2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #7 even op vakantie met Engelse recepten

Engelse recepten

Het is een dag later dan de bedoeling om je mee te nemen naar ons avondeten van 2 weken geleden. Maar dat mag de pret niet drukken. Gaan jullie virtueel mee op vakantie naar Engeland om door middel van Engelse recepten toch even vakantie te vieren?

Ik begon mijn vakantie met het bakken van scones. Zo konden we toch nog even een beetje een Engels gevoel krijgen. Papa kwam daarop met een leuke uitdaging om de hele week Engelse gerechten te maken. Het leek me leuk en hoewel we niet alle dagen Engels hebben gegeten gaf het wel een beetje een Engeland gevoel. Op naar alle gerechten!

Fish and chips with peas

Engelse recepten

Frietjes met gepaneerde koolvisfilet en wat erwtjes die ik kruidde met kruiden roomkaas. De fish and chips behoort zeker tot de Engelse recepten, de manier hoe ik de erwtjes heb klaar gemaakt volgens mij niet. Maar smaken deed het zeker! Net als al die keren dat ik het at in Engeland. Ik maakte het trouwens met een zak van de Lidl!

Throwback to Brighton: Pizza Hawaii

In Brighton aten we 2 jaar geleden pizza in een heel authentiek straatje. Er was een straatmuzikant en de pizza was heerlijk. Als ik het er met Jill over hebben krijgen we weer heimwee. Deze pizza was dus met een knipoog naar toen.

Chicken pie

Engelse recepten

Chicken pie heb ik volgens mij nooit echt gegeten in Engeland. Maar met het zoeken naar Engelse recepten kwam ik het recept hiervoor tegen. Ik was gelijk enthousiast! Het leuke aan de Engelse keuken vind ik dat ze met weinig en goedkope ingrediënten ontzettend lekkere dingen maken. Het recept vind je trouwens *hier*! Ik gebruikte hierbij trouwens geen sherry of witte wijn.

Engelse recepten

Jacket potato with tuna salad

Engelse recepten

Het recept voor de jacket potato vond ik op de website van Albert Heijn *klik*. Ruim 3 jaar geleden at ik de jacket potato bij Kellys of Looe. Een fish and chipsrestaurant in Looe. Het was heerlijk en ik besloot hem nu zelf te maken. En ik denk dat ik deze zelfs stiekem wat lekkerder vond!

Cottage pie

Engelse recepten

In mijn zoektocht naar Engelse recepten kwam ik ook de cottage pie tegen. Een pie met hele simpele ingrediënten! Het recept vind je*hier*. Het was ontzettend makkelijk en ook leuk om te maken. De vulling heeft een beetje weg van een vulling die je ook bij pasta zou eten. Maar de aardappelpuree geeft er een leuke twist aan.

Nasi met zelfgemaakte balletjes

Omdat ik met Jill Indonesische balletjes had gebakken besloot ik 2 dagen even wat anders te doen. Ik maakte nasi voor bij de gehaktballetjes, zodat we de balletjes niet alleen zo zouden snacken. En het smaakte prima! Alleen was de nasi wat zout uitgevallen. Beetje jammer.

Restjes dag

Met alle dingen die ik nog over had van de recepten die ik had gemaakt besloot ik een soort roerbakschotel te maken. Het idee was leuk, maar de smaak niet zoals ik had gehoopt. Kenneth vond het helemaal niet lekker en ik heb het opgegeten met een goede klodder mayonaise.

Toad in the hole

Engelse recepten

Voor de vrijdag stond er Toad in the Hole gepland, ook iets wat ik nog nooit had gegeten. Ik weet dat dit heel vreemd klinkt maar het smaakte wel. Ik gebruikte een recept van Ohmyfoodness *klik*. Het is eigenlijk gewoon saucijsjes in het beslag van yorkshire pudding met in dit geval erwtjes. Het ziet er niet uit voor mijn gevoel, maar het smaakte wel. En als extra groente kookte ik er nog broccoli bij. Smaakte top!

Van de zaterdag heb ik geen foto, maar goed, dat was ook niet zo fotogeniek. We bestelden namelijk eten en ik nam een kapsalon.

English breakfast met Nederlandse producten

Onze grote favoriet in Engeland is toch wel de Full English breakfast. Een voorbeeld van zo’n bord is met een aardappelproduct, gebakken ei, champignons, gebakken tomaat, lappen bacon, sausages, witte bonen in tomatensaus en toast. Maar er zijn nog veel meer toevoegingen. Ik maakte het dit keer met Nederlandse producten. Dus in plaats van de Engelse sausages hadden we saucijsjes. En in plaats van de lap bacon hadden we nu ontbijtspek. Maar het smaakte en we waanden ons weer even terug in Engeland.

En dat waren alle gerechten van 2 weken geleden. Ik vond het heerlijk om weer even in Engeland te zijn, op een andere manier dan gepland, maar dan ben ik ook weer even dankbaar voor de dagboeken die ik daar heb geschreven. Het is in ieder geval ook een idee voor jou mocht je vakantie niet door gaan, maar je wel even die feeling wil hebben. Heb jij favoriete gerechten uit het buitenland?

Liefs, Kelly

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

2 Reacties

  1. José
    april 13, 2020 / 8:15 pm

    Zo jammer dat we niet konden gaan. Dus een goed idee van jou om Engelse recepten te maken. Hopelijk is in oktober alles weer gewoon en kunnen we gaan. Gr xxx

  2. oma
    april 14, 2020 / 8:42 am

    Het ziet allemaal geweldig uit, knap hoe je dat allemaal maakt. Wij hopen ook dat jullie over een half jaar weer kunnen genieten in Engeland. Een fijne dag, Kelly. Knuffel oma xxx

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: