7   45
2   25
0   18
8   43
2   30
1   35
2   28
3   31

Ons avondeten #5 14 verschillende gerechten op ons bord

Ons avondeten #5 14 verschillende gerechten op ons bord

En het is weer tijd voor een nieuwe blik op ons bord! En dit keer heb ik weer een hele gevarieerde collectie voor je. Van zalm met aardappeltjes tot een maaltijdsalade en van een buddha bowl tot gyros bij de Griek. Ik neem je mee!

Wraps met Mexicaanse vulling

bord

Volgens mij is dit bord van 2 weken geleden. We aten weer eens onze gebruikelijke wraps met Mexicaanse groente, gehakt, tomatensaus en een topping van geraspte kaas. Op de een of andere manier worden we dit gerecht nooit moe om te eten.

Aardappels in ketjap met potje groente en gemarineerde speklapjes

Gekookte aardappelen zijn bij Kenneth niet de grootste favoriet, dus als hij keus heeft dan maakt hij er graag wat anders van. Mijn favoriet om toch aardappels op het menu te krijgen is ze in stukjes snijden, marineren in ketjap met verschillende kruiden en dan voor 25 minuten in de oven op bakpapier. Oh zo lekker! Potje groente van de Bonduelle erbij, gemarineerde speklapjes op de grillpan en je maakt mij een gelukkig mens.

Zalm in teriyaki met sugar snaps en Provençaals gekruide krieltjes

Bij de Lidl was de zalm in de aanbieding, iets wat we beide erg lekker vinden, maar ik vaak te duur vind. Dit keer besloot ik hem weer eens mee te nemen. Gebakken in teriyaki saus met sugarsnaps is dit hemels. Daarbij Provençaals gekruide krieltjes uit de oven en het bord gaat bij ons allebei leeg!

Buddha bowl van Chicks love Food

bord

Ik had nog een avocado die op moest en ik wilde iets maken dat niet te duur was, maar wel gezond. Kenneth vroeg om een bowl en toen telde ik 1+1 op en werd het de buddha bowl van Chicks love Food. Een kom met rijst, spinazie gekruid met knoflookpoeder, gebakken champignons, avocado en een beetje hummus. Afgetopt met sesam zaadjes en je hebt een prima maaltijd! Ik maakte er nog een kipschnitzel bij, maar die was op zich niet nodig geweest.

Gebakken vis van de markt

Dat we van vis houden wisten jullie natuurlijk al lang! Bij enige regelmaat staat er hier ook een gebakken vis van de markt op het menu. Maar om toch aan de groente te komen aten we er wel een rijkelijk gevulde salade bij.

Een Belgisch frietje met een nasi blok

We waren op een reünie in België en daar hadden ze een frietkar op de oprit gezet. Als avondeten mochten we daar zoveel frietjes en snacks halen als dat we wilden. Nou, dat was smullen gegarandeerd! Een lekkere portie friet met mayonaise, een nasi blok, een kipkorn en een frikandel speciaal passeerde bij mij de revue. Heerlijk!

Boeren gehaktschnitzel met aardappeltjes en rode kool

De dag erna was het natuurlijk weer tijd voor een iets gezondere maaltijd. Het werd een boeren gehaktschnitzel met rode kool en de aardappeltjes in ketjap uit de oven. Ons bord ging weer leeg!

Wraps met schnitzel

bord

Maandag hadden we wat makkelijks nodig en wilde ik groente die nog over was op maken. We aten wraps met een laagje hummus, wat veldsla, paprika, komkommer, avocado en een schnitzel in reepjes. En hoewel het misschien wat vreemd klinkt smaakte het onwijs lekker!

Iglo maaltijd

Toen Kenneth laat thuis was hoefde ik alleen voor mijzelf te koken. Ik besloot de Iglo maaltijd die we nog in onze diepvries hadden liggen op te bakken. Een zakje met mie, runderreepjes, spinazie, sugar snaps, sperzieboontjes en champignons. Niet zo heel erg lekker.

Een vleesschotel besteld

Als je even geen zin hebt om te koken neem je soms het idee van bestellen met 2 handjes aan. We bestelden een vleesschotel met spareribs, filetlapje, een stokje vlees en gyros. Daarbij zaten nog stukjes ui en paprika en een zakje friet. Het bord ging ook hier leeg en ik nam nog wel wat meer spareribs als die ene die je hier ziet. Die vond ik namelijk het lekkerst.

Maaltijdsalade sweet chili chicken

bord

Bij onze Plus waren de maaltijdsalades weer in de aanbieding en omdat ik ook nu even in de knoei zat met de tijd besloot ik er 2 te halen. Voor Kenneth nam ik de zalm mee en voor mijzelf de sweet chili chicken. Hoewel ik altijd mijn mond in brand heb staan na het eten is dit toch echt een favoriet van mij.

Groentesoep met broodjes gezond

Vrijdag was zo’n dag dat ik geen zin had om te koken, maar wel iets relatief gezonds wilde eten. Ik haalde een blik groentesoep en daarbij maakten we broodjes gezond. Gewoon bruine broodjes, sla, tomaat, komkommer, een gekookt eitje en ham.

Uiteten bij Nostos in Brüggen

Zondag gingen we samen met pap en mam naar Nostos in Brüggen. Een Grieks restaurant met lekker eten! Ik nam zelf de Gyros a la creme met paprika en champignons. Daarbij kregen we rijst, frietjes en een salade. Aanrader als je een keer in Brüggen bent.

Zelfgemaakte hamburgers met mini loempia’s

bord

Maandag aten we hamburgers die we in de koelkast hadden liggen van afgelopen zaterdag. Zaterdag hadden we barbecue tijdens het straatfeest en dat was er van overgebleven. We maakte dus broodjes hamburger met cheddar, ijsbergsla, komkommer, tomaat en wat gebakken uitjes. We dachten dat het wat weinig zou zijn, dus we maakten er nog wat mini loempia’s bij. Die overigens ook een tip zijn, die komen namelijk van de Lidl en smaken prima!

Zo en nu zijn jullie weer helemaal bij met wat er op ons bord is verschenen. Hebben jullie er nog een beetje inspiratie uit kunnen halen?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    september 25, 2019 / 12:20 pm

    we hebben net gegeten en nu kom ik weer zoveel eten tegen. Ik denk dat je het moet bekijken met een lege maag. “De liefde van de man gaat door de maag”, is een oud gezegde.
    Een fijne middag, Kelly. Een knuffel van oma xxx

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.