2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #6 een hoop lompigheid in de keuken!

lompigheid

De lompigheid in de keuken was niet weg te denken afgelopen week. Aan het begin van de week ging het nog helemaal prima, maar tegen het einde strooide ik bevroren erwtjes door de keuken, was bestellen een betere optie en hield ik het maar gewoon simpel.

Lasagne a la Bij Zus

Aan het begin van de week stond ik nog met goede moed in de keuken. In het kader van verspillingsvrij stond er lasagne op de planning met verse bladen en onze favoriete saus van de Appie. Ik had namelijk nog een zakje mozzarella, een zakje geraspte kaas en een paprika in de keuken. Perfect om mijn favoriete lasagne mee te maken. Nu bleek de paprika niet meer goed, maar ik had er ook weer meegenomen. Dus ik ging aan de slag en had oprecht enorm veel lol! Die mozzarella was een enorm goede toevoeging op dit recept.

Is sticky het nieuwe verbrand?!

Kenneth vroeg voor de zoveelste keer weer om wraps. Nouja, vooruit! We hadden er nog in de diepvries en ik blij als ze eindelijk op zijn. Ik ging op jacht op Pinterest en vond een recept voor sticky chicken wraps. Nu vind ik sticky chicken al enorm lekker klinken, maar de coleslaw eronder was de perfecte toevoeging. Eindelijk weer eens iets anders. Hoewel Kenneth zijn eerste opmerking “is sticky het nieuwe verbrand?!” een mooi begin was, smaakte het ons allebei heel erg goed. Altijd fijn zo’n liefdevolle vent met commentaar!

De lompigheid begint

lompigheid

Ergens in het midden van de week begon ik eindelijk te werken met de weekmenu planning die ik had gemaakt. We hadden het een tikkeltje omgegooid, wat prima is, maar ik had toch wel weer trek in een gewone gekookte aardappel. Hier in huis wordt dat niet zo gewaardeerd, maar soms vind ik het wel eens lekker. Alleen die boomstammetjes.. Ik weet niet welke vloek er op heerst, maar standaard is er een kant verbrand. Meer boter, minder boter, meer draaien, minder draaien, de inductie hoger of lager, het maakt geen bal uit. En dat was het startsein van genoeg lompigheid!

Daar gingen de erwtjes!

lompigheid

Ik had een recept in mijn hoofd om te maken voor Bij Zus. Een gerecht met rijst, zalm, erwtjes en sperzieboontjes gewokt in teriyaki saus. Dit keer wilde ik het eens goed doen en ook afwegen. Gevolg.. De erwtjes schoten me over het hele aanrecht. Ja dat was niet handig. En na een dag met van alles, was dat ook echt niet wat ik zocht. Maar goed, ik zette door, ik liet me niet kisten door erwtjes. Zelf vond ik het wel lekker, niet ge-wel-dig, maar lekker. Kenneth liet het uiteindelijk staan. En zo zie je dat een heel lekker idee ook wel eens iets minder kan uitvallen. Bedankt erwtjes, bedankt.

lompigheid

Heel veel zin in een vette hap!

Heel af en toe heb ik dat.. Dan heb ik 0,0 zin om te koken en dan hoop ik dat Kenneth met het briljante idee komt om te bestellen of iets te halen. Gelukkig had hij op dat moment precies hetzelfde idee en zo zat ik even later met een kapsalon op schoot naar mijn favoriete Youtube kanaal te kijken. Het is vrijwel standaard dat ik De Nagelkerkjes, een groot gezin uit Oudenbosch, kijk terwijl ik aan het eten ben. Mij geeft het een gevoel van gezelligheid, geen idee waarom. Misschien een beetje hetzelfde effect als wat ik vroeger had met De Pfaffs! Anyhow, in het vervolg neem ik wel weer een pizza, is toch net ietsje lekkerder.

De restjes op maken

Met het oog op zo min mogelijk producten in huis hebben die kunnen bederven besloot ik niet zo gek veel boodschappen meer te doen. De pot ravioli met stokbrood kruidenboter was een makkelijke manier om het op te lossen. En soms is zo makkelijk ook gewoon heel lekker. Na de vakantie ga ik weer actief de keuken in!

En dat was mijn week in de keuken. Genoeg lompigheid, maar wat wil je als de week zelf al niet op en top verloopt. Hoe was jouw week? Heb jij ook wel eens dit soort fratsen in de keuken?

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. oma
    oktober 17, 2019 / 11:54 am

    och Kelly, je verlangde naar de vakantie! Geniet daar nu maar van en denk niet meer aan scores wat geweest is. Als het eten niet smaakt, ligt het niet aan jou. Maar ik verwacht dat je daar weer kunt genieten van gewoon andere maaltijden. Groetjes en een knuffel van opa en oma, amuseer je xxxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: