2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #16 vakantie gerechten en iets teveel zout

Ons avondeten #16 vakantie gerechten en iets teveel zout

Afgelopen vakantie hebben we allerlei gerechten gegeten. Van frietjes tot panini’s en van soep tot een sushibowl. Op een zout gerecht na hebben we heerlijk gegeten en ik hoop jullie weer te kunnen inspireren!

Omgedraaide gevulde paprika ovenschotel

Ik wilde weer eens gevulde paprika maken, maar ik had eigenlijk teveel inhoud voor in de paprika en zo kwam ik op het idee om er een ovenschotel van te maken. Ik bakte gehakt rul, deed er een zakje Mexicaanse groente bij en ondertussen kookte ik wat basmati rijst. Vervolgens deed ik eerst een de rijst in de ovenschaal, vervolgens de gehakt/groente mix en daarna halve puntpaprika’s. Wat geraspte kaas eroverheen en daarna de oven in. Beetje sweet chili saus eroverheen en het was smullen!

Surinaamse bami, een beetje zout

zout

Mama tagde mij in een recept voor Surinaamse bami. ’s Middags wist ik niet goed wat ik wilde maken en zo besloot ik die Surinaamse bami eens te maken. Met een paar ingrediënten heb je dit vrij zoute gerecht zo op tafel. Want zout was het zeker, ik had de verkeerde en iets teveel maggi blokjes waardoor het geheel nogal zout uitviel. Maar goed, buiten dat was het wel lekker.

Fish and chips met witte bonen in tomatensaus

Ik had nog een restje fish and chips van de Lidl in de diepvries en ik besloot die eruit te pakken en dit warm te maken samen met wat witte bonen in tomatensaus. Een beetje een aparte maaltijd, maar het smaakte wel.

Kipschnitzel, rösti’s en broccoli

Dit prachtige maaltje maakte Kenneth voor ons toen we ’s avonds onze nieuwe tafel moesten gaan halen. Ik was nog aan het werk in de tuin en hij besloot heel lief te koken. Alleen de hoeveelheid groente was even een beetje verkeerd ingeschat. Echt hilarisch! Maar ik was blij dat hij wilde helpen.

Krieltjes, vissticks en groenten

Dit is echt een hele simpele maaltijd, maar wel lekker. Gebakken krieltjes met wat vissticks en daarbij gegrilde paprika en wat sperzieboontjes.

Broccolisoep met afbakbroodjes

Ik heb geen foto’s van het weekend, maar in het weekend aten we dus beide dagen broodjes kroket en frikandel. Dit omdat er familie bleef eten met Kenneth’s verjaardag. Dus de maandag erna besloot ik voor een makkelijke maaltijd te gaan met redelijk wat groente. Het werd een broccoli wortel soep met overgebleven afbakbroodjes belegd met wat overgebleven salade. Erg lekker!

Lasagnette met komkommer

Ik had van Knorr een pakje lasagnette staan en besloot die maar eens te maken met extra groente. Een geslaagde zet! Alleen was de bovenkant een beetje verbrand, maar dat heb ik er redelijk tussenuit weten te halen.

Kibbeling

zout

Toen we in Zeeland waren haalden we als lunch een bakje kibbeling van de viskraam. Zo lekker! ’s Avonds stopten we bij een Mc Drive en nam ik een quarter pounder menu. Daar heb ik alleen geen foto van.

Moussaka met frietjes en rijst

zout

Tijdens onze vakantie hadden we ook een dag dat we wat dingen deden met pap en mam. ’s Avonds namen ze ons mee naar de Griek! Er stond moussaka op het menu en ik was onwijs nieuwsgierig naar hoe dat smaakte. Dus mijn keuze was snel gemaakt! En het was een goede zet. Nu wil ik het ook een keer zelf proberen te maken.

Frietjes, nasischijf en kip-champignonkroket

zout

Op vrijdagavond kregen we Mandy, Jordy en Olaf op bezoek. We hadden afgesproken samen wat te eten en dat werd frietjes van de frituur in het dorp. Ik nam wat frietjes met een nasischijf en een kip-champignon kroket. Als saus hadden we ook wat Joppiesaus besteld. Heerlijk!

Italiaanse panini’s

zout

Als je heel laat thuis bent en net de spullen in huis hebt voor panini’s is de keuze snel gemaakt. Zaterdagavond stond ik vrij laat nog panini’s te maken besmeerd met wat tomatenpuree, ui, paprika, ham en kaas. Daarnaast hadden we ook nog een panini pulled chicken van de Jumbo. Een aanrader als je een keer bij de Jumbo bent!

Homemade sushibowl

De laatste dag van onze vakantie besloot ik met een van onze favoriete gerechten af te sluiten! Ik maakte een sushibowl en dat was even een kleine challenge. Ik maakte de sushirijst voor het eerst klaar in een magnetron rijstkoker, omdat ik het in een pan altijd laat verbranden. En dit keer is het me gewoon gelukt! Ik heb serieus staan te berekenen hoeveel liter water ik nodigde had voor de hoeveelheid rijst die ik gebruikte en dat had effect. Ik was zo trots haha.

Als toppings hadden we kip krokantschnitzel, edamame boontjes, gebakken uitjes, komkommer, geschrapte wortel, een beetje bevroren avocado en ons crunchy mengsel van kroepoek en wat mayonaise. Voor herhaling vatbaar!

Het was echt een vakantiemenu. Ondertussen heb ik de Surinaamse bami nog eens gemaakt, maar wat daar het resultaat van was deel ik volgende week! Wat stond er bij jullie op het menu?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  september 18, 2020 / 11:59 am

  daar vraag je wat, ik zou het niet weten wat we toen gegeten hebben, heel zeker veel groenten en wat daar bij komt, aardappelen en vlees gevarieerd, soep vooraf en geschenken (havermoutpap) toe! Groetjes Kelly, tot straks xxx

 2. september 24, 2020 / 11:07 am

  Leuk weekmenu! Die Moussaka ziet er heerlijk uit. Toch spreekt het mij nooit zo aan om te maken, maar ik blijf elke keer nieuwsgierig haha. Misschien moet ik het maar gewoon eens doen..

  Liefs
  x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: