2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #22 spaghetti, whopper en pasteitjes

spaghetti

Een nieuwe vrijdag, dus ook een nieuw eetdagboek van ons avondeten. Afgelopen week had ik zin in spaghetti, haalde ik als “verrassing” Burger King en maakte ik pasteitjes met behangplaksel en broccolisoep. Lees je mee?

Kip kerrie in kokosmelk met ananas en rijst

De vaste Bij Zus bezoeker kent dit gerecht wel! Een van mijn favorieten! De kip kerrie met kokosmelk en ananas. Rijst erbij, sperzieboontjes ernaast en ik geniet. Het recept voor de kip kerrie vind je hier.

Zuurkoolstamppot met rookworst

Hollandse pot, ik heb er steeds meer zin in. Tijdens het maken van dit weekmenu bedacht ik me dat ik ook een groot potje ananas in stukjes kon kopen. Zo aten we een dag kip kerrie en een andere dag zuurkoolstamppot met ananas. Ik bakte kip voor 2 dagen, omdat ik graag een recept van Enjoyyourownbeauty wilde proberen, maar Kenneth en Jewel hadden iets teveel kip gesnoept. Dus het idee werd verplaatst naar een ander moment en in plaats daarvan maakte ik de zuurkoolstamppot met rookworst en een paar leftover kipstukjes.

Burger King Whopper menu

spaghetti

Vorige week woensdag was ik in Roermond te vinden. Kenneth zag zijn kans schoon en vroeg me of ik niet Burger King wilde meenemen. We all remember that moment it didn’t went well? Als het niet is, ik vertel het je in dit eetdagboek. Maar goed, ik zei nee, maar toch stuurde hij me wat hij graag wilde. Ik besloot onderweg naar huis even te koekeloeren of er geen file stond. Dit keer stond hij er niet en besloot ik “als verrassing” in de drive aan te sluiten. Voor mezelf nam ik het whopper menu mee. Eigenlijk iets te weinig, maar met een klein toetje na was het prima te doen.

Aardappeltjes uit de oven met broccoli en boomstammetjes

Ik heb de smaak van aardappeltjes uit de oven weer te pakken. Wat is dit toch lekker en zo makkelijk te maken. Daarbij aten we boomstammetjes die een beetje mislukt waren met bakken en broccoli. Inderdaad de broccoli die in de diepvries op het recept van dinsdag lag te wachten. Kleinigheidje 😉

In de vlog van 5 november laat ik je kort zien hoe ik die aardappeltjes uit de oven maak!

Broccolisoep met pasteitjes

spaghetti

Vrijdag vergat ik vlees uit te leggen en was ik aan het dubben hoe ik dit eens zou oplossen. Ik wilde ’s avonds de weekboodschappen doen, maar wel nadat ik had gegeten. Anders blijft er nog meer aan mijn vingers plakken. Dus maakte ik met de broccoli die nog in de diepvries lag broccolisoep. En daarbij maakte ik pasteitjes met kippenragout. De een vind het behangplaksel, de ander vind het goed te doen. De uitspraak vind ik in ieder geval prachtig. Ik hoor trouwens bij het laatste team haha. Natuurlijk zelf gemaakt is het lekkerst, maar uit een potje is soms best handig.

Spaghetti

spaghetti

De laatste keer dat ik spaghetti maakte kan ik me eigenlijk al niet meer herinneren. Ik had er wel weer eens zin in! Dus haalde ik bij de Lidl een bakje met verse pastagroente. Eigenlijk wilde ik de macaroni/ spaghetti groente, want die was in de aanbieding, maar ook op. Dus dan maar andere groente en dat was erg lekker! De kaas on top roerde ik erdoor zodat het gesmolten was. Anders vind ik het niet lekker.

Sushi avond

Vorige week zondag hadden we sushi avond met de zusjes. We maakten verschillende soorten sushi, ook soorten die we nog eerder hadden gemaakt. De nieuwe smaken waren zalm en tonijnsalade, maar het japans ei, de kipschnitzel, komkommer, avocado en zelfgemaakte crunch waren er natuurlijk ook bij. Zoetzure komkommer, vegetarische loempia’s en een soort stoomhapjes on the side en het smaakte top.

Voor Olaf bakte ik ovenfrietjes en daarnaast kreeg hij kipschnitzel. Toen hij zag dat ik die aan het bakken was zei hij “Jammie, jammie!”. Dus dan krijgt mijn kleine vriend een kipschnitzel. En avocado, want dat heeft hij ook graag.

En zo hebben we weer een mooi overzicht aan hele verschillende gerechten. Hoe zag jouw weekmenu eruit?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  november 13, 2020 / 8:18 am

  en zo vliegen de weken voorbij. Bij een gezellig etentje ’s avonds krijgt Olaf ook wat hij lekker vindt, super! Je vlog van 5 november heb ik nog niet helemaal gelezen, te weinig tijd ’s morgens, komt vandaag wel.
  Alvast een fijne dag, het is weer flink koud, pak de winterjas maar. Knuffel oma xxx

 2. oma
  november 13, 2020 / 4:05 pm

  Kelly, ik heb de rest gezien, was leuk, soms praat je wel wat vlug, het zal wel aan mij liggen. Dat komt ook allemaal goed. Fijn weekend en even kijken waar ik me kan abonneren, fijne avond, groetjes oma

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: