20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Ons avondeten #11 uit het kookboek en simpele gerechten

simpele gerechten

Na de zware kost die ik gisteren schreef heb ik vandaag het geplande artikel over ons avondeten voor jullie. Die gerechten zijn wat lichter en eenvoudiger. Het zijn in ieder geval zeer gevarieerde borden.

Uit het kookboek

simpele gerechten
simpele gerechten

Het grootste gedeelte van ons avondeten van de afgelopen 2 weken bestaat uit gerechten die we vonden in het Lekker en Simpel kookboek. Kenneth was zo enthousiast dat hij het liefst iedere dag uit het boek at. Hoewel we gelukkig ook wat gerechten hebben gemaakt waar we niet groot fan van waren. Maar aangezien chef Kelly aan het roer staat hebben we in de 2e week ook weer wat andere gerechten gehad.

Wat meer simpele gerechten

Zo aten we een dag aardappeltjes uit de oven met een zelf gemarineerd lapje vlees en sugarsnaps. Super simpel, maar wel erg lekker. Zeker na een lekker productief dagje.

simpele gerechten

Afgelopen week kreeg ik ook een berichtje van Maud. Maud ken ik al jaren en af en toe hebben we nog contact. Ze stuurde me een receptje van de Jumbo voor een andijvie quiche. Hij leek super lekker, dus ik haalde bijna alle ingrediënten in huis. De ontbrekende ingrediënten vergat ik te halen en de andijvie moest op, dus werd het een andijviestamppot met spekjes en een stukje worst.

Bij de Plus hadden ze een fijne aanbieding voor Bonduelle diepvriesgroente. Ik wist dat ze ovengroente aan het assortiment hadden toegevoegd en daar was ik enorm nieuwsgierig naar. Dus ging er een zakje met zoete aardappel, pastinaak en pareluitjes mee. Ik had ze gemarineerd met olie en kruiden en vervolgens de oven in. En daarnaast legde ik een zalm in bladerdeeg met spinazie in de oven. Een prima combinatie!

simpele gerechten

Wanneer je boomstammetjes hebt uitgelegd, maar ook trek hebt in frietjes.. Dan haal je gewoon een zakje ovenfrietjes en maakt er een goedgevulde tonijnsalade bij. Bijna hetzelfde als gebakken aardappeltjes, dus ik vond het helemaal prima.

En verder gingen we voor Sinterklaas gezellig met de familie wokken. En daar at ik twee borden van de wok, een bordje sushi en twee kommetjes met toetje. Achteraf valt het eigenlijk best wel mee met wat ik heb gegeten. De dag erna aten we bij papa en mama frietjes mee. Ook heel gezellig! En lang geleden dat we dat hadden gedaan. Alleen vergat ik van beide foto’s te maken.

En dat was alles van de afgelopen 2 weken. De volgende zal volgend jaar zijn! Dus als het op gerechten aan komt wens ik jullie alvast smaakvolle feestdagen en een smaakvol uiteinde.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    december 19, 2019 / 7:46 am

    leuk om te lezen, na alle aparte gerechten is de Hollandse pot weer lekker. Goed afgewisseld.
    Ben je al bezig met het Kerstmenu, meestal wel veel werk. Fijne dag en een knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: