2   30
14   76
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #6 24 verschillende gerechten

gerechten

Het is alweer even geleden dat ik een “ons avondeten” heb gedeeld. Juist mijn meest favoriete artikel! Tijd om er weer een te schrijven en dit keer extra gevuld met verschillende gerechten, omdat ik het hierna wekelijks ga delen. Kijk je mee?

Kip kerrie met rijst en sperziebonen

gerechten

De kerriesaus maakte ik weer met kokosmelk. Mijn favoriete variant!

Penne met een goed gevulde saus

Ik ben er achter gekomen dat Kenneth geen groot fan is van penne. In quarantine leer je elkaar steeds beter kennen! Nee dat is een grapje hoor. Maar dat hij liever spaghetti heeft of macaroni, dat wist ik nog niet. Maar goed, ik had nog penne, dus kregen we dat met een goed gevulde saus!

Duvelkesvleis met roasted potatoes en broccoli

Het recept voor duvelkesvleis vind je hier *klik*. De roasted potatoes zijn van de Engelse weken bij de Lidl, echt een tip.

Wortelstamppot met een saucijsje

Er valt niet veel over te vertellen, maar maaltjes als deze zijn perfect als je op tijd moet eten.

Pizza Hawaii en salami uit de oven met tonijnsalade

Een tijd geleden, nog voor de hamsterperiode, haalden we diepvries pizza’s. Ideaal als je het even makkelijk wil houden, maar niet wilt bestellen. Ik heb me voorgenomen vaker van die pizza’s in de diepvries te stoppen. Dit werkt namelijk ook prima bij een soep of als ik vergeet vlees uit te leggen.

Pannenkoeken

De dag erna bakten we pannenkoeken, want daar hadden we heel veel zin in.

Lasagne

Een van mijn favoriete gerechten om zelf te maken is mijn lasagne. Nu had ik er dit keer gewoon een zak groenten door heen gedaan, maar alsnog smaakte het heel goed!

Aardappelpartjes uit de oven met bloemkool en een boomstammetje

gerechten

Eens in de zoveel tijd haal ik een zak bloemkool voor in de diepvries. Vooral voor als Kenneth een keer echt laat is en ik alvast voor mijzelf wil koken. Kenneth houdt absoluut niet van bloemkool, dus dan is dit de ideale oplossing.

Krieltjes uit de oven met en gehaktbal, broccoli en bietjes

“Schat, ik heb zin in een gehaktbal!”.. U vraagt, wij draaien.

Hamburgers met zelfgemaakte bagels

gerechten

De Lidl heeft wel eens een bakmix voor bagels in het assortiment. Ik kocht er een maanden geleden en nu moest hij toch echt gebruikt worden. Zo gezegd, zo gedaan. Een super fijne bakmix!

Erop legde ik blaadjes ijsbergsla, een hamburger met gesmolten cheddar, avocado, gebakken ontbijtspek, komkommer en augurk. Hij was lekker!

Rösti’s met een saucijsje, witte bonen in tomatensaus, bietjes en komkommer

Dit bord inspireerde mij voor het Engels ontbijt dat je volgende week gaat zien. Nu is het gewoon een Hollandse maaltijd. Dikke prima!

Amerikaanse pannenkoekjes

Toen ik bij Jordy en Mandy aan het verven was kwam bij Kenneth het idee om Amerikaanse pannenkoeken te eten. Top idee, als hij ze deed bakken! Toen ik naar de winkel ging voor de bakmixen bleken er hamsters te actief zijn geweest bij de Albert Heijn. Ik had de laatste verpakking! Wat een geluk. En ze smaakte weer top.

Krieltjes met gekruide kip en buttergemüse

Daags erna stond Kenneth ook weer aan het front van het fornuis. Ik was tenslotte weer klussen. Hij maakte dit lekkere maaltje. De kip kruidde hij met Gyros kruiden. Buttergemüse vind je bij de Lidl in Duitsland.

Roerbak mie met rookworst

gerechten

Wanneer je niet naar de winkel wilt ga je op zoeken op de ingrediënten die je in huis hebt. Zo zocht ik op rookworst en vond ik een recept op de website van de Albert Heijn *klik*. Ik maakte er mijn variant van met Mexicaanse groente, gewone mie en ernaast zoetzure komkommer.

Aardappeltjes uit de oven met een boomstammetje en worteltjes

De aardappels zijn wat zwart, omdat ik er meer chips van had gemaakt. Maar verder smaakte dit hele simpele maaltijdje prima.

Krokante gehaktschnitzel met krieltjes en salade

Jum!

Zelfgemaakt broodje kebab

We hadden zin in broodje kebab, maar ik wilde eigenlijk niet bestellen. Dus ik haalde Turks brood, nam het laatste beetje kebab uit de diepvries en bouwde zelf een broodje met ijsbergsla, tomaat, komkommer, augurk, rode ui en knoflooksaus. Echt heel lekker! Kebab is trouwens van Lekker & Anders, tipje!

Aardappelen met een hamlapje, spruitjes en augurk

gerechten

Een hele saaie maaltijd, maar het smaakte wel!

Frietje speciaal met vissticks

Na een dag van werk en helpen met de verhuizing hadden Kenneth en ik zin in een dürum met frietjes. Alleen was mijn paashaas vergeten 2 dürums aan te klikken. Dus ik besloot voor mezelf vissticks te bakken! Ook lekker.

Gado gado met zelfgemaakte satésaus

gerechten

Op zondag ging ik aan de slag in de keuken! Ik maakte soep voor de volgende dag en ik brouwde zelf satésaus in elkaar! Die was voor de gado gado.

Zelfgemaakte Chinese tomatensoep en stokbrood kruidenboter

De soep waar ik het over had is deze Chinese tomatensoep van Ohmyfoodness *klik*. Hij heeft een geheim ingrediënt die het lekker zoet maakt. Ik had een grote pan gemaakt, zodat ik Jill ook een bak kon brengen om te proeven. Het smaakte in ieder geval weer prima!

Aardappelpartjes met een boomstammetje, komkommer en witte bonen in tomatensaus

gerechten

Dit was ook een lekker makkelijk maaltje. Aardappelpartjes uit de oven en de rest kun je zien.

Taco’s met een salade

gerechten

Eigenlijk zou ik spaghetti taco’s gaan maken, maar toen ik thuis kwam van de boodschappen bleek ik niet genoeg spaghetti meer te hebben. Dus het werden gewone taco’s uit de oven. Ook heel erg lekker!

Aardappeltjes uit de oven met vissticks en broccoli

En om af te sluiten weer aardappeltjes uit de oven met broccoli en vissticks. Lekker!

Zo en dat waren alle gerechten weer. Komende week zal ik de eerste week post delen en dat wordt een hele leuke. In het kader van niet naar Engeland kunnen, heb ik Engelse gerechten bij ons de keuken in gehaald. To be continued! Ik hoop je in ieder geval te hebben geïnspireerd met deze gerechten.

Veel liefs, Kelly

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. José
    april 4, 2020 / 10:49 am

    Wat een variatie aan gerechten. Je zou er spontaan honger van krijgen. Heel leuk dat je zoveel experimenteerd en het lukt ook nog. Veel succes gr xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: