0   15
3   37
1   36
0   32
1   35
0   39
2   33
1   33

Ons avondeten #4 vooral veel lekkers gegeten

Ons avondeten #4 vooral veel lekkers gegeten

Tja, dit eetdagboek staat vol met allerlei lekkers! Van gezonde dingen thuis gemaakt tot lekkers tijdens het uiteten. Dus ik neem je mee door 14 dagen aan broccolirijst, aardappels, hamburgers, etentjes en veel meer.

Aardappels, groente, vlees

We beginnen niet gelijk met het meest spannende. Dit is vermoedelijk een maandag! Een bordje met gekookte aardappelen, een speklapje, broccoli en groente in een krokant jasje.

Zalm in bladerdeeg, aardappelen en komkommer

lekkers

Mijn favoriete product bij de Lidl is de zalm in bladerdeeg. Niet belachelijk duur en mega lekker! De aardappels is vulling en de komkommer eigenlijk ook. Voor net wat meer groente, er zit namelijk al spinazie in het bladerdeeg pakketje.

Homemade hamburgers met frietjes uit de oven

lekkers

Deze burgers was het begin van al het lekkers dat de afgelopen week verscheen op ons bord. Een super simpele burger met ijsbergsla, komkommer, gebakken uitjes en saus. Daarnaast maakte ik frietjes uit de oven. In mijn ogen gewoon een manier van hoe je een aardappel kan bereiden.

Gado Gado met broccolirijst!

lekkers

Hoewel de satésaus eigenlijk niet helemaal in verhouding lag met de hoeveelheid groente was dit zonder meer een geslaagd idee. Ik maakte gado gado met broccolirijst in plaats van witte rijst. Het was dus eigenlijk een hele hoop groente met satésaus en kroepoek. Als je het over lekkers hebt..

Vissticks met frietjes, doperwtjes en broccoli

De afgelopen 2 weken stonden in het teken van de diepvries leger maken. Dat zorgde ervoor dat we bij enige regelmaat frietjes uit de oven aten, maar ook groente en in dit geval vissticks. Die ik trouwens ook in de oven klaarmaakte. Dikke prima!

Uiteten bij Niej-Jork

uiteten

Kermiszondag gingen we met Ger en José uiteten bij Niej-Jork. Zelf waren we zoals jullie wellicht al weten al heel enthousiast. Maar volgens mij vonden zij het ook zeer geslaagd. Ik nam dit keer weer andere gerechtjes als de vorige keer. Van krabsalade tot vislasagne, en van gamba’s met zwarte rijst tot gekarameliseerde ananas. Ja, het was top!

Nog meer lekkers, uiteten bij De Beren

uiteten

Het was een beetje een gekke week als het op uiteten aankomt. Zo zat ik zondags aan de tapas en mocht ik maandag alweer uiteten! Dit keer ging ik samen met Aranka als bloginsider naar De Beren in Roermond. Een super hip ingericht restaurant met lekkere gerechten. Wij namen de spareribs met huisgemaakte friet. Misschien niet zo lekker als bij het Steakhouse in Grubbenvorst, maar wel voor herhaling vatbaar.

Aardappelpuree met hachee en witte bonen in tomatensaus

Dinsdag had ik een makkelijke dag als het op koken aan komt. We aten hachee die ik eigenlijk altijd kant en klaar koop. Met zelfgemaakte aardappelpuree en witte bonen in tomatensaus.

Pannenkoeken door Kenneth

lekkers

Woensdag stond Kenneth achter de inductieplaat! Hij maakte pannenkoeken voor ons en hoewel ze misschien niet de schoonheidsprijs behalen, ze waren wel onwijs lekker. Tipje, een spekpannenkoek en daaroverheen stroop. Zo lekker dat zoete van de stroop met het zoute van de spek.

Krokante gehaktschnitzel met gekookte aardappels en ijsbergsla met komkommer

Donderdag maakte ik lekker makkelijk een krokante gehaktschnitzel met een gekookte aardappel en daarbij sneed ik zelf een deel van een krop ijsbergsla fijn met aardappelen. Ja, dat was een goede zet.

Uiteten bij Burgers & Beers

uiteten

De planning liet het zo uit komen dat ik afgelopen vrijdag met Michelle bij Burgers & Beers in Venlo ging eten. Ook een aanrader als je in Venlo bent. Ik nam op aanraden van Jill de burger met pulled pork en die was inderdaad echt top! Daarbij at ik zoete aardappelfriet, want die vind ik om te smullen. En we deelden uienringen en wat knoflook stokbrood.

Hamburgersalade

lekkers

In het weekend is er standaard het verzoek om iets lekkers te maken dat ook een beetje gezond is. Dus, we gingen weer op jacht op het wereld wijde web en toen kwam ik dit recept tegen. Een recept voor een hamburgersalade. En hij is top! Op een bedje van veldsla drapeer je dunne stroken komkommer, kwartjes cherry tomaatjes, een beetje gebakken rode ui en plakjes avocado. Daarover heen sneed ik een hamburger in plakken en verdeelde ik zelfgemaakte aardappelcrisps. Een dressing van mayonaise, griekse yoghurt, bieslook en zout en peper en smullen maar!

Nasi van broccolirijst

Zondag stonden er Mexicaanse wraps op de planning, maar omdat ik wat later thuis was werd het de nasi van broccolirijst. Gewoon wat gehakt rulbakken, daarbij de Chinese groente en vervolgens nog de broccolirijst mee bakken. Wij aten er nog wat zelfgemaakte saté van mijn schoonvader bij en we hadden goed gegeten. Kenneth was zelf niet zo’n grote fan, maar ik vond het wel *tromgeroffel* lekker.

En zo zijn we weer door al het lekkers heen! De afgelopen 2 weken waren wel geslaagd als je het mij vraagt. Heb jij al eens broccolirijst gegeten?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. José
    september 11, 2019 / 10:03 am

    Dat ziet er allemaal lekker uit. Je krijgt er spontaan honger van. Hahaha. Gr xxx

  2. oma
    september 11, 2019 / 12:07 pm

    Wij weten niet wat broccolirijst is, dit waren veel gerechten en er kwamen van allerlei soorten groenten, vlees, vis, schelpdieren, pasta’s enz. voorbij en je verdraagt het en vindt het allemaal heel lekker. Ben maar blij met je maag, die leidt alles in goeie banen. Een fijne dag Kelly, liefs van oma xxx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.