2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #5 bijna iedere dag iets van geel

Ons avondeten #5 bijna iedere dag iets van geel

Het leek me leuk om op zaterdagavond 11 gerechten met je te delen die op ons menu zijn verschenen. Toevallig hebben bijna alle borden iets van geel erop. Maar er verscheen niks van de grote gele M op ons bord. Kijk je mee?

Gebakken aardappeltjes met broccoli en vis

geel

Ik kan me nog herinneren dat ik een prachtig idee had met de vis die ergens onder de witte saus zit. Met pasta en volgens mij spinazie. Maar iets in mij zegt dat Kenneth daar geen zin in had en hij deze aardappelschijfjes mee heeft genomen. Die vis is trouwens Iglo viscuisine met mozzarella, tomaat en spinazie.

Aardappelkroketjes met een zelfgemaakte gehaktbal en rode kool

Het volgende stukje geel zijn de aardappelkroketjes. Ik moest in Belfeld even wat ophalen voor Olaf’s cadeautje en ik maakte een pitstop bij de Jumbo. Mijn idee was namelijk een zelfgemaakte gehaktbal met gekookte aardappeltjes en rode kool, maar iemand had meer zin in aardappelkroketjes. Ik heb me trouwens enorm verwonderd over het feit dat ik die gehaktbal lukte! Normaal vallen ze uiteen, maar dit keer had ik het toch goed aangepakt. En ja die rode kool, ik vind het jammer dat het vocht zo weg liep, maar het smaakte wel.

American pancakes met een mix van Dr. Oetker

geel

Bij de Jumbo vond ik ook een bakmix voor American pancakes! Een die ik 2 dagen later, op een lange vervelende werkdag, open maakte en mee bakte. Ik maakte een pannenkoekentaartje met nutella en banaan, want dat vrolijkte mij op. Maar de trek in stroop was ook enorm aanwezig, dus ja die moest ik ook ergens kwijt!

Kip stroganoff met rijst, sperzieboontjes en komkommer

Het lijkt me geweldig om eens een keer zelf hachee te maken of bijvoorbeeld kip stroganoff. Maar iets houdt me nog steeds tegen, misschien wel gewoon de pannen die ik heb. Dus koop ik soms een kant en klaar pakje, want die vind ik net zo lekker! Maar ooit, ooit heb ik de juiste pan en maak ik de lekkerste soorten stoofvlees.

Bami bij papa en mama

geel

Ik heb het al vaker gezegd, maar het eten bij papa en mama smaakt nog altijd beter dan dat van mij. Ik kan wel steeds beter koken en ik doe het met heel veel liefde. Maar dingen als bami, die smaken toch niet als thuis. Dus toen mama mij voor een voetbalwedstrijd vroeg of ik al gegeten had en ik alleen kon antwoorden een Subway broodje om 4 uur, kreeg ik een lekker bordje bami met satésaus, kroepoek en jawel, appelmoes. Want bami en rijst zijn lekker met appelmoes.

2 dagen een touch of geel

geel

Bij wortelstamppot moet ik altijd denken aan papa die bij enige regelmaat wortelstamppot maakte als Kenneth bleef eten. Briljant! Maar zo lekker als papa hem maakt is het mij nog niet gelukt. Hoewel, deze smaakte wel al wat beter! Iets met een keer wel wat zout, peper en nootmuskaat toegevoegd..

En de 2e dag smaakt hij altijd beter!

Roerbaknoedles in knoflook ketjap

Op het wereld wijde web is er altijd gedoe over het gebruik van pakjes en zakjes. Ik snap het wel, de hoeveelheid zout is behoorlijk wat. Maar een keer een pakje of zakje gebruiken is in mijn ogen geen wereldprobleem. Dus nam ik een zakje maggi roerbaknoedles in knoflook ketjap mee van de winkel om uit te proberen. Conclusie? De smaak kip kerrie ligt al klaar voor komende week!

Zoete aardappel met broccoli roosjes, reepjes paprika en Iglo Fish cuisine bretagne

Zoete aardappel is een dingetje in de familie! Als je me volgt op Chocotijd via Instagram of Facebook heb je het verhaal misschien gelezen. Maar misschien ook niet! Een paar jaar geleden maakte mama zoete aardappelpuree. We waren allemaal onwijs nieuwsgierig, maar het eindresultaat was iets minder spectaculair! Ik was de enige die het lekker vond. Oké, het had een beetje weg van babyvoeding, maar ik vond het toch heel erg lekker. Maar ik was ook de persoon die even later bij de frituur stond voor 3 grote friet te halen, omdat we dit toch echt niet gingen eten. Maar een paar jaar later eet ik het toch weer! Soms als frietjes en nu als blokjes in die ovengroente die ik laatst ook al eens klaar maakte. Maar nu ging het echt de oven in met een ketjap knoflook marinade.

Aardappelkroketjes met een saucijs en spinazie

Tja, als je geen zin hebt om naar de winkel te gaan, maar de zin voor gekookte aardappelen ook ontbreekt moet je de diepvries induiken. Met als gevolg dat we het zakje aardappelkroketjes op maakte bij de spinazie en de saucijs. En zo hadden we eigenlijk 9 van de 10 keer wel iets van geel/oranje op ons bord.

Snelle pizza wraps

“Schat, zullen we vanavond wat lekkers eten? Iets met wraps ofzo, ja daar heb ik wel zin in.” Dat waren de woorden die Kenneth zei toen we het over het avondeten hadden. Het gevolg was dat ik op Pinterest ging kijken voor gerechten met wraps. Tot ik op eens enorm veel zin had in pizza, en dat in combinatie met wraps, gaf de snelle pizza wraps van Lekker en Simpel. Het gaf me weer even dat vleugje energie en dat momentje opladen wat ik krijg als ik lekker bezig ben in de keuken. En zien ze er niet ook gewoon heel lekker uit?

Even snel een recept van hoe ik het heb gedaan.. Men neemt 4 Mediterraans gekruide wraps, een potje tomaten puree, geraspte mozzarella, gesneden champignons, cherry tomaatjes doormidden gesneden, wat gesnipperde ui, reepjes paprika en ananas. Je neemt een wrap, besmeerd deze met de puree, belegt ze met de gekozen toppings en dan gaan ze voor 2 minuutjes de oven in op 230 graden. En dan is het smullen geblazen!

Zo en dat was het menu van de afgelopen tijd weer! Opvallend geel vid je niet? We missen wel nog een bordje aardappelblokjes met frikandel speciaal bij pap en mam, maar voor de rest hebben we het dan wel. Heb jij al eens pizza gemaakt van wraps?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 6, 2019 / 8:31 am

    Tot nu toe heb ik nog steeds geen pizza gemaakt, ofschoon dat met mijn gewoonte om voor gezond te kiezen, wel zou gaan. Misschien als ik meer tijd heb, mijn dagen zijn nog steeds erg gevuld. Het laatste gerecht lijkt me ook de lekkerste. Een heel fijne speciale dag, groetjes en tot vanmiddag, oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: