Ons avondeten #11 leftover gerechten, wraps en krieltjes

leftover

Als je me volgt op Instagram heb je deze gerechten misschien al voorbij zien komen. Maar ik heb weer een overzicht gemaakt van 2 weken aan gerechten die voorbij zijn gekomen. We aten leftover salade, verschillende keren wraps en natuurlijk weer krieltjes uit de oven!

Leftover pastasalade, salade, coleslaw en 2 hamburgertjes

leftover

Van de leftover Vaderdag barbecue hadden we opnieuw nog wat dingen over. Zo lagen er nog hamburgers in de koelkast, wat pastasalade, gewone salade en coleslaw. Ideaal om nog één keer een maaltijd van te maken. En lekker natuurlijk!

Krieltjes uit de oven met sperziebonen, een boomstammetje en appelmoes

leftover

Een AGV’tje met krieltjes. Iets wat hier vrijwel iedere week wel een keer op het menu staat. Van gewoon aardappelen zijn we geen fan, dus dan maar zo. Appelmoes is trouwens iets wat ik vroeger bij ieder gerecht at. Zelfs bij Chinees! In de loop van de afgelopen 10 jaar is dat veranderd. Maar stiekem vind ik appelmoes nog steeds heel lekker bij de nasi.

Mexicaanse wraps met komkommer

Het gerecht dat hier bijna elke week verschijnt. De Mexicaanse gevulde wraps met vaak iets van komkommer on the side.

Krieltjes uit de oven met gyros gekruide gehaktballen en rode kool

“Schat? Wil je gehaktballen maken met gyros kruiden?” Natuurlijk! Wel met rode kool erbij *Een diepe zucht vanuit de woonkamer*.. Een beetje van Kenneth en een beetje van Kelly. Je moet wat voor de groente he!

Een zelfgemaakte hamburger met krulfrietjes

leftover

Ik had genoeg gehakt voor 2 dagen, dus maakte ik gehaktballen en hamburgerschijven. Zie hier een zelfgemaakte hamburger met gyros gekruid gehakt en lekkere krulfrietjes.

Tapasavond met nachos, wraps, wafelpizza’s en stokbrood

leftover

Jill kwam op het gezellige idee om een soort tapas avond te doen. We maakten nachos met een pakketje van Honig en een zak nachos extra. Wraps met kipschnitzels geïnspireerd door Mandy en wafelpizza’s geïnspireerd door Facebook. En omdat we aioli lekker vinden, ging daar ook een flesje van mee met wat stokbrood.

Kipschnitzel wrap met leftover nachos en salade

leftover

En er was weer spraken van leftover. Zo had ik nog een pak kipschnitzels in de koeling en was er ook nog wat overgebleven van de nachos. Dat tezamen met wat overgebleven sla en wraps zorgde voor een lekkere maaltijd.

Krieltjes uit de oven met zalm in bladerdeeg en een groentepannetje

Op warme dagen maak je het jezelf het liefst zo gemakkelijk mogelijk. Dat je beter niet de oven aan kan zetten is een ander verhaal. Maar goed, ik maakte zalm in bladerdeeg met krieltjes gebakken in de oven. En weer een groentepannetje wat je met wat water warm maakt. Ideaal!

Zweedse gehaktballetjes met zilvervliesrijst en een groentepannetje

leftover

Ik vond tijdens de Zweedse week bij Lidl Zweedse gehaktballetjes in roomsaus, verpakt zoals ze de curryworst in Duitsland ook verpakken. Het leek me leuk om te proberen en dat was zeker een goede zet. Heel lekker met wat rijst en *tromgeroffel* een groente pannetje uit de diepvries.

Broccolistamppot met chorizo chipolata’s

Ik had verse broccoli gekocht en in mijn geheugen stond nog een hele lekkere broccoli stamppot die ik een aantal jaren geleden heb gemaakt. Ik besloot hem weer eens te maken, maar dan met chorizo gekruide chipolata worstjes. Heel lekker!

Krieltjes uit de oven met kip van de markt en tonijnsalade

Wat er aan vooraf ging:

leftover

Na dit grappige What’s App gesprek stond er dus gekruide kip van de markt op het menu. Ik maakte er zelf nog een tonijnsalade bij en natuurlijk weer krieltjes uit de oven. Het gevoel van kip, patat en appelmoes, maar dan een tik gezonder?

Mexicaanse wraps met leftover tonijnsalade

leftover

Daar was hij weer. Zo lekker! En wat leftover tonijnsalade.

Zelfgebakken frietjes met bitterballen en Amerikaanse snacks

leftover

We kochten een paar weken geleden een nieuwe frietpan. Zo een met 2 bakken, een voor friet en een voor snacks. Ik vond het hoog tijd om hem eens te proberen en zo geschiedde. Ik bakte de restjes friet uit de diepvries op, bitterballen en 2 porties van de Amerikaanse snackbox van de Lidl. Alleen, toen ik keek hoelang die snackbox moest, kwam ik er dus achter dat het voor de oven was. Te-Laat.. Het zat namelijk al in het vet. Niet bepaald handig! Het gaf best wel een rotzooi, dus dat was een tikkeltje balen.

Ratatouille

Tijdens de Franse week van de Lidl had ik een vers pakket gezien voor ratatouille. Het maakte me nieuwsgierig, dus ik ging er mee aan de slag en dat was een goede zet. Echt onwijs lekker! En wanneer je het recept bewaard kun je het later nog een keer maken. Tip voor als je een vers pakket koopt dat niet altijd in het assortiment zit.

Het waren weer twee weken van lekker rommelen in de keuken. Ik zal binnenkort een ‘Koken met Kelly’ opnemen waarbij ik de Mexicaanse wraps maak, inclusief een recept op Bij Zus. Ik hoop in ieder geval dat ik je weer heb kunnen inspireren. Voor meer inspiratie kun je een kijkje nemen in de keuken!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

2 Reacties

  1. oma
    juli 8, 2020 / 12:23 pm

    we hadden net het eten op en dus geen zin in iets en ik kwam zoveel tegen! Je kokkerelt geweldig! Het ziet ook allemaal heel verzorgd uit. Dit doet niemand je na. Een fijne dag verder Kelly, knuffel van oma xxx

  2. juli 8, 2020 / 1:04 pm

    Super leuk menu Kelly!
    Zo goed dat je van de leftovers nog lekkere maaltijden maakt. Ik vind het ook altijd zonde om iets weg te gooien. Top gedaan. <3

    Liefs
    x

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: