20   36
17   50
0   26
15   58
20   75
17   75
3   32

Ons avondeten #5 aardappels, broodje vissticks en cheesy fries

aardappels

Met al het gehamster van de afgelopen dagen is het misschien wel een leuk idee om weer wat avondeten met jullie te delen! Dit zijn gerechten die in februari de revue passeerde. Het zijn vooral aardappels, maar ook een hoop andere leuke inspiratie.

Groentesoep met beschuit en pizza stokbrood

Deze soep maakte ik zelf! Groentebouillon, fijne soepgroente, gehaktballetjes en een beschuitje erin. Jum! En daarbij maakte ik pizza stokbrood. Je snijd afbakstokbrood doormidden, besmeert het met pizzasaus en topt het af met bijvoorbeeld geraspte mozzarella en ananas.

Aardappels uit de oven met sperziebonen en ui en een satéschnitzel

aardappels

Die aardappels uit de oven is gewoon een hele dikke hit hier. Makkelijk en weinig afwas! De groente is gesneden sperziebonen met een uitje. Alleen was het hier iets teveel ui, maar het smaakte. En die schnitzel was een beetje zwart, oeps!

Sticky chicken met witte rijst, salade en atjar

Wanneer ik laat weg ga bij papa en mama moet ik vaak nog wat verzinnen om te eten. Vaak krijg ik dan de meest bijzondere recepten doorgeappt. Uiteindelijk stuurde hij een recept voor sticky chicken. Iets wat ik wat sneller klaar zou hebben. Dus haalde ik alles voor het recept. Kookte een lading rijst en nam bij de winkel nog ingrediënten mee voor een goed gevulde salade en atjar. Dit recept was echt top!

Gekookte aardappels met salade, buttergemüse en een boeren gehaktschnitzel

aardappels

Een goede Hollandse maaltijd!

Broodje vissticks met aardappelblokjes

Dit is ook een idee van Kenneth. Hij kwam het tegen op Facebook en wilde het graag proberen. En zoals je weet, ik ben wel in voor dit soort leuke recepten. Ik nam voor deze broodjes vissticks hamburgerbroodjes. Die belegde ik met een laagje coleslaw en daaroverheen gingen de vissticks met gesmolten cheddar. Heel erg lekker. En die aardappelblokjes bakte ik erbij, omdat ik die broodje vissticks een beetje karig uit vond zien.

Pizza mozzarella met ananas

Soms is bestellen gewoon een hele goede oplossing! Tegenwoordig neem ik de pizza mozzarella met extra ananas. Omdat ik team ananas op een pizza ben. Zo lekker!

Gekookte aardappels met gestoofde prei en satéschnitzel

aardappels

Is ze weer met haar Hollandse potje. Dit keer aardappelen met gestoofde prei, leftover coleslaw en een saté schnitzel.

Aardappeltjes uit de oven met kipsalade en speklapje

aardappels

Dit gerecht is een beetje van mij en een beetje van Kenneth. De aardappeltjes uit de oven maakte ik, het speklapje kruidde en bakte Kenneth, de appelmoes maakte ik zelf, de salade samen en dat gele links onder is aardappel-ei salade. Die zat namelijk in de To Good to Go box.

Krieltjes met een boomstammetje en erwtjes worteltjes

aardappels

Een beetje een bij elkaar geraapt zooitje, maar het smaakte. Trouwens, leuke tip tijdens deze dagen.. Ik bewaar tegenwoordig krieltjes in de diepvries! Zo heb je altijd wat aan te pakken als je geen zin hebt om zelf aardappelen te schillen en nu, met deze vreemde tijd, is dit ook heel handig. Ik bak ze meestal in de oven. Heteluchtoven op 200 graden en dan ongeveer een kwartiertje. Werkt perfect, maar het smaakt niet precies als krieltjes uit de pan.

Spareribs en kippenvleugeltjes met salade en stokbrood kruidenboter

Toen ik met Mandy en Jill naar de stad van Echt ging stopten we ook bij de Jumbo. En daar hadden Kenneth en ik al eens eerder buckets meegenomen die ons goed waren bevallen. Dus ik nam 2 buckets mee, een met korting en een uit het gewone vak. Daarbij bakte ik ook nog een stokbrood en brouwden we een salade in een.

Gekookte aardappels met rode kool en hamlapjes

aardappelgerechten

Dit bord vergt eigenlijk geen uitleg! Alleen een snelle tip: de hamlapjes zijn bij de Lidl nu 2 voor 6 euro. Het was bij ons een van de weinige vleessoorten die ze nog hadden.

Zuurkoolstamppot met rookworst

Eind februari hadden we een uitwedstrijd naar VVV. Ik at van te voren bij papa en mama mee en daar kreeg ik deze lekkere zuurkoolstamppot met rookworst. Jum!

Cheesy fries met bacon, een whopper en kipnuggets

De dag erna ging er wat mis toen papa een gaatje wilde boren voor een tv kabel. Hij boorde door de leiding van de verwarming, bij! Ik zat niet rustig thuis en besloot in Roermond te gaan kijken. En zo kwamen Kenneth en ik op het idee om bij de Burger King avondeten te halen. Het werden de cheesy fries met bacon, een lekkere whopper en kipnuggets. Jum! Snelle tip: als je een stukje moet rijden met je fastfood is het handig om een koeltas te gebruiken, stop hier alles in en het blijft allemaal net iets langer warm!

Zo en dat waren alle gerechten van de afgelopen tijd weer. Ik hoop dat je er wat inspiratie uit kan halen. Komende week in ieder geval weer een nieuwe ‘ons avondeten’! Met als het goed is weer wat minder aardappels!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: