0   13
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Ons avondeten #20 gestoofde runderlappen en vertraagde pizza

runderlappen

Het is vrijdag en dat betekent over het algemeen een nieuw weekmenu! Deze week een hele gevarieerde week. We gaan van zogenaamde snelle hap die vertraagd was tot zelf klaargemaakte gestoofde runderlappen met ontbijtkoek. Maar we aten ook een sushibowl en aardappelschotel. Lees je mee?

Groentesoep met panini’s

De week begon met een simpele maaltijd. We waren pas laat thuis, dus een groentesoep opwarmen en wat panini’s in het panini-ijzer was een goede oplossing. Dit keer wel alles kant-en-klaar, maar hey, ook dat kan heel lekker zijn.

Aardappelschotel met sperzieboontjes en braadworst

Ik schreef over mijn favoriete gerechten van het najaar en deelde toen dat ik deze aardappelschotel wilde maken. Een hele goede keuze, want het was onwijs simpel om te maken en heel lekker. Met Aardappel Anders, aardappelschijfjes, saucijsjes en sperzieboontjes. Jum!

runderlappen

Sushibowl met kip schnitzel

Ik had sushi rijst liggen en enorm veel zin in een sushi bowl. Dus die plande ik in de weekplanning in, echter vergat ik dat ik ook nog een avocado nodig had. En de gebakken uitjes waren ook op. Maar ik moet zeggen dat het hoe dan ook heel lekker smaakte. Een sushi bowl kan zo simpel zijn, alleen blijft het een kunst om die sushirijst goed te krijgen.

Pizza Hawaii

Deze pizza is absoluut niet zomaar een pizza Hawaii. Dit is een pizza Hawaii met een wachttijd van ruim 1,5 uur. Toen ik op de parkeerplaats van het Retailpark moest gaan staan om Burger King op te halen besloten Kenneth en ik voor een pizza te gaan. Toen was het half 7, maar om 8 uur was hij er nog steeds niet. Er bleek storing te zijn bij Thuisbezorgd, waardoor de pizzeria onze bestelling niet had binnen gekregen. Ze maakten onze bestelling vrijwel gelijk klaar en een kwartier later was het eindelijk eten.

Ovenfrietjes met snacks

Ook vrijdag was het chaos in huize Bij Zus. Kelly was weer on the road en wat laat thuis voor de vis die ze in haar hoofd had. Ik was pas rond zessen thuis en om dan nog een vis de oven in te schuiven en drie kwartier te wachten leek niet zo’n goed idee. Dus maakte ik ovenfrietjes en bakte ik er in de frituurpan wat snackjes bij. Uitje gesnipperd en zo hadden we een lekkere friet speciaal. Soms is het gewoon even niet anders en eet je 2 dagen achter elkaar niet de meest gezonde keuze. En dat moet ook geen probleem zijn.

Aardappelpartjes uit de oven met zigeunerschnitzel en spruitjes

runderlappen

Ik had bij de Lidl een bakje roast potatoes en een zakje spruitjes met spekjes meegenomen. De bakjes met een aardappelgerecht vind ik 9 van de 10 keer lekker en naar de spruitjes was ik heel nieuwsgierig. Of ja eigenlijk de spekjes, want hoe krijg je die lekker in de magnetron of oven. Het leek me wel een goede combinatie met een zigeunerschnitzel, dus ging ik aan de slag. De spruitjes en de aardappeltjes in de oven. Ideaal met het oog op de afwas! En de zigeunerschnitzel bakte ik in de pan. Het geheel smaakte top, maar de spruitjes waren dus ook verbazingwekkend lekker.

Gestoofde runderlappen met ontbijtkoek

runderlappen

En omdat ik zo enthousiast was over de spruitjes nam ik ze een dag later nog een keer mee bij de winkel. Dit keer maakte ik ze warm in de magnetron en geloof het of niet, het smaakte. Echt ideaal! Zeker als je je bedenkt dat ik daarvoor al ruim 2 uur bezig was geweest met het maken van deze gestoofde runderlappen met ontbijtkoek. Onwijs leuk om te doen, maar ook een uitdaging, omdat dit soort vleesgerechten hier regelmatig verbranden. Maar ik vond dat ik met vlag en wimpel was geslaagd. De gestoofde runderlappen waren heerlijk en eigenlijk was dit hele bord om te smullen. Recept voor de gestoofde runderlappen met ontbijtkoek komt trouwens van de Albert Heijn. Tipje ;)!

Zo en dat was alle inspiratie weer voor deze week. Ondanks dat we 2 keer een wat minder gezonde maaltijd hebben gehad ben ik eigenlijk behoorlijk tevreden over dit weekmenu. Heb jij wel eens runderlappen klaar gemaakt?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

4 Reacties

 1. oma
  oktober 30, 2020 / 12:05 pm

  Runderlappen en sukadelappen staan hier vaak op het menu. Meestal lekker gestoofd tot ze goed gaar zijn. Maar het recept van jou, lijkt me ook lekker en ga ik eens proberen, moet ik overschrijven. Verder hebben jullie weer een weekje lekker gegeten. Een fijne dag nog, Kelly. Je kunt zo wandelen met Jewel, het klaart op! Liefs oma xxx

 2. oma
  oktober 30, 2020 / 12:12 pm

  Kelly, ik heb het recept van AH gepikt. Nu kan ik het printen, net zo makkelijk! Dankjewel schat!

 3. Linda
  oktober 30, 2020 / 5:54 pm

  Ik ga dit weekend de runderlappen maken dank voor je inspiratie!

 4. oktober 31, 2020 / 10:18 am

  Oeeh! Wat een heerlijk weekmenu. Je hebt me op een idee gebracht om binnenkort een ovenschotel met sperzieboontjes te maken haha. 🙂

  Ik vind het trouwens heel tof dat je schreef dat het geen probleem moet zijn als je eens wat ‘ongezonder’ eet. Soms loopt het zo en geniet er dan ook maar lekker van haha. <3

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: