2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #17 Burgers met een Mexicaanse twist

Mexicaanse twist

Het is alweer even geleden dat ik een overzicht van ons avondeten deelde. Het is nogal een drukke bedoeling achter de schermen en daardoor kwam het er even niet van. Maar het is terug! Zelfs met een mini recept voor hamburgers met een Mexicaanse twist.

Soort AGV´tje

Wat je hier zit is eigenlijk een heel gemakkelijk AGV´tje. Aardappeltjes gemarineerd in wat ketjap met knoflookpoeder en paprikapoeder, gebakken in de oven. Met daarnaast een schnitzel en een groentemix van de Lidl. Ook had ik nog wat couscous over van de shakshuka, dus die nam ik er voor mezelf ook nog bij.

Burgers met een Mexicaanse knipoog (+recept)

Mexicaanse twist

Ik vind het leuk om met restjes wat in elkaar te brouwen, deze hamburgers met een Mexicaanse twist zijn dan ook op deze manier tot stand gekomen!

Wat heb je nodig? (voor 1 persoon)

 • 2 hamburgerbroodjes
 • 2 hamburgers
 • 2 plakjes cheddar
 • halve ui in ringen
 • homemade guacamole (avocado, eetlepel Mexicaanse kruiden en een scheutje citroensap)
 • 1 halve paprika

Hoe maak je de hamburgers met Mexicaanse twist?

Snijd een halve ui in ringen en bak deze in wat boter glazig. Voeg vervolgens de hamburgers toe en bak het geheel tot het gaar is. De ui mag hierbij wat bruin kleuren. Wanneer de hamburgers gaar zijn beleg je ze met een plakje cheddar en laat je dit nog even smelten.

Ondertussen prak je een avocado en voeg je hier een goede eetlepel Mexicaanse kruiden en een scheutje citroensap toe. Goed mengen en je hebt een hele simpele guacamole. Maar kant en klaar kan natuurlijk ook!
De paprika grill je in een grillpan of in een paninirooster met wat bakpapier.

Ik besloot de hamburgerbroodjes ook even kort te roosteren in het paninirooster en daarna is het een kwestie van bouwen. Een laagje guacamole, wat gebakken ui, de hamburger en een stukje gegrilde paprika. En dan zeg ik; Smakelijk eten!

Hele makkelijke nasi

Ik ben gek op nasi! Dus af en toe val het me in en maak ik een goedgevulde wokpan met nasi voor 2 dagen. De ene dag eten we voornamelijk nasi en de volgende dag vul ik aan met saté.

Pannenkoeken van Kenneth

Het maakt niet uit hoe je pannenkoeken maakt, zolang je ze maar met veel liefde en geduld maakt. Ofja, vooral geduld. En dat heeft Kenneth net iets meer als het op pannenkoeken bakken aan komt. Ik was dan ook blij verrast dat Kenneth ze maakte. Dat smaakte heel goed!

Barbecue leftovers

Als inspiratie is hij eigenlijk niet heel handig meer. De tijd van barbecue is voorbij, maar na de laatste barbecue van 2020 hadden we nog wat restjes over. En in principe kan je dit ook maken, zonder dat je restjes barbecue hebt. We hadden nog filetlapjes, dus die bakte ik in de paninigrill, daarnaast bakte ik een stokbrood af en hadden we nog wat leftover aardappelsalade en rundvleessalade. Wat kruidenboter op het stokbrood, plakjes filetlapjes er tussen en ernaast salade.

Weer eens een Nederlands prakje

Het typisch Nederlandse prakje komt hier niet heel vaak voor. Sterker nog, de gehaktballen zijn gekruid met gyroskruiden, dus ook nu klopt het niet helemaal. Maar goed ik kookte wat aardappels, maakte wat spinazie a la creme warm en daarnaast bakte ik de gehaktballetjes. Aardappels prakken, spinazie er door of ernaast, gehaktballetjes erbij en klaar. Jum!

Satéschnitzel, rösti’s en een goedgevulde salade

In dit soort gerechten kan ik soms gewoon echt heel veel zin hebben. Iets van aardappeltjes uit de oven, dit keer rösti’s, want die hadden we nog. En daarbij dan een lekkere schnitzel en een goedgevulde salade. Die salade bestond trouwens uit tricolore sla, komkommer, paprika, avocado, tonijn en yoghurtdressing. Heerlijk!

Onze favoriete wrapvulling met volkoren wraps en wortelwraps

Mexicaanse twist

Bij onze eerste Jumbo bestelling kregen we wortelwraps. Ik was gelijk nieuwsgierig en enthousiast, maar ik twijfelde of ze geschikt waren voor ons favoriete wrapmengsel. Ik probeerde ze als lunch met wat kaas en dan in de paninigrill als een soort tosti. En nu had ik er dus nog een paar over en besloot ik het gewoon te doen. Naast wraps met het gewone mengsel maakte ik er dus ook met wortelwraps. En ik kan alleen maar zeggen dat het heel geslaagd was!

Mexicaanse twist

We hadden nog twee wraps over, dus besloot ik een van de 2 een dag later op te warmen met wat rijst erbij als avondeten. Ook helemaal prima!

The pulled chicken friet

Mexicaanse twist

Toen we laatst bij pap en mam bleven eten en wat bestelden bij Eat to Go, besloot ik de Pulled Chicken friet te nemen. Ik wist niet goed wat ik me er bij voor kon stellen, maar het lijkt eigenlijk wel op de friet van Frittenwerk in Aachen. Het was in ieder geval een laagje friet, een laagje salade en daaroverheen de pulled chicken in een pinda achtige saus. Het was echt super lekker.

Chinese bami van Lekker en Simpel met zelfgemaakte saté saus

En het laatste gerecht voor deze keer is de Chinese bami! Dit gerecht maakte ik met behulp van een recept van Lekker en Simpel. Zoals jullie weten ben ik groot fan en ook dit gerecht was weer een aanrader. Super makkelijk te bereiden en snel klaar. Ideaal! Daarbij brouwde ik weer satésaus in elkaar met behulp van het recept van pap. Komkommer erbij en wat kroepoek, een zondags feestje.

Ik hoop dat ik je weer heb kunnen inspireren, mocht je op zoek zijn naar meer inspiratie, kijk dan eens op de tagpagina met al ons avondeten. Heb jij al eens wortelwraps gebruikt?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  oktober 4, 2020 / 8:13 am

  Kelly, dat waren weer veel en van allerlei maaltijden, helemaal passend bij Kel. Misschien maak je nog eens een kookboek “Kelly’s Koken”. Het zijn recepten van rond 2020. Groetjes van opa en oma en een fijne zondag, je was er al weer vroeg bij! xxx

 2. oktober 8, 2020 / 3:41 pm

  Oeeh! Dat zag er allemaal weer heel lekker uit. <3
  Ik ben benieuwd naar de bami! Misschien maak ik deze volgende week. 🙂

  Bedankt voor de inspiratie Kelly.

  Liefs
  x

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: