2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #14 hachee gemaakt en pitabroodjes falafel

hachee

Het verbaasde mij toen ik aan dit artikel begon hoe gevarieerd wij de afgelopen 2 weken hebben gegeten. Natuurlijk ook met wat leftover dagen, maar het ziet er toch elke dag weer anders uit en dat is fijn. Ik maakte zelf hachee, we probeerden falafel balletjes en we bestelden pizza!

Leftover nasi met zoetzure balletjes en kroepoek

De laatste keer dat ik dit artikel schreef eindigden we met nasi en saté. Natuurlijk had ik meer dan genoeg nasi gemaakt, dus haalde ik van die bakjes met zoetzure balletjes uit het vriesvak. Mijn favoriete gehaktballetjes uit de diepvries.

Bonenstamppot met rode kool en een saucijsje

hachee

In het kader van snel en gezond eten maakte ik deze maaltijd, want ik zou ’s avonds nog naar voetbal gaan. Leuk feitje: de bonenstamppot ging dus een beetje mis. Ik had teveel melk toegevoegd aan het mengsel, waardoor het een hele slappe stamppot werd. Maar met behulp van het vergiet is het nog redelijk goed gekomen. Het was in ieder geval wel lekker.

Rijst met sugarsnaps en een gehakt cordon bleu

hachee

Dit zijn van die maaltijden waarvan je weet dat er ergens in de planning iets mis ging. Ik schilde te weinig aardappels om met z’n tweeën van te eten, dus kookte ik er rijst bij. Gevolg was dat ik een hele vreemde maaltijd at.

Erwtensoep met American pancakes

Ik had nog een pak Dr. Oetker American pancakes in de kast liggen en die lonkte nu al een hele tijd. Dus toen het weer guur was en ik het gevoel had dat ik nog wel eens kans zou maken op een “Ja, lekker!” bij Kenneth waagde ik het en had ik inderdaad gelijk. Ik maakte een blik erwtensoep warm en daarnaast bakte ik de pancakes. En eindelijk kreeg ik het voor elkaar om de hoeveelheid die op het pak stond ook echt te bakken. Was ik stiekem best wel trots op!

Krieltjes met een schnitzel en salade

Het spreekt eigenlijk voor zich, maar de tip die ik je wil geven is dat radijsjes ook erg lekker zijn in zo’n zelfgemaakte salade. Ik had geen zin in tonijnsalade, maar besloot er wel wat andere dingen aan toe te voegen en die wijziging was in ieder geval een goede zet!

Aardappelpuree met erwtjes worteltjes en vissticks

Na een weekend van sushi en snacks hadden we maandag beide zin in een gerecht met aardappelpuree en vissticks. De perfecte groente erbij is dan toch wel witte bonen in tomatensaus of een potje erwtjes worteltjes. Super simpel, maar wel ideaal voor je vrije maandag.

Aardappelpuree met hachee en erwtjes

hachee

Eindelijk heb ik een pan om hachee en ander stoofvlees in te maken! Die wilde ik natuurlijk gelijk uitproberen, want ik had een week eerder al hachee vlees gekocht in de aanbieding bij de Lidl. Het werd wel een simpele hachee met 5 uien en een zakje kruiden van Silvo. Ook helemaal prima en het smaakte top! De aardappelpuree had ik natuurlijk nog van de maandag ervoor en de erwtjes uit de diepvries zag ik gewoon als een handige toevoeging. Zeker als je je bedenkt dat ik die avond om kwart voor 6 opgehaald werd voor voetbal!

Pitabroodjes met falafel en aardappelpartjes

Om eens uit te proberen nam ik falafel mee bij de Lidl. Ik had me bedacht dat dit nog wel eens zou kunnen smaken in een pitabroodje met salade. Want dat had ik al vaker gezien! Hoewel ik het denk ik niet snel nog eens zou kopen vond ik het wel goed te doen. Misschien dat andere vegetarische balletjes beter bij ons passen.

Rijst met hachee en Mexicaanse groente

hachee

Ik had nog meer dan genoeg hachee over, dus ik besloot een restjesdag te houden. Ik had nog aardappelpartjes over, maar dat waren er niet genoeg voor 2. Dus ik besloot voor mijzelf weer rijst te koken, want ik houd er wel van! Daarnaast haalde ik Mexicaanse groente uit de diepvries en zo hadden we eigenlijk een hele lekkere maaltijd.

Verse spaghetti met erwtjes, bladspinazie en gerookte zalm

Het recept voor dit gerecht kwam ik tegen op Facebook. Ik scrollde voor de zoveelste keer door mijn feed en toen kwam ik een filmpje tegen van de Albert Heijn met bonusingrediënten. Ik wilde nog naar de Albert Heijn voor Nutella, dus ik besloot gewoon de spullen daarvoor te halen. En het was echt een top idee. Het smaakte erg goed, ondanks dat ik veel te veel erwtjes erin heb gegooid.

Pizza Hawaii

Jill en Kevin kwamen voor een spelletjesavond en dat was reden genoeg om weer eens een keertje te bestellen. Dat hadden we namelijk alweer een tijdje niet meer gedaan. Ik koos voor een pizza Hawaii en daar was ik héél blij mee.

Roasted potatoes met witte bonen in tomatensaus en een schnitzel

Zondag was ik best wel laat thuis van het voetbal, dus vroeg ik Kenneth te koken. En dat ging hij doen! Yes! Hij maakte roasted potatoes klaar uit de oven (die van Lidls Engelse weken) en daarbij de witte bonen in tomatensaus (lekker Engels) en hij bakte een schnitzel. Ik was heel tevreden over het avondeten!

En zo zijn er weer 2 weken van eten voorbij. Ik heb zoals gewoonlijk weer gesmuld. De hachee hoop ik gauw nog eens te maken en de falafel balletjes laten we maar voor wat het is. Ik ben benieuwd wat ik de volgende keer weer zal delen haha. Heb jij al eens falafel geprobeerd?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  februari 5, 2020 / 8:14 am

  Inderdaad weer heel gevarieerd en ik bewonder het telkens dat je zoveel gewoon probeert. Een kookboekje schrijven met als titel ” Koken nieuwe stijl!” Fijn, dat je er ook zoveel tijd insteekt.
  Een fijne dag, Kelly met groetjes van opa en oma xxx

 2. februari 8, 2020 / 3:55 pm

  Wat een leuke inspiratie! Ik vind het soms lastig om te bedenken wat we elke week moeten eten, dit soort artikelen vind ik daarom heel leuk!

  Zo blijf ik ook gevarieerd eten. Tof geschreven. 🙂

  Liefs
  x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: