2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #15 Surinaamse roti uit een pakje

roti

Het is weer tijd om een weekmenu te delen. Het is een fijne variatie geworden van iets van aardappel met groente en vlees. Surinaamse roti uit een pakje en een dag waarbij ik een lekkere pizza wel had verdiend.

Visfilet met aardappelpuree en Mexicaanse groente

roti

Toen ik laatst in het vriesvak bij de Lidl keek kwam ik onder andere visfilets tegen met een broccoli dekje. Die met het Mediterraanse dekje was ons goed bevallen en ik besloot die met broccoli eens mee te nemen. Een goede zet, want samen met wat aardappelpuree en een blikje Mexicaanse groente was dit een fijne maaltijd. De vis is echt een aanrader.

Een welverdiende pizza

Een tijdje geleden kon je lezen over een dinsdag die een gigantische chaos was geworden. Kenneth en ik waren het er over eens dat een keertje weer bestellen geen kwaad kon. Ik had geen puf meer om te koken, dus werd het een pizza. Een mozzarella pizza met ananas. Heerlijk!

Een boeren gehakt schnitzel met aardappelschijfjes en een flinke salade

Een dagje later maakte ik dit simpele gerecht. Voor het eerst sinds tijden aten we weer eens aardappelschijfjes uit de pan en daarbij bakte ik een gehakt schnitzel en maakte ik een flinke salade. Dit is gewoon een ijsbergsla mix met paprika en komkommer.

Rösti’s met hamlappen en spruitjes

roti

Het is niet zo spannend, maar het was voor ons helemaal prima.

Zelfgebouwde kipburgers met tomaten-oregano soep

Dit gerecht maakte ik toen ik nog even snel naar Roermond moest. Ik maakte een pitstop bij de Albert Heijn waar ik kipburgers haalde, hamburgerbroodjes, sla en komkommer. Daarnaast vond ik bij de pureersoep een bakje voor tomaten – oregano soep. En toen dacht ik ‘yes perfect!’. Zo hebben we toch wat groente binnen en een lekkere burger. Goed begin van de vakantie.

Spaans gevuld stokbrood met een salade

Ik wist niet wat ik wilde maken, dus ging Kenneth weer op recepten jacht. Hij kwam het recept voor Spaans gevuld stokbrood tegen. Toevallig volgde ik deze familie al op Instagram, dus ik was gelijk enthousiast. Eens een keer iets van hun proberen leek me heel leuk. Zo gezegd, zo gedaan. Ik haalde alle spullen en maakte het stokbrood en daarnaast een salade van ijsbergsla, een zak peulmix voor in wraps of salades, komkommer en gegrilde paprika. Heerlijk!

Surinaamse roti uit een pakje

roti

Bij de Plus waren de wereldgerechten in de aanbieding. Mijn oog stopte bij de Surinaamse roti. Het was weer eens wat anders om uit te proberen. Dus ik nam hem mee en probeerde hem dezelfde dag nog uit. We vonden het allebei erg lekker, dus ik ga binnenkort op jacht naar een recept zonder pakje. Kijken of dat ook lukt!

De roti en het gevuld stokbrood maken we zeker nog eens. Komende week neem ik jullie mee in onder andere ons vakantie menu. Ook leuk om te vermelden, in het vervolg komt ons avondeten op vrijdag online. Vind ik zelf wat fijner en voor jullie hopelijk ook handig wat betreft inspiratie voor de boodschappen! Heb jij al eens Surinaamse roti gemaakt?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    september 14, 2020 / 12:22 pm

    Kelly, je bent erg vindingrijk en er komt steeds goed wat te eten op tafel met verschillende groenten. En je durft te experimenteren, maar je hebt het ook in de vingers. Een fijne warme dag nog, vanmorgen viel het nog mee. Groetjes van oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: