2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #11-#14 vooral heel makkelijk

makkelijk

Afgelopen week stond vooral in het teken van makkelijk. Pastasalade, Mc Donalds en we sloten af met verschillende broodjes en een leuk rijstreceptje. Kijk je met me mee?

Broodje shoarma

makkelijk

Na de makkelijke Mc Donalds op woensdag besloot ik het donderdag ook weer op de gemakkelijke tour te doen, maar met iets meer vitamine C. Ik maakte pitabroodjes met shoarma en daarbij aten we ijsbergsla, komkommer en stukjes meloen. Ik vond het geslaagd.

Rijst met Mexicaanse groente en gehaktballetjes in tomatensaus

Vrijdag was een verschrikkelijke rotdag op werkgebied. Mijn ouders kwamen boodschappen brengen voor het feestje dat we zaterdags zouden geven. Ik vroeg haar of ze een blikje gehaktballetjes in tomatensaus mee wilde brengen. Daarmee maakte ik ’s avonds een makkelijke maaltijd, tijd voor een mini recept.

Ik kookte witte rijst en maakte Mexicaanse groente (uit een blikje warm). Toen beide warm/gaar waren, deed ik een klein beetje kruidenboter bij de Mexicaanse groente en mengde er vervolgens ook de rijst doorheen. In de tussentijd maakte ik de gehaktballetjes warm in de magnetron. En met wat overgebleven sla, komkommer en slasaus maakte ik nog wat sla. Hoewel ik mijn twijfels had over de uiteindelijke smaak vond ik het eigenlijk een hele geslaagde combinatie.

Broodje frikadel

Zaterdag hielden we een surpriseparty voor mijn zusje Mandy. Die studeert dit jaar namelijk af van haar MBO 4 opleiding. Een enorme prestatie! Van te voren moesten we natuurlijk nog alles versieren, dus mijn zusje Jill, haar vriend Kevin en mijn ouders kwamen al eerder. Als avondeten had ik bedacht om broodjes frikadel en kroket te maken. Makkelijk en ook zo opgeruimd. Een geslaagd idee, alleen heb ik er geen foto van.

Pitabroodjes met kip en gepofte aardappel

makkelijk

Zondag mocht Kenneth bedenken wat we aten. Hij bedenkt en ik maak is meestal de situatie, zo ook nu weer. Hij vond een recept voor kip in pitabroodjes, een vrij lichte maaltijd. Het was namelijk pitabroodjes met een stukje gekruide kipfilet, ijsbergsla, komkommer, avocado en een yoghurtdressing. Wel echt heel lekker! Maar omdat we, ons kent ons, waarschijnlijk daarmee niet genoeg hadden maakte ik er ook gepofte aardappels bij. Uit een pakje, dat wel. En die waren niet zo lekker. Maar goed, door de vlaflip als toetje en nog een stukje overgebleven vlaai hebben we het prima gered.

We hebben afgelopen week goed gesmuld van van alles en nog wat. Het was dan wel simpel, maar daar hebben wij met de warme dagen ook meer behoefte aan. Wat at jij gisteren?

Mocht je nog meer willen zien van Chocotijd volg me dan op Instagram, Facebook en Pinterest! Zou ik heel tof vinden.

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: