20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Ons avondeten #13 van gyros gehaktballetjes tot een feta trauma

gyros

Het waren weer 2 hele gevarieerde weken! Ik brouwde weer van alles in de keuken. Zo maakte ik gyros gehaktballetjes en aten we weer verschillende keren dingen uit de oven. Maar ook deel ik mijn feta trauma door de basisschool.

Pappardelle met veel groente

gyros

We hadden volgens mij met de kerst een zak parpadelle meegekregen van pap en mam. Daar maakte ik een heerlijke maaltijd van! Met een portiegehakt, een grote bak spaghetti groente en een saus waar al wat basilicum in zat maakte ik een fijne maaltijd. En daar at ik de dag erna nog wat van met de lunch!

Kantonese rijst met een “verse” loempia

Nadat we bij de tandarts waren geweest moesten we nog verzinnen wat we zouden eten.. Bij de supermarkt wisten we niet wat we moesten nemen en toen kwamen we in het koelvak loempia’s tegen. Die wilden we wel meenemen en toen bedacht ik me dat we daar goed Kantonese rijst bij konden maken. Die is namelijk super snel klaar. Zo gezegd, zo gedaan en ik moet zeggen het was een lekkere maaltijd!

Zelfgemaakte broodjes döner

gyros

De Plus had de zakken met döner kebab in de aanbieding en omdat ik dat echt heel geslaagd vond met Jill en Kevin nam ik weer een zak mee. En daarmee maakte ik dus broodjes kebab en frietjes uit de oven. Die ik trouwens kruidde met paprikapoeder en knoflookpoeder. Zeker leuk om eens te proberen!

Krieltjes met tonijnsalade en vissticks

Eigenlijk is het zo simpel, maar soms is dat ook gewoon heel fijn. Na een dag met van alles als werk, de blog en wandelen was dit de maaltijd om te maken. Krieltjes die ik vermoedelijk in de oven heb gebakken, met vissticks en een tonijnsalade. Oh en wat zoetzure komkommer, want dat is altijd goed!

Aardappeltjes uit de oven met tonijnsalade en een boerengehakt schnitzel

Als ik een tonijnsalade maak is die altijd zo vol dat we er makkelijk 2 dagen mee kunnen doen. Dus dat doe ik dan ook, omdat ik het zonde vind om weg te gooien. Daarom maakte ik er zoals altijd weer ketjap aardappeltjes uit de oven bij en een boerengehakt schnitzel. En nu hoor ik je denken “Word je die aardappeltjes niet moe?”. Nee, eigenlijk niet, omdat ze op deze manier goed worden gegeten en omdat ik hierdoor weer wat minder afwas heb.

Griekse kipkapsalon

gyros

Eigenlijk hadden we zin om Chinees te halen, maar geen van beide wilde naar de Chinees toe. Dus, werd het na wikken en wegen toch maar weer een ritje naar de supermarkt en maakte ik een gerecht wat Kenneth al heel lang op zijn wensenlijstje had. Dit is namelijk de Griekse kipkapsalon uit het kookboek van Lekker & Simpel. En het feit dat ik daarvoor feta moest gaan halen hield mij eigenlijk tegen.

Ik heb een klein trauma van feta. Op de basisschool moesten we zo’n proefles doen met een blinddoek om en ik weet nog zo goed dat ik zei “Geef me asjeblieft niet die!”. Maar of de juf het nou leuk vond om mij nog meer voor schut te zetten of dat ze me gewoon echt niet snapte. Ik weet het niet. Uiteindelijk kreeg ik feta in mijn mond en stond ik op een onappetijtelijke wijze aan de wasbak in het klaslokaal. Bedankt juf, weer 1-0 voor de klas!

Maar goed, mam had ooit andijviestamppot gemaakt met feta en doordat het licht smolt vond ik het wel lekker. Dus daardoor kan ik er alweer beter mee om gaan en met dat gerecht in mijn achterhoofd haalde ik de spullen voor de kipkapsalon en spullen voor andijviestamppot. De kipkapsalon maakte ik voor mezelf zonder feta en was ook zo heel lekker!

Andijviestamppot met spekjes en feta en gyros gehaktballetjes

gyros

Met een 3 kwart doosje feta over en nog gyroskruiden voor het vlees maakte ik de dag erna de stamppot. Ik bakte de spekjes krokant, zorgde dat de stamppot een stamppot werd en daarna mengde ik er de spekjes en een 50 gram feta door. Ik kruidde de stamppot nog met wat peper, peterselie en knoflookpoeder en ik moet zeggen dat het naar meer smaakte.

De gyros gehaktballetjes waren heel simpel om te maken. Ongeveer 300 gram gehakt, een eetlepel gyros kruiden, 1 ei en wat paneermeel op gevoel. Goed mengen en vervolgens ballen draaien. Echt een tip als je weer eens wat anders wilt.

Wraps met gyros gehakt

gyros

Kenneth was zo’n fan geworden van het gyros gehakt dat ik de volgende dag met ander gehakt aan de slag ging. Ik bakte gehakt rul met de gyros kruiden en daarbij deed ik 2 paprika’s en een pot verschillende soorten bonen van Hak. Ik vulde wraps met wat geraspte kaas en daaroverheen het mengsel om ze vervolgens op te rollen tot goed gevulde wraps. Daarnaast nog wat sla met komkommer en tomaatjes en het was, jawel hoor ja, voor herhaling vatbaar!

Aardappeltjes uit de oven met spruitjes en een boomstammetje

Origineel? Nee. Smaakte het? Ja! Een héél simpel gerecht wat ideaal is na even een dag niet zo lekker in je vel te hebben gezeten.

Vegetarische bonenmix met komkommersalade

Bij het boodschappenpakket zat een zak kidneybonen chili schotel van Hak. Ideaal als je een dagje vegetarisch wil doen of het makkelijk wil houden. Mijn bedoeling was om wraps te vullen met dit mengsel, maar ik had niet genoeg wraps. Dus kookte ik er voor mij rijst bij, ook heel lekker. En daarnaast maakte ik een komkommer salade in een yoghurt knoflooksaus. Die maakte ik trouwens op gevoel met 3 eetlepels roeryoghurt, 2 eetlepels mayonaise, knoflookpoeder en stukjes komkommer.

Gebakken aardappelschijfjes met witte bonen in tomatensaus en hamlapjes

gyros

Deze dag was ik een beetje laat thuis van een kort middagje in Roermond. Kenneth had de hamlapjes al flink gekruid met vermoedelijk kerrie, peper en knoflookpoeder en ik hoefde alleen nog maar de rest te doen. Ik sneed de aardappelen in schijfjes en bakte die in de oven af. En daarbij maakte ik een potje witte bonen in tomatensaus warm en bakte ik de hamlapjes af. Prima maaltijd!

Zoete aardappel, spruitjes, rauwkost en vissticks

Ik ben gek op zoete aardappel, helaas ben ik de enige in huis, dus haal ik het niet zo vaak. Ook omdat het niet heel goedkoop is. Maar toen Kenneth een avondrit had en we toch ieder apart zouden eten zag ik mijn kans schoon. Ik haalde een zak zoete aardappelblokjes met spruitjes en die maakte ik klaar in de oven. Daarbij sneed ik wat rauwkost en bakte ik vissticks. Ik heb gesmuld! Hoewel, van de spruitjes iets minder, die waren namelijk een beetje aangebrand.. Oeps!

Erwtensoep

Als ik een ding een feestje vind is het wel eten bij mijn ouders. Toen papa en ik ’s avonds naar Fortuna zouden gaan bleef ik gezellig bij ze eten. Ze hadden zelf erwtensoep gemaakt en die smaakte heerlijk! Daarbij bakten ze broodjes af en zo hadden we een hele goede bodem om mee naar Sittard te gaan. Omdat we rond 4 uur al hadden gegeten besloten we op de terugweg nog een frietje te halen bij de frituur. En ook die was heel lekker! Ik heb genoten.

Nasi met saté

gyros

En na zo’n zaterdagavond vind ik de zondag altijd goed voor een gezonde maaltijd! Dus maakte ik nasi met lekker veel groente en daarbij aten we dan satéstokjes met satésaus en een eitje. Jum!

Zo en dat waren alle gerechten van de afgelopen 2 weken! Best wel gevarieerd. De gyros gehaktballetjes houd ik erin en ergens in de komende 2 weken ga ik hachee maken. Wel heel simpel met een zakje, maar dat is de bedoeling. Moet alleen nog even een pan scoren! Heb jij wel eens zo’n ervaring gehad met blind eten proeven?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    januari 26, 2020 / 6:03 pm

    Blind koek happen wel, maar blind proeven, wie verzint het? Je hebt het koken al goed onder je knie!
    Ik zou het van 14 dagen niet kunnen onthouden, laat staan één week. Een fijne avond samen, groetjes van oma en opa xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: