2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #12 een kleurenpalet aan gerechten

kleurenpalet

Het voelt als een hele tijd geleden dat ik een “ons avondeten” schreef. Maar het is misschien iets meer dan 2 weken geleden. Als ik de foto’s van de afgelopen tijd bekijk zie ik vooral een groot kleurenpalet. En nog helemaal niet zo ongezond eigenlijk. Ik neem je mee.

Sushibowl met kipschnitzel

kleurenpalet

We beginnen met een bowl! De bowl waar ik mij zoveel bij voorstelde, maar nog nooit had gemaakt. Ik haalde bij de winkel sushirijst en rijstazijn om de challenge aan te gaan. En op zich stelde het maken niet veel voor, maar doordat ik uitschoot met de sojasaus was het nu niet bepaald lekker te noemen. Balen! Binnenkort probeer ik het opnieuw.

Kip kerrie met rijst en boontjes

kleurenpalet

Wat wel slaagde was de kip kerrie. Gewoon met een zakje voor kerrie saus en kokosmelk erbij.. Zo lekker en smeuïg. Echt een favoriet geworden van ons. En zo lijkt het net alsof ik Gran Canaria in huis haal. Ook leuk!

Broccolisoep met stokbrood

Doordat we de week voor kerst op het depot vrijwel iedere dag iets uit de frituurpan aten als lunch lag mijn focus met name op groente en gezond eten. Zo hou je de boel een beetje balans zeg maar. Dus stond er ook een simpele broccolisoep met paprika op het menu.

Wortelstamppot met een hamburger

kleurenpalet

Ik had mij voorgenomen om voor het eerst een wortelstamppot helemaal zelf te maken. Dus ik haalde bij de weekboodschappen een zak winterpenen en ging daarmee aan de slag. Een hele klus hoor, het schoonmaken dan, de rest was allemaal heel makkelijk. En het smaakte ook erg goed!

Zelfgemaakte broodjes döner

De vrijdag voor kerstmis aten we op het depot met z’n allen een ontbijtje van de Bakker Bart. Echt een aanrader. ’s Avonds kwamen Jill en Kevin om wat af te geven en daarna bleven ze ook eten. Ze hadden een keer zelfgemaakte broodjes döner gegeten en dat wilde ze nu eens bij ons maken. En daar zeggen we hier geen nee tegen, dus zo gezegd, zo gedaan. En het was echt heel erg lekker! Ik zal binnenkort een soort van receptje delen, want ik heb hier nog een zak in de diepvries liggen.

Cola kip

Zoals jullie weten zijn we echt fans geworden van het kookboek van Lekker en Simpel. Mijn grootste favoriet is de cola kip. Ik hou van sticky chicken haha. Dus op mijn vrije zondag stond ik weer in de keuken mijn favoriete gerecht te brouwen. Rijst van de Lidl erbij, want die is net wat plakkeriger en een salade met tuinkruiden. Lekker!

Aardappeltjes uit de oven met een kipschnitzel en Mexicaanse groente

kleurenpalet

Gekookte aardappelen eten we tegenwoordig nog maar zelden, wel maak ik regelmatig aardappeltjes uit de oven. Vaak met ketjap en kruiden, maar ook met olijfolie en kruiden. Het is sneller klaar en het wordt veel beter gegeten. Win-win!

De kerstdagen

Met de kerst zijn we zoals je al kon lezen enorm verwend geworden! Kerstavond deden we samen met pap en mam gourmetten. Eerste kerstdag deden we dat nog een keer over bij papa en mama en tweede kerstdag hadden we een uitgebreid menu bij pap en mam. Wij hebben genoten alle 3 de dagen!

kerstbubbel

Wat hebben we in huis

kleurenpalet

De vrijdag na kerst wilde ik geen boodschappen doen, dus besloot ik gewoon te kijken naar wat we nog in de kast hadden. Ik haalde hamburgers uit de diepvries en sneed ik ’s avonds in blokjes. Alsof het gehaktballetjes waren! Die bakte ik aan met wat ui en knoflook om er vervolgens een pastasaus aan toe te voegen. In de oven deed ik de ovengroente van Bonduelle en daarbij kookte ik rijst en pasta. Een supersimpel gerecht maar wel lekker!

Wortelstamppot met stoofvlees

Stoofvlees is iets wat ik eigenlijk nooit maak. Ik heb er A de pannen niet voor en B vind ik het vlees te duur. Ergens wel jammer, want ik vind het wel heel lekker. Toen ik op zaterdagavond op Mambo paste hadden ze voor mij de dag ervoor al meegekookt. Wortelstamppot met stoofvlees. Dat was smullen!

Gebakken aardappeltjes met roerbakgroente en een satéschnitzel

We hadden een volle zondag, waardoor ik bij de boodschappen besloot wat mee te nemen wat ik snel kon maken. Het werd een zak aardappelschijfjes, een zak roerbakgroente en een satéschnitzel. De aardappeltjes bakte ik in de oven en de roerbakgroente bakte ik in wat teriyakisaus. Een geslaagd gerecht.

Uit de vriezer gegrepen

kleurenpalet

De keren dat ik vergeet vlees uit de vriezer te halen zijn niet meer op een hand te tellen. Zo ontstond dit interessante gerecht. Aardappeltjes uit de oven met een visfilet uit de oven. Nog wat leftover spinazie en een zelf gebrouwen komkommersalade. Eigenlijk heb ik dus niks hoeven te doen, lekker makkelijk.

Eindelijk weer duvelkesvleis!

Met oudjaarsdag aten we met z’n allen bij mijn ouders! Papa en mama hadden de dag ervoor 2 grote pannen vol duvelkesvleis gemaakt. Ik was blij, want dat had ik al heel lang niet gegeten en het is voor mij echt een feestmaaltijd. Daarbij aten we frietjes uit de oven en salade. Heerlijk!

Frietjes en toastjes

Nieuwjaarsdag waren we bij pap en mam. Ze hadden nog salades voor op toastjes over en wat borrelhapjes, dus dat aten we tijdens het kletsen en tv kijken. En als avondeten aten we ook nog wat frietjes uit de oven met een kroket. Die van mij was een satékroket. Een kroket die een hele tijd de kroket was die ik nam bij de frituur. Maar nu was het toch weer even geleden.

Een gezellig kleurenpalet

kleurenpalet

Als je nu door het artikel scrollt zie je al een heel gezellig kleurenpalet ontstaan met aardig wat oranje, groene en bruintinten. Maar ook geel en rood. Tijd om er een bord vol kleur aan toe te voegen. Dit kleurenpalet aten we een paar dagen geleden. Gado gado! Dit keer met behulp van het recept uit het Lekker en Simpel kookboek. Een bord van krieltjes, rijst, taugé, wortel, komkommer, eitjes, satésaus en kroepoek. Achteraf had ik daar ook nog wat gesneden boontjes aan toe kunnen voegen. Leuk voor de volgende keer!

Eerste gourmet van het jaar

Van het weekend bleven Jill en Kevin eten en was het idee ontstaan om te gourmetten. De schotels waren op een na natuurlijk allemaal verdwenen, dus haalden we zelf vlees dat we in stukjes sneden. Krieltjes, champignons en paprika erbij. Een stokbroodje en sauzen en zo heb je toch nog een gezellige gourmet!

Restjes opmaken

Met het vlees zelf klaar maken heb je altijd wat over, dus we hadden de dag erna restjes dag! Met nog een paprika, wat champignons en krieltjes maakten we een aardappelschotel. Kenneth zorgde voor gekruide speklapjes en zo hadden we een prima maaltijd. Achteraf wat weinig, maar goed, dat hebben we opgelost met een toetje en nog snackgroente en een dip.

Zo een hele waslijst en een groot kleurenpalet aan woorden en gerechten. Maar dan heb je ook weer wat inspiratie! Wat aten jullie met de kerst?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  januari 9, 2020 / 12:07 pm

  Dit waren erg veel maaltijden na elkaar, dat je dat kunt onthouden! Het eten van Kerst weet ik niet meer, het liep ook allemaal wat uit. Een fijne dag Kelly, groetjes oma xxx

 2. januari 28, 2020 / 3:50 pm

  Wat heb je een leuke blog zeg! Ik lees deze met plezier. 🙂 Tegenwoordig vind ik veel blogs niet zo leuk meer of weinig inhoud hebben, complimenten!

  Liefs
  x

  • BijZus
   Auteur
   januari 28, 2020 / 4:05 pm

   Wauw, dankjewel! Wat lief ook Liefs x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: