, ben wel benieuwd naar het recept. Zoiets is altijd lekker met die hoge temperaturen die we komende week verwachten #sendhelp hahaha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: