0   31
20   43
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Ons avondeten #13 koken met een bijna hittegolf

koken

Wat aten jullie zo al met het warme weer van de afgelopen dag? Ik merkte dat koken echt een hele onderneming werd. En aangezien ik de oven echt heel veel gebruik was het een warme boel en een uitdaging. Ik neem je mee door ons avondeten tijdens de warme dagen.

Kipfilet met gyroskruiden, aardappelpartjes en groentepannetje

koken

Ik had nog kipfilet in de diepvries liggen en aangezien we dat niet gauw eten met aardappelen en groente zag ik hier weer een kansje liggen. Lekker en zo gemaakt!

Mislukte sushi en geslaagde dumplings

We hadden weer afgesproken met Kevin en Jill om samen sushi te maken. Kenneth bracht een pakje sushirijst mee en dat was nou net niet wat ik wilde. Bij de sushi pakketten zit de rijst in een buideltje, dat zorgt ervoor dat het niet zo moeilijk te koken is. Nu koekte de boel aan en werd het een korrelige boel. Absoluut niet lekker, hoewel het er wel zo uitzag. Maar goed, voor de volgende keer ben ik al een stuk beter voorbereid. To be continued!

De dumplings die Jill zelf maakte waren gelukkig wel heel erg lekker! We hebben de inhoud van de sushi opgegeten met de dumplings. Maar het gevoel dat we gegeten hadden ontbrak een beetje.

Nasi van overgebleven dumpling vulling

koken

We hadden nog best veel over van de dumpling vulling. Een mengsel van verschillende kruiden, spitskool en gemengd gehakt. Ik zag hierin de uitdaging er een lekkere nasi van te maken. Zo hoefde ik niks weg te gooien en hadden we weer eens wat anders. Een geslaagde zet! Ik voegde bij het mengsel nog wat nasi groente en zilvervliesrijst. Nog wat saté en overgebleven dumplings on the side en het was geslaagd.

Italiaanse cordon bleu, krieltjes uit de oven en sperzieboontjes

koken

Met de opkomende warmte had ik niet zoveel zin om heel uitgebreid te koken. Toch besloot ik de oven wel indien nodig aan te zetten en zo ontstond een hele snelle en makkelijke maaltijd.

Huzarensalade, tonijnsalade en hamburgers

Toen het warme weer echt begon haalde ik een bak koude schotel bij de winkel met wat hamburgers en ingrediënten voor een makkelijke tonijnsalade. Gemengde sla, komkommer, tonijn en wat yoghurtdressing. Volkoren bolletjes erbij en we waren snel klaar. Ideaal! Hier aten we een dag later ook nog van, maar dan met ieder een half stokbrood kruidenboter.

Niet koken maar opwarmen

Een dag niet koken en een lekkere chaos op het bord komt ook hier wel eens voorbij. Eigenlijk had ik voor deze dag Turkse groentekebab gepland, maar ik ging buurten bij mijn ouders en dat werd wat later dan dat ik in eerste instantie dacht. Iets wat meestal gebeurt.

Hoe dan ook, we besloten de oven voor te verwarmen en wat dingen uit de diepvries te vissen. Zo hadden we nog een half stokbrood over, dat ging erin. Tezamen met magere frikandellen van Beckers (geen spon, wel echt een aanrader) en kibbeling. Daarbij maakte ik met wat Griekse yoghurt en halfvolle mayonaise knoflooksaus. Ik sneed schijfjes komkommer, legde alles op een bord, en we hadden gegeten.

Turkse groentekebab in wraps

De maandag maakte ik dan echt de Turkse groentekebab. En waar ik de eerste keer een foutje maakte met de rode ui bij de knoflooksaus.. Deed ik dit keer het merendeel van het oliemengsel voor de knoflooksaus over de groente. Oeps! Ik vergat ook nog pitabroodjes mee te nemen, dus het werden wraps. Achja, gelukkig smaakte het wel prima!

Bloemkool puree en koolvisfilet

koken

Kenneth maak ik niet blij met bloemkool, dus eens in de zoveel tijd haal ik een zakje voor mezelf en daar pak ik dan een gedeelte van uit voor mij. Zo ontstond dus het idee om voor mijzelf met de aardappelpuree een soort bloemkool puree te maken. Echt heel lekker. Daarnaast nog een halve Iglo fishcuisine Bretagne en ik heb gesmuld!

Mexicaanse rijstschotel

Ik had makkelijke Mexicaanse wraps gepland, maar kwam erachter dat ik te weinig wraps in huis had. Dus ik besloot de wraps aan Kenneth te geven en voor mijzelf kookte ik rijst om daarmee een rijstschotel te maken. Echt een goede zet, want het was onwijs lekker. Het recept voor de wraps en deze rijstschotel staan inmiddels op Bij Zus!

Bij elkaar geraapt zooitje

Kenneth en ik hadden afgesproken om het makkelijk te houden. Hij had een afspraak waarbij we niet wisten hoe laat hij weer thuis zou zijn. Maar eenmaal thuis vonden we het niet zo slim om iets van frietjes of iets dergelijks te doen. Dus brouwde ik weer wat in elkaar met wat we nog hadden! Daarom die hele gekke combinatie van een frikandel en vissticks.

Kipnuggets van Doritos en pastasalade

koken

Ik zag in een vlog van De Brummers een lekkere pastasalade voorbij komen en ik had kip uitgelegd. Na wat brainstormen met Kenneth kwamen op bovenstaand idee! Ik maakte pastasalade van tricolor kluitsla, komkommer, puntpaprika’s, ananas en tomaat. Van de kip maakte ik kipnuggets met Doritos crunch. Een aanrader als je weer eens wat anders wilt.

Niet koken maar bestellen

Afgelopen zaterdag kregen we bezoek van pap, mam, Toine en Angelien. We hadden afgesproken samen bij ons te eten en dat werd een frietje! Ik bestelde de friet Ala. Wat dus betekent: friet speciaal met een frikandel en zuurvlees. Klinkt misschien niet lekker, maar dat was het wel.

Wraps met vissticks

koken

Zondag hield ik het ook weer simpel qua koken. Ik had bij Fabiënne van Enjoyyourownbeauty een lekker recept gezien voor gevulde wraps met vissticks. Eigenlijk een lunchrecept, maar door de warmte hadden we niet zo veel honger en was dit dus perfect. Echt een fijn receptje voor de lunch of voor het avondeten tijdens het warme weer.

We hebben op de sushi na toch lekker gegeten en we hebben weer nieuwe dingen ontdekt, dus dat is ook top. Nog een kleine, leuke, mededeling.. Vanaf nu zal er weer iedere zondag een ‘Ons Avondeten’ verschijnen.

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    augustus 16, 2020 / 12:37 pm

    Met deze hitte koken is niet zo fijn, voordat je begint, heb je het al te warm. Wij eten altijd midden op de dag. Vroeger waren de uren rond de middag het warmst, dat is nu verschoven naar de tijd van het avondeten. In de vroege morgen maak ik het warme eten zover klaar, dat ik het rond de middag met een goed half uur gereed heb. Daarbij gebruik ik de afzuigkappen van keuken en bijkeuken en dan is het te doen. Maar het einde van de hitte is in zicht, een fijne dag met groetjes (knuffel is te warm) van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: