2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #12 zelfgemaakte sushi en witlof met honing

sushi

De dagen vliegen voorbij, maar er is een ding waar ik mij iedere dag weer op mag verheugen. Het avondeten! Ik heb weer 16 gerechten voor je op een rijtje gezet. Van wraps tot sushi en van Burger King tot witlof met honing en tijm. Genoeg hints, tijd voor inspiratie!

Shoarma met paprika, gekruide aardappelpartjes en salade

Het is simpel, maar het smaakt. De paprika die ik door de shoarma bakte was natuurlijk voor wat extra groente. Maar ook om de restjes op te maken. Zo kun je prima wat champignons, ui en paprika door de shoarma bakken. Het is weer eens wat anders en je hebt weer wat extra’s binnen. De aardappelpartjes vind je bij de Lidl, ideaal! Je schuift het bakje met kruiden en al zo de oven in. De salade is een mix van een gemengde salade en ijsbergsla. Jum!

Bourgondische krieltjes, extra krokante visfilet en witlof met honing en tijm

sushi

Kenneth is geen fan van witlof, maar ik vind het voor zo nu en dan wel lekker. Ik besloot voor hem broccoli klaar te maken en voor mezelf op zoek te gaan naar een leuk recept. Ik kwam uit op de witlof gebakken in honing met wat tijm. Héérlijk! Alleen was ik achteraf iets uitgeschoten met de tijm. Erbij maakte ik bourgondische krieltjes uit de oven en een extra krokante visfilet. Ideaal en niet heel veel afwas.

Rösti’s, speklapjes en gekookte witlof

Tja de witlof moest op haha. En gewoon een stronkje gekookte witlof is ook erg lekker. Ik bakte barbecue speklapjes in de grillpan en rösti’s uit de oven. Het hoeft niet moeilijk te zijn om lekker te eten.

Dr. Oetker Big American London en Hawaii

Wat doe je als je niet wilt bestellen, maar geen zin hebt om echt uitgebreid te koken? Juist! Je doet een pizza in de oven en je bent in feite klaar. Dit keer namen we er 2 van de Big American reeks van Dr. Oetker. Beide een aanrader!

Gemakkelijke wraps

Een ‘Ons avondeten’ is niet compleet zonder foto van een bord met wraps! Ik maakte weer de hele simpele van makkelijke wraps. Er zijn foto’s gemaakt van de stappen, dus zoals beloofd zal het recept binnenkort op Bij Zus verschijnen.

Burger King Double Whopper met frietjes en kipnuggets

Wat zal ik zeggen, iets met balans of iets met doe maar gewoon. Toevallig kwam het zo uit dat we de maandag na de pizza Burger King aten. Ik had het Kenneth al een tijdje beloofd en die maandag liep de dag zo (positief) scheef dat het de ideale oplossing was voor me. En ik vind de burgers van daar altijd heel erg lekker. Mijn ideale combinatie zou zijn de friet van de Mc Donalds met de burgers van Burger King. Maar goed, de friet van de BK is ook prima en de burgers van MD ook!

Zalm met Oosterse roerbakgroente en rijst

sushi

De dag erna besloot ik het eigenlijk geplande gerecht te maken. Ook een hele makkelijke maar lekkere maaltijd. Zalm met Oosterse roerbakgroente gewokt in teriyaki saus en daarbij kookte ik zilvervlies rijst. Ideaal als je weinig tijd hebt, maar wel graag een gezonde maaltijd op tafel wilt zetten.

Stoomaardappelen met een schnitzel en bloemkool

Een AVG’tje op zijn tijd vind ik helemaal niet erg. Toen ik bij de Lidl boodschappen deed vond ik een zakje met stoomaardappelen, het maakte me nieuwsgierig, dus ik nam een zakje mee. Het hoefde alleen maar even in de magnetron, super makkelijk en het smaakte ook! Toen ik het kocht stond er op=op bij, maar ik hoop dat ze toch nog een keer terug gaan komen. Voor mij maakte ik er bloemkool bij en daarnaast aten we een schnitzel.

Homemade nasi met saté en kroepoek

sushi

Oh nasi, want vind ik dat lekker! En al helemaal als er wat extra tijd in is gestoken. Zo bakte ik al eerder een omelet met wat ketjap om er doorheen te doen. Ik kruidde het met een potje dat ik ooit op een Pasar Malam heb meegenomen en naast nog een klein scheutje ketjap deed ik er ook wat gembersiroop doorheen. Puur om eens te kijken wat voor effect het had. En dat was lekker! Een perfecte mix tussen zoet en zout. Het enige wat eigenlijk ontbrak was de saté van mijn schoonvader, maar goed, dit was ook prima.

Rösti’s, vissticks en een bietensalade

De variatie in aardappelproducten is soms wat klein. Ik had nog wat rösti’s over en toen ik Kenneth vroeg om te kiezen tussen dat en gekookte aardappelen was de keuze snel gemaakt. Daarbij maakte ik vissticks uit de oven en een bietensalade van een potje bietjes, een gekookt ei en wat halfvolle mayonaise. Tipje die ik kreeg van mijn mama!

Spareribs met ovenfrietjes en salade

sushi

Bij de Jumbo met versafdelingen verkopen ze buckets met spareribs en drumsticks. Wij zijn er fan van en ik had Kenneth gezegd dat we dat weer eens zouden eten. Zo hadden we toch iets lekkers, maar niet besteld. Een prima deal. Echter kwam ik erachter dat onze dichtstbijzijnde Jumbo die niet verkocht. Dus moest ik improviseren en werd een sparerib voor in de oven die ik deelde door 2 met de frietjes en een lekkere salade. Ik nam een lunchsalade met pompoen, walnootjes en honingmosterd dressing met daarbij ook nog een rauwkost salade. De sla voegde ik samen en de rauwkost serveerde ik er nog naast. Een geslaagde zet.

Kaiserbroodjes met avocado en kip

sushi

Afgelopen maandag vergat ik vlees uit te leggen, dus ik had wat inspiratie nodig om iets te maken. Ik had nog genoeg te doen, dus Kenneth mocht toen hij aan het wachten was op zijn vracht even op jacht. Hij kwam uit op pitabroodjes met avocado, kip en een yoghurtdressing. Helemaal prima! Ik ging die middag naar Duitsland voor boodschappen en nam daar de ingrediënten mee. Echter verkochten ze bij de Lidl daar geen pitabroodjes, of ik heb ze over het hoofd gezien, in plaats daarvan besloot ik de overgebleven kaiserbroodjes van het weekend te nemen. Ik had namelijk een zak gekocht met broodjes voor in de oven en er waren er nog 4 over. Prima vervanger voor een pitabroodje dacht ik zo. Wat aardappelpartjes erbij en nog wat yoghurtdressing die over was en we hebben heel lekker gegeten.

Spaghetti

Dinsdag was ik wat laat onderweg naar huis vanuit papa en mama en besloot ik het simpel te houden. Het werd volkorenspaghetti met wat gehakt, spaghetti/macaroni groente en een rode saus. De geraspte kaas roerde ik na de foto er snel doorheen, zodat deze nog smolt. Anders lust ik de kaas niet. Maar hey, alles voor een beetje een leuke inspirerende foto!

Boerengehakt schnitzel met gekookte aardappels en spruitjes

Dit is een maaltijd die je zelfden voorbij zal zien komen. En dan doel ik dus eigenlijk op de gekookte aardappels. Ik had nog aardappels liggen en besloot in plaats van ze te pureren of stampen gewoon te koken. Spruitjes erbij en een schnitzel en ik was klaar. Nu valt er wel een kwartje dat ik de spruitjes ook door de aardappels had kunnen stampen en dan eventueel met wat spekjes. Idee om de volgende keer te doen!

Zelfgemaakte sushi!

sushi

Een tijdje terug zag ik bij Fabiënne een review over de Sushi bazooka. Ik was gelijk enthousiast en besloot hem toch aan te schaffen. Zoals jullie weten zijn we gek op sushi, maar iedere keer een restaurant opzoeken of bestellen is gewoon héél duur. En wat is er nou leuker dan zelf aan de slag gaan! Ik kocht de Sushi bazooka, de Saikatu sushikit, komkommer, avocado, kipschnitzels en kroepoek. En zo gingen Jill en ik donderdagavond aan de slag. Jill maakte er nog Tamago Yaki (Japanse omelet) bij en daarnaast hadden we nog zoetzure komkommer en loempia’s.

sushi

Het was echt top! En die bazooka is gewoon echt een hit. Hij werkt zo ontzettend makkelijk. Rijst erin verdelen, aandrukken met de staaf en vervolgens vul je hem met wat je wilt. Wij hebben variaties gemaakt met het ei, avocado-kipschnitzel-komkommer-halfvolle mayonaise, kipschnitzel-halfvolle mayonaise en alleen komkommer. Ook verzonnen we een soort krokantje voor in de sushi. Met wat klein gecrushte kroepoek en mayonaise maakten we een lekker mengsel die goed paste met wat komkommer. Zowel Jill als ik waren apetrots op het resultaat!

Visfilet met een mediterrane korst met krieltjes uit de oven en broccoli

Gisteren aten we op aanraden van mam visfilet met een mediterrane korst uit de diepvries van de Lidl. Echt een tip! Daarnaast maakte ik weer krieltjes uit de oven klaar en maakte ik broccoli. Een heel simpel kostje na een drukke zaterdag.

Ik hoop dat je weer wat ideeën op hebt kunnen doen! Mocht jij nog leuke ideeën hebben voor gerechten laat het me weten. En als je nog tips hebt voor sushi combinaties, dan geef zeker een gil. We willen namelijk vaker zelf sushi gaan maken.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    juli 26, 2020 / 5:46 pm

    hoe kun je het allemaal onthouden, Kelly? Wel makkelijk als je het op de computer dan even op kunt zoeken, als je het nog eens maakt. Een pluim voor de variatie, daaraan kun je zien dat je een keukenprinses bent. Nog een fijne avond, groetjes oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: