2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #2 lekkere gevarieerde borden

gevarieerde borden

Het is weer eens tijd om jullie mee de keuken in te nemen! We aten vooral vaak rijst, maar ik moet zeggen dat het eigenlijk heel gevarieerde borden waren. Van een gewone aardappel met jus tot tagliatelle en van bami tot een portie frietjes. Kijk je mee?

Bami met saté

rijst

Het was al weer even geleden dat ik bami maakte en laatst had ik daar echt zin in. Dus ik haalde een bak bamigroente en een doos mie nestjes. Kruiden die hier vrijwel standaard in het kastje staan en een lekkere portie saté van Ger erbij. Smullen!

Spareribs uit de oven

gevarieerde borden

Als vriendlief het avondeten mag bepalen, dan weet je dat je niks van een pasta of een portie rijst krijgt. Hij ging na zijn werk de winkel in en haalde aardappelpartjes, salade en spareribs voor in de oven. Dat laatste vond hij bij de Aldi. Erg lekker en qua kruidigheid bij ons op het kantje van pittig. Maar het ging allemaal op!

Pitabroodjes met gekruid varkensvlees

gevarieerde borden

Ik had in de diepvries een bakje varkensvlees liggen met souvlaki kruiden. Het bracht me op het idee om deze op te bakken en in pitabroodjes te doen met een salade ernaast. Het was erg lekker, maar hierna heb ik wel nog een pizza in de oven gedaan. Dit was toch iets te weinig!

Kantonese rijst met foe yong hai en saté

gevarieerde borden

Er zijn momenten bij dat ik eigenlijk veel te laat in de keuken sta. Dit was zo’n dag. Daarom maakte ik super makkelijke Kantonese rijst. Onze favoriet. En daarbij maakte ik Foe yong hai met een pakje, die vond ik zelf minder lekker en veel meer werk dan ik dacht. Leer voor de volgende keer!

Quesadillas!

quesadilla

Ergens in de afgelopen 2 weken stonden er ook quesadillas op het menu! Ik deelde al eerder een recept hiervan. Mega lekker. Een soort Mexicaanse tosti.

Aardappelen met een stukje braadworst en rode kool

Op sommige dagen heb ik gewoon echt trek in van die lekkere Hollandse kost. Dus ik maakte braadworst klaar met gekookte aardappeltjes en daarbij maakte ik rode kool warm. Beetje appelmoes erbij, Engelse jus en ik smul gegarandeerd.

Frietjes met mini snacks

Laatst had ik ook enorm veel trek in frietjes, dus ik besloot gewoon zelf de frietpan aan te zetten en wat te bakken. Het werd een soort friet speciaal zonder uitjes met daarbij een portie mini snacks. Altijd lekker!

Tagliatelle ovenschotel

gevarieerde borden

Ik ben een grote fan van de “verse” pasta van de Albert Heijn. Als het in de aanbieding is haal ik dan ook meestal een bakje pomodori mascarpone saus en een pak verse pasta. Dit keer nam ik de tagliatelle mee en maakte ik daar een ovenschotel van met champignons en paprika. Zelf mis ik nog een courgette, maar hey, vriendlief deed de boodschappen, dus ik was al blij met deze 2.

Nasi en left over nasi

rijst

Nasi is hier favoriet, dat is denk ik wel duidelijk geworden lol. We vinden het hier allebei lekker en het is makkelijk om te maken. Dit keer maakte ik hem met varkensvlees en Oosterse kruiden die erbij hoorde. Ik deed er nog wat andere kruiden bij en een beetje ketjap. Satésaus en saté en smullen is bijna gegarandeerd. Hij was alleen wat waterig.

rijst

De dag erna maakte ik de nasi warm (weg extra vocht, yes!) en daarbij aten we weer saté met satésaus en dit keer ook een eitje en kroepoek. Ik hou van leftover rijst. Heerlijk!

Gehakt cordon bleu met aardappels en spruitjes

gevarieerde borden

Dit was weer zo’n gevalletje zin in aardappelen, groente en vlees! Ik kwam de gehakt cordon bleu tegen en ik dacht yes! Die met spruitjes en vriendlief dacht blijkbaar hetzelfde. Zijn eerste reactie was “Oh, lekker!”. Altijd leuk!

Het waren lekker gevarieerde borden en ik heb me merendeels geamuseerd met het maken ervan. En dat is natuurlijk wat je wilt hebben. Hou jij ook van normale Hollandse kost?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  augustus 14, 2019 / 8:09 am

  Wij eten vrijwel altijd G.V.A. en voelen ons daar goed bij, maar jij kokkerelt nog graag en daar moet je van genieten. Fijne dag en groetjes van oma xxx

 2. februari 28, 2020 / 7:59 pm

  Elke week zoek ik nieuwe inspiratie en ik vind jouw artikels daarom echt zo fijn! Weinig bloggers posten dit soort dingen, dat mis ik soms wel.

  Het zag er heerlijk uit!

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: