0   14
20   41
19   52
0   26
15   58
20   75
20   55

Ons avondeten #25 wraptaart met nachos en sushi!

wraptaart

Het 2e vakje openen we vandaag iets later. Maar hij is gevuld met genoeg lekkers om weer wat inspiratie op te doen. Zo maakte ik in plaats van Mexicaanse wraps een wraptaart met nachos. En sloten we mijn eerste verjaardagsfeestje af met sushi!

Bami met saté en kroepoek

Maandag stond er bami op het menu! Weer even wat anders dan nasi. De satésaus maakte ik zelf, maar nu zonder het recept. Met als resultaat eigenlijk veel te waterige satésaus. Ik maakte de pot pindakaas leeg in de pan en deed er vervolgens nog wat maizena bij om het te binden. Dat loste gelukkig een hoop op. Want uiteindelijk smaakte het prima!

Aardappelen met vlees, spruitjes en sperziebonen

aardappelen spruitjes sperziebonen vlees

Zoals jullie weten stond 2 weken geleden mijn dinsdag volledig op zijn kop. Na het werk reed ik naar mijn ouders en daar bleef ik uiteindelijk ook nog gezellig eten! Ik maak hier wel eens een avg’tje, maar die bij papa en mama smaakt nog altijd het beste haha.

Wraptaart met Mexicaanse groente en nachos

wraptaart

Er lagen nog overgebleven wraps in de kast van Kenneth zijn avondeten dinsdag. Eigenlijk wilde ik er Mexicaanse wraps mee maken, maar 4 wraps is eigenlijk iets te weinig. Ook had ik nog een restje nachos liggen en salsa dip. Dus besloot ik weer eens wat uit te proberen! Ik maakte de Mexicaanse wraps vulling met het restje salsa dip, tomatensaus, kidneybonen, de bonenmix, ui, paprika’s en knoflook.

wraptaart

Ik bekleedde een ronde ovenschaal met de 4 wraps en wat kaas, zodat dat al zou plakken. Daaroverheen ging het wrapmengsel en on top deden we dan nog wat overgebleven nachos en geraspte kaas. Vervolgens ging hij iets te lang in een op 200 graden voorverwarmde oven en vervolgens sneed hem in vieren. Een hele lekkere maaltijd!

Krieltjes, sperzieboontjes en houthakkersburger

Het is een makkelijk maaltje, maar het kan inspirerend zijn! Een houthakkers burger van de Plus en daarbij krieltjes uit de oven en sperziebonen met een snufje nootmuskaat. Of ja, ik was uitgeschoten, dus het was een snuf.

Sushi!

sushi

Toen ik mijn pre-verjaardag vierde kwam Kenneth met het idee om sushi te bestellen. En daar zeg ik geen nee tegen! Zelf maken is leuk, maar mijn all time favorite heb ik nog niet onder de knie. De California roll! En gebakken banaan kan ik ook niet zo goed zelf maken, dus dit was heerlijk. Wat je hier ziet is trouwens iets met tonijn, mijn favoriet, gebakken banaan, loempia’s, komkommer, avocado, zalm en eendenborstfilet salade.

Vier soorten ovenpizza’s

ovenpizza

Op mijn verjaardag at ik frietjes bij papa en mama. Heel leuk! Weer even back to the good old days! Dinsdag verraste Jill, Kevin en Kenneth mij met ovenpizza. Rond kwart voor 6 stonden ze met 4 dozen ovenpizza voor de deur. Eigenlijk hadden ze willen koken, maar dan had ik het eerder geweten. En heel eerlijk, deze verrassing was geweldig! Koken vind ik juist leuk om samen te doen! En nu konden we vier verschillende soorten pizza’s proeven.

Roast potatoes en speklapjes met wokgroente

Dit gerecht hoort er eigenlijk niet tussen, maar om te laten zien dat ook ik blunders in de keuken maak laat ik het toch zien. Maak vooral niet, en al zeker als je niet van pittig houdt, Thaise wokgroente met speklapjes en teriyakisaus. Niet doen, is niet lekker. De roast potatoes waren wel lekker!

Spaghetti met zalm en spinazie a la crème

Dit gerecht daarin tegen is wel een tip! Volkoren spaghetti met spinazie a la crème en een gebakken zalmmoot. Jum! Zo simpel, maar zo lekker.

Curry met wraps

Ik vond bij de Lidl een zakje kant en klare curry. Ik wilde graag weten hoe het smaakte en het leek me makkelijk met wat gehakt en rijst. Nu kon ik het gehakt niet vinden en Kenneth keek niet bepaald uit naar rijst. Dus bouwde ik mijn idee om naar het volgende: wraps met gesmolten kaas, vegetarische curry en wat plakjes komkommer. Het smaakte prima en was precies genoeg met een toetje toe.

Taco’s en salade

wraptaart

Deze taco’s maakte ik afgelopen zaterdag! Kenneth had er al een aantal dagen om gevraagd en ik vond het een leuk idee om in het weekend te maken. Ik gebruikte voor het gemak even een pakje van Knorr en verder voegde ik er ook een mix van linzen, doperwtjes en mais aan toe. Erg lekker!

En dat waren alle gerechten van de afgelopen 2 weken die ik op de foto heb vastgelegd. Volgende week zitten er 3 Hello Fresh gerechten bij! Niet gesponsord, maar wel leuk om uit te proberen en als teaser voor komende week mee te geven. Maak er een smaakvol weekend van!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: