2   29
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #4 leftovers en Franse frietjes in Parijs

Ons avondeten #4 leftovers en Franse frietjes in Parijs

Van leftovers hutspot en pasta tot bacon en mais nachos. Deze editie van Ons Avondeten is weer lekker gevarieerd. En we aten Franse frietjes bij de Mc Donalds in Parijs! Smaken ze anders dan die in Nederland? Ik vertel het je allemaal!

Chicken Tonight kerrie

Na een maandag vol met klusjes en een sportsessie is makkelijk eten altijd goed. Zo aten we hier Chicken tonight kerrie met kip, rijst, sperzieboontjes en komkommer.

Wraps met gyros gehakt

Deze zagen jullie in de vorige editie ook! Kenneth had niet zijn beste dag en daarom besloot ik er een licht puntje aan toe te voegen met behulp van de momentele hit hier in huis. Wraps, gehakt met gyroskruiden, bonen en paprika en salade on top. Nomnomnom!

Broodje vissticks met ovenfriet en kip salade

leftovers

Ik weet niet meer hoe Kenneth er bij is gekomen, maar hij kwam een recept of idee tegen voor een broodje met vissticks. Omdat ik de vissticks toch op de planning had besloot ik het een kans te geven. Ik haalde stokbrood en allerlei ingrediënten voor een goed gevulde salade met kip. Ik vond een zak oven frietjes en zo creëerden we een vol bord met lekker eten. Het stokbroodje vissticks vond ik op zich wel lekker, maar ik weet inmiddels uit ervaring dat het beter smaakt op een wit bolletje.

Een goede gehaktbal met aardappeltjes uit de oven

leftovers

Ik had best wel wat gehakt gekocht, dus besloot ik daags erna gehaktballen te draaien. Die smaken altijd met een dot appelmoes, aardappeltjes uit de oven, rode kool en leftover kip salade.

Gewokte broccoli met leftovers

leftovers

Dit was op de vrijdag voor Frankrijk. Ik wilde geen restjes maken, dus besloot ik de restjes die we nog hadden liggen op te maken. De gehaktballen hadden we nog van de donderdag. Het halve saucijsje had ik volgens mij ook donderdag gebakken, maar Kenneth had trek in gehaktballen. Dus dan gooi ik de boel een beetje om. Daarbij frietjes uit de oven en ik had nog broccoli in de diepvries, dus die wokte ik met ketjap en knoflook. Echt een tip!

When in Paris, you’ll eat French fries

En anders maak ik je wel wat anders wijs. De prijzen in restaurants aan de grote straat zijn torenhoog, dus besloten we het simpel te houden. We aten lekker bij de Mc Donalds. Zo wisten we ongeveer wat we aten en waren we niet helemaal een godsvermogen kwijt. Ik had een Mc Chicken en een hamburger met Franse frietjes, ketchup en een flesje water. Dikke prima! En als je je afvraagt of het anders smaakt, nee dat doet het niet. Het enige wat anders is daar is de mayonaise. Dat lijkt op de saus die op de Mc Chicken zit, maar dan met iets meer kruiden.

Zelfgemaakte groentesoep

leftovers

Omdat we in Parijs lekker los waren gegaan besloot ik zondag het avondeten simpel en vol groente te houden. Het werd een zelfgemaakte groentesoep met gehaktballetjes en vermicelli.. En daarnaast uiteraard een stokbroodje kruidenboter!

Wortelstamppot met een speklapje

Bij de Plus hadden ze stamppot groente in de aanbieding en ik besloot mijn slag te slaan. Een zakje voor dezelfde dag nog te maken en een zakje voor in de diepvries. Ideaal! Eigenlijk wilde ik er sucadelappen bij maken, maar daar begon ik te laat aan, dus dat werd een speklapje. Ook goed.

Leftover hutspot met sucadelappen

leftovers

Het maken van de sucadelappen ging niet helemaal lekker, er brandde ui aan waardoor er meer ging aanbranden. Maar gelukkig wist ik het vlees nog te redden en de combinatie van hutspot en sucadelappen opgebakken was echt top. Broccoli erbij voor nog wat extra vitamines en we hadden prima gegeten.

Pasta

Het ziet er allemaal wat gelig uit, maar deze pasta was goed geslaagd. Ik had nog een bakje verse pastasaus van de Albert Heijn in de koelkast en daar maakte ik dus deze pasta mee. Super lekker!

Weer een soort restjesdag

leftovers

Deze extra krokante vis van Queens vond ik in de aanbieding en maakte mij gelijk nieuwsgierig. Ik hou namelijk van een krokante korst en dat hebben de andere ook, maar niet extreem. Deze was echt heerlijk! En daarbij maakte ik krieltjes uit de oven (TIP: koop ze met een 30% sticker en vries ze in, smaakt ook prima uit de oven! Hoe het met bakken zit weet ik niet, dat heb ik nog niet geprobeerd). Omdat we nog een restje pasta over hadden en ik de krieltjes wat weinig vond maakte ik de pasta ook warm. En ik nam er nog wat rabarbercompote bij. Lekker!

Bacon en mais nachos

Met Valentijnsdag kwam er een recept voor nachos met bacon en mais online op Ohmyfoodness. Toen ik het zag wist ik meteen “Oké, dit wordt het avondeten van vandaag!”. Kenneth houdt namelijk enorm van dit soort dingen en met Valentijnsdag vond ik dit een heel leuk idee om te doen. En het smaakte echt héérlijk. Voor de goede orde maakte ik er ook nog een hele simpele salade bij. Wij hebben gesmuld.

Rijst met buttergemüse en zoetzure balletjes

leftovers

Omdat ik deze zaterdag naar het voetbal ging wilde ik een snelle en makkelijke maaltijd maken die ook lekker was. Ik besloot rijst te koken (8 minuten) en buttergemüse van de Lidl in Duitsland (6 minuten). Ik goot de rijst af en de groente maar voor een beetje. Dit mengde ik door elkaar en ondertussen waren de zoetzure gehaktballetjes uit de magnetron ook klaar. Wat gebakken uitjes eroverheen en je hebt een super snelle maar ook een smaakvolle maaltijd.

Gyros bij de Griek

En we eindigen met een bordje Gyros met frietjes bij de Griek in Kaldenkirchen. We zouden eigenlijk bij pap en mam thuis eten met kennissen, maar omdat die hadden afgezegd vanwege de griep en mam nog niks had besloten met eten kozen we hier voor. Altijd lekker!

En dat was alle inspiratie weer! Met leftovers en restjes uit de diepvries kun je dus nog hele lekkere dingen maken. Heb jij nog iets super lekkers gegeten de afgelopen tijd of een leuke recept tip? Let me know!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. oma
    februari 26, 2020 / 11:54 am

    Goed gezorgd voor lekkere maaltijden. Fijn, dat je ook zo min mogelijk weggooit. Meestal kun je er nog wat lekkers van maken. Dat koken komt elke dag terug en best veel werk. Wat boffen de mensen, die daar een hobby van gemaakt hebben. Een fijne dag en kleed je maar warm, het is winters. Liefs oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: