2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #18 een plaatpizza met verstopte groente

plaatpizza

Ik heb weer wat avondeten inspiratie voor jullie verzameld! Van lekkere Hollandse kost tot plaatpizza met verstopte groente. Het is een verzameling geworden van gezond en misschien iets minder gezond, maar dat mag de pret niet drukken. Kijk je mee?

Andijviestamppot met rookworst

plaatpizza

Met het gure weer buiten krijg ik steeds meer zin in Hollandse kost. Stamppotten met een stukje vlees, lekkere ovenschotels met aardappel en AGV’tjes. Ik vind het allemaal heerlijk met het typische Nederlandse herfstweer.

Knorr nacho ovenschotel

plaatpizza

Ik had van Knorr nog een pakje nacho ovenschotel staan en toen ik een keer wat laat thuis was leek me dit een goede zet om te maken. Kenneth vroeg om iets van wraps, taco’s of nachos en met een goede lading groente vind ik dat helemaal geen slecht idee. Dus maakte ik de vegetarische versie met extra groente. Heerlijk!

Zelfgemaakte plaatpizza met verstopte groente

plaatpizza

Zelf pizza maken is onwijs leuk om te doen, zeker als je het van het begin tot het eind zelf maakt. Nu had ik een rol deeg gekocht, maar er zat geen saus bij, die besloot ik zelf te maken met verstopte groente. De basis is eigenlijk hetzelfde als die bij mijn favoriete lasagne.

Wat heb je nodig?

 • ongeveer 250 gram pomodoro saus
 • twee paprika’s
 • een ui
 • een a twee teentjes knoflook
 • een paar kleine worteltjes.

Hoe maak je plaatpizza met verstopte groente?

Je snijdt de paprika, ui en worteltjes in grove stukken en maakt deze fijn in de keukenmachine. Vervolgens pers je de teentjes knoflook en voeg je de pomodoro saus toe. Dit meng je goed tot een fijne saus. Deze verdeel je dan vervolgens over het deeg.

plaatpizza

Als topping gebruikte ik plakjes ham, schijfjes champignons en ananas. Daaroverheen gaat nog wat strooikaas en dan voor een kwartiertje de oven in. Zodra de rand bruin is en het deeg verder gaar is je plaatpizza klaar!

Diepvries restjes maaltijd

Soms heb je van die dagen dat het te laat is om nog uitgebreid te gaan koken. Dan kun je of wat afhalen of bestellen, maar je kunt ook op jacht gaan naar restjes in de diepvries. Ik had al wat hamburgers uitgelegd en ik had als idee om aardappelen en rode kool erbij te maken. Maar dan aten we wel erg laat, dus haalde ik het laatste beetje frietjes, nog wat kibbeling, rösti’s en broccoli uit de diepvries. Opwarmen, een plakje cheddar over de burger en dan is het smakelijk eten!

Nasi met kipsaté

Ik had nog een pakje kip satéstokjes liggen in de diepvries en ik bedacht me dat ik die kip ook prima van het stokje kon halen. Zo kon ik ze bakken met wat nasigroente en een eitje om er vervolgens een lekkere nasi van te maken! Wat satésaus erbij en kroepoek, et voila! Barbecue vlees op en wij hebben lekker gegeten.

Afhaalchinees!

De afgelopen weken waren een tikkeltje chaotisch, toen we aan het einde van de middag bij mijn ouders weg gingen, was het bijna etenstijd. Kenneth dropte me bij de Chinees om wat lekkers af te halen. Het werd een bord met bami, Foe yong Hai, Koe low yuk, Tjap Tjoi en Tja sieuw.

Pulled chicken friet

plaatpizza

Na de Dogdancers wandeling twee weken geleden bestelden we frietjes bij Eat to Go. Ik besloot na wikken en wegen toch nog een keer voor de Pulled Chicken friet te gaan. Ik weet nog niet wat voor saus er op de pulled chicken friet zit, al ik daar achter ben kan ik het zelf maken en met jullie delen. Het is in ieder geval echt heel lekker.

Aardappel partjes met groente en saucijsje

Dit bordje is weer een fijn AGV’tje. Aardappelpartjes uit de oven met een saucijsje, witte bonen in tomatensaus en witlof geroerbakt in wat honing met tijm.

Aardappelschijfjes met groente en Italiaanse cordon bleu

Kenneth proefde de witlof met honing en tijm en wilde eigenlijk ook wel die witlof, alleen dan zonder de tijm. Dus daags erna aten we aardappelschijfjes met spruitjes, Italiaanse cordon bleu en witlof geroerbakt in honing. Meerdere soorten groente op je bord is ook een fijne afwisseling!

Mexicaanse wraps

plaatpizza

Het wordt weer eerder donker, dus echt perfect foto’s maken wordt steeds moeilijker. Maar dit waren weer onze Mexicaanse wraps. Dit keer deed ik er in plaats van gehakt of niks wat hamblokjes in. Ik had nog een pakje in de koelkast en het leek me leuk om te proberen. En het gaf echt een leuke twist. Weer eens wat anders!

Rode kool ovenschotel

Er stond een grote pot rode kool met peer in de voorraadkast. Ik ben er dol op. Zeker met een gehaktbal, een aardappel en wat appelmoes. Maar Kenneth is er niet zo’n fan van als ik. Omdat een ovenschotel toch altijd net iets lekkerder smaakt besloot ik er een ovenschotel van te maken. Ik gebruikte het recept dat ik bijna 2 jaar geleden deelde en het was weer zalig. Kenneth en ik schepte allebei nog een beetje op. Alleen mistte de appelmoes, die hadden we niet meer.

Plaatpizza

plaatpizza

Omdat ik zo enthousiast was over de plaatpizza wilde ik er een apart recept van maken. Maar tijd technisch met het licht buiten kwam ik niet helemaal uit. Dus maakte ik de plaatpizza gewoon nog een keer en besloot ik het recept in deze blog te verwerken. Echter heb ik bij deze plaatpizza, op de wortel na, alles gewoon bovenop de pizza gedaan. De saus zat er al kant en klaar bij en daar bovenop gingen de ham, champignons, paprika, ui en ananas. Ook dikke prima!

Mijn inspiratiepot is weer leeg! Deze week ga ik weer voor lekker veel groente, want op de een of andere manier heb ik het gevoel dat hij een beetje ontbreekt. Ook at ik trouwens afgelopen week op donderdag nog een boterhammetje met kroket en zaterdag erwtensoep en wortelstamppot van papa. Wat eet jij graag als de herfst in het land is?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. Ans v Zantvoort
  oktober 16, 2020 / 8:13 am

  Hier ook lekker stampot, spruitjes, en de rode kool met peer staat hier ook regelmatig op het menu, fijne dag verder gr van ons

 2. oktober 16, 2020 / 10:14 am

  Wat hebben jullie heerlijk gegeten! Een fijn weekmenu om te lezen. <3
  Je hebt me op een idee gebracht op binnenkort zelf pizza's te maken. Dat doen wij eigenlijk nooit haha. 🙂

  Liefs
  x

 3. oma
  oktober 16, 2020 / 12:01 pm

  Leuk, die reacties, meestal ben ik de eerste, dan ben ik laat. Maar je hebt weer veel werk gemaakt van het avondeten. En Kenneth maar verwennen, maar jullie hebben ook veelal dezelfde smaak, wat het eten betreft. Een fijne dag Kelly, groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: