2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #19 erwtensoep, boerenkool en kliekjesdag

erwtensoep

Dit menu zal alles behalve bijzonder zijn, maar desalniettemin hoop ik wel dat het je weer op ideeën brengt om op het menu te zetten. Ik maakte voor het eerst zelf erwtensoep! We aten stamppot en hadden een kliekjesdag. Tijd voor wat inspiratie!

Zelfgemaakte erwtensoep met broodje schnitzel

erwtensoep

Je ziet hem niet super goed, maar links boven staat een van de kommetjes die ik uit de erwtensoep haalde. Met een vers pakket ging ik aan de slag en toen ik hem proefde was ik heel blij met het eindresultaat. Lekker zoutig door de spekjes en rookworst, boordevol groente en bijna zo stevig dat de lepel rechtop kon blijven staan. Top! Als avondeten prima met nog een broodje erbij. Kenneth kwam op het idee om een stokbroodje te beleggen met een schnitzel en wat rauwkost. Een paar röstis erbij en klaar!

erwtensoep

Boerenkoolstamppot met spekjes, gemengde groente en een saucijsje

Omdat ik een 2-pak spekjes had gekocht besloot ik het andere pakje spekjes te gebruiken voor in een boerenkool stamppot. Super lekker met ernaast nog een saucijsje, wat gemengde groente en zelfgemaakte appelmoes. Jum!

Macaroni met soepgroente en komkommer

Het idee van een kommetje macaroni is de inspiratie die ik wil delen. Of je de soepgroente moet nemen weet ik niet zo goed. Ik moet eerlijk bekennen dat dit experiment bij mij en Kenneth niet zo in de smaak viel. De volgende keer ga ik toch weer voor de spaghetti- macaronigroenten

Satéschnitzel met rijst en broccoli

Deze combinatie is misschien niet iets wat je zelf zo 1,2,3 zou doen, maar ik vond hem eigenlijk wel geslaagd. Kenneth had wat overgebleven röstis en ik nam een portie rijst. Ik vind kale rijst namelijk wel erg lekker en dit was basmati rijst, dus daar zit nog net iets meer smaak aan. De combinatie van rijst met een satéschnitzel en broccoli was in ieder geval niet verkeerd!

Wortelstamppot met een burger

erwtensoep

Het gure, winderige, natte herfstweer vraagt om stamppot. Dus ik maakte weer eens wortelstamppot. Voor deze keer gebruikte ik al voorgekookte kruimige aardappelen, daarbij hutspot groente en ik bakte een hamburger en wat ui. Wortelstamppot in elkaar, wat gebakken ui erover en het burgertje ernaast en je kunt heerlijk eten.

Kliekjesdag

Dit kliekjesbord is van vorige week zondag. We hadden zaterdagavond gegourmet en daar hadden we nog wat courgette, champignons en krieltjes van over. Ook had ik nog voor ieder een burger over en wat wortelstamppot. En dat resulteerde dus in dit kliekjesbord. Ik maakte er voor nog wat extra groen een groentepannetje bij warm. Beetje kruidenroomkaas erdoor en smullen gegarandeerd.

Het was zoals je ziet geen bijzonder weekmenu, maar dat hoeft ook niet altijd. Binnenkort komt er wel weer tijd om lekker te experimenteren in de keuken. Maar nu ben ik wel benieuwd, hou jij van erwtensoep?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    oktober 25, 2020 / 10:51 am

    wij hebben graag erwtensoep, maar Gelders recept. Liever geen rooksmaak, maar wel met vlees erin. De wortelenstamp ziet er heerlijk uit, jouw koken is een kunst! Maar ook steeds weer wat ontdekken, Kelly kookt graag!
    Fijne dagen en Kenneth een fijne vakantie! Kelly lift mee. Groetjes van opa en oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: