Ons avondeten #14 pastasalade met zalm recept + leuk nieuwtje!

pastasalade met zalm

Het avondeten van de afgelopen week was weer lekker gevarieerd! Ik maakte een pastasalade met zalm waarvan ik het recept nu met je deel. We maakten weer zelf sushi en om deze zondag extra leuk te eindigen heb ik een nieuwtje uit de keuken.

Mini recept: pastasalade met zalm

pastasalade met zalm

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • +/- 150 gram macaroni
  • Blikje zalm
  • 2 paprika’s
  • 2 handjes bladspinazie
  • 1 ui
  • 2 goede eetlepels kruiden roomkaas
  • peper en zout
  • eventueel knoflookpoeder en gerookte paprikapoeder
  • eventueel wat cherrytomaten ter garnering

Hoe maak je de pastasalade met zalm?

Kook de macaroni volgens de beschrijving op het pak. Snipper ondertussen de ui en snijd de paprika’s in blokjes.

Doe een scheutje olie in de pan en bak de ui glazig. Voeg vervolgens de paprika toe en bak deze 5 minuten mee. Daarna voeg je het blikje zalm toe met een snuf peper en eventueel een snuf zout, wat knoflookpoeder en paprikapoeder naar smaak. Voeg vervolgens een hand bladspinazie toe en laat dit slinken. Vervolgens doe je dit nog een keer met een 2e portie. Zodra die geslonken is meng je er de kruiden roomkaas doorheen. Als die smeuïg is kan de pan van het vuur en is het klaar. Je kunt het gerecht laten afkoelen en ‘s avonds als salade eten. Maar het is ook erg lekker als je het warm eet.

Eventueel kun je nog wat cherrytomaten in partjes snijden en er overheen garneren. Smakelijk eten!

Gehakt cordon bleu met ovenfrietjes en gebroken sperziebonen salade

pastasalade met zalm

Het is een super simpele aardappelen, groente. Ik had nog boerenfriet liggen die op moest, dus die maakte ik klaar in de oven. Daarbij bakte ik de gehakt cordon bleu en maakte ik een salade van gebroken sperzieboontjes met een gesnipperd uitje, wat knoflookpoeder en paprikapoeder een flinke lepel halfvolle frietsaus.

Stoom krieltjes met Mexicaanse groente en speklapjes

Dit is de meest makkelijke maaltijd van de week. Krieltjes in de magnetron, wat Mexicaanse groente opwarmen en daarbij bakte ik speklapjes op de grill.

Weer een gezellige sushi avond

We hebben het helemaal gevonden met de sushi bazooka. Jill en ik wilden Mandy graag laten zien hoe het werkte en aangezien we weer enthousiast bezig waren ontstond weer een goedgevulde tafel. Zelfgemaakte sushi met verschillende vullingen, dumplings, zoetzure komkommer, Japans ei, boontjes en mini loempia’s.

Nasi met kip saté, dumplings en salade

Is ze weer met de nasi, volgens mij zat deze er vorige week of de week ervoor ook tussen! We hadden nog wat dumplings over en zo bedacht ik me dat ik zin had in nasi. Een maaltijd waar ik altijd enthousiast van word!

Het leuke nieuwtje!

Tot maart heb ik met veel liefde en plezier gewerkt aan Chocotijd. Mijn platform waar ik allerlei smaakvolle dingen deelde, maar met name ons avondeten. Echter raakte de inspiratie op naarmate ik de lat hoger legde. Ik besloot te stoppen. Toch heeft het al die tijd lopen knagen en vandaag besloot ik er weer voor te gaan. Maar dan onder de noemer Bij Zus in de keuken. Een verlengde Instagram- en Facebookpagina van Bij Zus met de focus op alles wat met eten te maken heeft!

Verder aten we nog een dag pannenkoeken en gingen we met vrienden uiteten bij ABC. Ik heb er geen foto’s van, maar je kunt wel raden wat ik er van vond! Hopelijk heb je wat inspiratie op gedaan en volg je me al onder Bij Zus in de keuken?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

1 Reactie

  1. oma
    augustus 24, 2020 / 8:05 am

    Goeie morgen kook”ster” ! Weer een nieuw recept, je bent ook overal mee op de hoogte, super. De pastasalade is ook heel geschikt voor die warme dagen. Geniet vandaag van het koelere weer, groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: