2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #23 van bloem tot pannenkoeken

pannenkoeken

Vorige week heb ik weer wat nieuwe gerechten gemaakt en ook herontdekt! Zo maakte ik voor het eerst met bloem, eieren en melk pannenkoeken. Maakten we weer eens broodje kebab en aten we voor het eerst sinds tijden chili con carne. Hoog tijd om jullie een nieuw weekmenu te laten zien!

Homemade Mc Wraps

Kenneth had op TikTok een filmpje gevonden van de Haagsche keuken. Hier maakte de chef zelf Mc wraps! Kenneth was gelijk heel enthousiast en wilde het maar wat graag proberen. Dus toen ik weer eens vergeten was wat uit te leggen besloot ik naar de winkel te rijden en de nodige producten te halen. Zo paneerde ik zelf met kruiden de kip en bakte ik ze af in zonnebloemolie. Op een wrap smeerde ik een homemade sausje, vervolgens wat rauwkost en daarop de gebakken kip. Super lekker! De link naar het filmpje vind je hier.

Rösti’s met falafel en salade

Bij de Lidl had ik een kortingsbon om gratis een vegetarisch product te halen. Nu weet ik dat ik falafel zo nu en dan heel lekker vind, dus nam ik die mee. Kenneth gaf ik zalm en voor mijzelf maakte ik de balletjes. Daarbij een lekkere salade van ijsbergsla, komkommer en avocado. Röstis uit de oven en we hadden weer een lekkere maaltijd op tafel.

Nasi met saté

Eigenlijk kwam dit gerecht een week te vroeg, maar ik had enorm veel zin in nasi, dus kon ik het niet laten. In plaats van de heerlijke saté van pap, die we nu wel in huis hebben, aten we de saté uit de diepvries van de Lidl. Ook lekker, maar bij lange na niet zo lekker als die van pap.

Eiermie met Thaise wokgroente en biefstukpuntjes in teriyaki saus

Ik kocht 2 weken geleden bij de Lidl een pakje biefstukpuntjes in teriyakisaus met een kortingssticker. Daarmee bedacht ik me dat ik wel weer eens een lekker wokgerecht kon maken. Daarbij haalde ik dus Thaise wokgroente en ik had nog eiermie liggen. Ideaal, want je bakt de groente en de puntjes in de pan en daarbij stoof je tegelijkertijd de mie warm. Een eenpansgerecht! Alleen waren de biefstukpuntjes bij mij wel iets te goed gebakken, maar het smaakte wel.

Pannenkoeken met tomaten knaks soep

pannenkoeken

Vrijdag had ik pannenkoeken met soep gepland. Ik wist dat ze van Unox een nieuwe soep hadden uitgebracht met stukjes knakworst en dat moest ik natuurlijk wel proberen. Een hele lekkere soep, maar ik vond de knak er in wel wat korrelig. Maar het was absoluut niet verkeerd.

Ik was er heilig van overtuigd dat ik nog wel een pak pannenkoeken mix in huis had, maar dat bleek niet zo te zijn. Wel had ik nog genoeg bloem, melk en eieren, dus gewapend met een recept van de Appie ging ik weer aan de slag. En het resultaat mocht er echt wezen. We hadden heerlijke pannenkoeken en ik was trots! Wat een humor!

pannenkoeken

Homemade broodje kebab

pannenkoeken

Het was alweer een hele tijd geleden dat we zelf een broodje kebab maakten. Jill en Kevin kwamen eten en dit leek ons wel weer eens lekker. Tenslotte heb ik dit gerecht ook van hun geleerd. Je neemt een zak kebab van Lekker & Anders en daarbij maak je Turks brood klaar. Wat rauwkost voor in het broodje en ernaast. Portie frietjes erbij en dan zeg ik smakelijk!

Chili con carne

Ik zag in het weekmenu van Enjoyyourownbeauty chili con carne voorbij komen en toen bedacht ik me dat we dat al een hele tijd niet meer hadden gegeten. Terwijl het wel een gerecht is dat ik graag eet. Dus nam ik de ingrediënten mee in mijn boodschappenlijstje en maakte ik het zondags klaar. Een ideale maaltijd om snel met niet teveel moeite iets op tafel te hebben! Ik serveerde het met witte rijst, heerlijk.

En dat waren alle gerechten van vorige week weer! Meer inspiratie voor avondeten vind je hier! Heb jij al eens van basis ingrediënten pannenkoeken gemaakt of maak jij ze ook met een pakje?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

 1. oma
  november 20, 2020 / 7:12 pm

  Pannenkoek uit een pakje heb ik nog nooit gemaakt, ik maak altijd zelf het beslag, daarin komt ook havermout en dat is ook heel lekker. Verder heb je weer uitgebreid gekookt, een mooie hobby, Kelly. Een fijne avond, Roy komt zo met z’n muziek. Al vast een mooi weekend, groetjes oma xxx

 2. november 24, 2020 / 6:12 pm

  Het ziet er weer heerlijk uit Kelly!
  Vrijdag is het weer tijd om een nieuw weekmenu te bedenken, dan pak ik dit artikel er weer even bij haha.

  Liefs
  X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: