2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #8 met z’n allen aan de bami

Ons avondeten #8 met z’n allen aan de bami

Ik was op zoek naar een goede titel, maar ik ben tot de conclusie gekomen dat de afgelopen 2 weken er vooral makkelijk en lekker gegeten werd. Een variatie van gezonde keuzes en minder gezonde keuzes, zelfgemaakt of besteld en per toeval allemaal bami eten!

Krieltjes met bloemkool en 1,5 hamlapje

Dit is zo’n maaltijd die snel en makkelijk gemaakt is. Ik bakte de aardappeltjes uit de oven en daarbij bakte ik hamlapjes. Die kruidde ik met peper, paprikapoeder en knoflookpoeder. Ik schoot alleen uit met de peper, dus de appelmoes was nodig om te blussen. En de bloemkool had ik nog in de diepvries, top.

Rösti’s met vissticks en rode kool

makkelijk

In het kader van de diepvries wat leger proberen te maken en minder naar de supermarkt gaan, viste ik 2/3e van deze maaltijd uit de diepvries. Ideaal! En de rode kool, tja, ik had nog wat op voorraad!

Enthousiast over de spaghetti

bami

Op deze spaghetti was ik heel trots. Het was echt een keer spaghetti die smaakte naar meer. Ik maakte hem met spaghetti groente, 3 teentjes knoflook en Heinz olive tomatensaus. Echt de perfecte combinatie. Wat gehakt erdoor, beetje strooikaas eroverheen die smelt en dan kun je smullen. En on the side wat komkommersalade, want ik hou ervan om naast dit soort gerechten wat fris te hebben liggen.

Zelfgebakken frietjes met snacks

We hadden nog heel veel friet en snacks in de diepvries liggen, dus ik besloot op donderdag dat ik graag frietjes wilde bakken. Lekker, ook weer makkelijk en daardoor werd de diepvries inhoud ook weer wat minder. Ik nam naast de friet nog een pikanto, frikadel en 4 bitterballen. Jum!

Vegetarische stoofpotje van Unox

Bij het boodschappenpakket van de Plus hadden we een vegetarisch stoofpotje in zak van de Unox gekregen. Nu eten we wel vaker geen vlees en ook dingen uitproberen doen we graag, dus besloot ik eens zo’n zak op te warmen. Pap en mam hadden het lekker gevonden, dus we hadden er alle vertrouwen in. Maar al met al was het toch niet zo onze smaak. Het deed me een beetje denken aan een goedgevulde soep met kruiden die ons niet lagen. Dus het was leuk om te testen, maar ik zou hem niet nog eens kopen.

Frietjes van de frituur

Voor mam haar verjaardag bleven we toen we op de camping waren eten. De frituur vlakbij was open gegaan voor afhalen, dus besloten we daar friet af te halen. Ik nam een frietje oorlog met een bami oriental. Het was erg lekker, ik moest alleen nog wat curry bij de friet doen. Wat vind jij dat er op een frietje oorlog moet? Ik heb het liefst mayonaise, curry, satésaus en uitjes.

Macaroni naar het recept van de spaghetti

bami

Om toch de groente een beetje op pijl te houden besloot ik daags erna een goedgevulde macaroni met sla te maken. Ik nam weer een bak groente mee en deed precies hetzelfde met de macaroni als wat ik met de spaghetti een paar dagen eerder deed. Heerlijk!

Aardappelpartjes met een kipschnitzel en gewokte groente

Als je snel nog iets anders in elkaar wil zetten, omdat het geen wat je voor ogen had het toch niet helemaal is.. Dan bak je gewoon aardappelpartjes met een kipschnitzel en wok je groente met teryiaki saus. Jum!

Italiaanse aardappelschotel en leftover macaroni

Ik zag bij de Appie dat de aardappelschotel van Aviko in de aanbieding was, dus die nam ik mee. 2 jaar geleden kocht ik die wel vaker, omdat het zo makkelijk is. Een stukje vlees en wat extra groente ernaast en je bent klaar. Maar nu aten we er een restje macaroni naast, ook top!

Huisgemaakte pizza

bami

Toen we de week van Engelse gerechten hadden kocht ik een pizzabodem om zelf de pizza Hawaii te maken die we hadden gegeten in Brighton. Maar omdat we die toen ergens anders aten lag de bodem nog in de koelkast. Hij moest op, dus ging hij nu de oven in met ananas, paprika, champginons, gewone geraspte kaas en mozzarella. Heerlijk!

Sushi van Momoya

Vorige week zaterdag hadden we Kevin en Jill op visite. We hadden afgesproken samen sushi te eten. In eerste instantie zouden we bestellen bij ons thuis, maar omdat we toch al in Roermond waren konden we het net zo goed afhalen in Roermond. Dat deden Jill en Kevin en vervolgens aten we het samen bij ons thuis op.

American pancakes en soep

Toen ik vorige week bij mijn ouders de administratie aan het bijwerken was van Bij Zus appte Kenneth mij of we geen American pancakes konden eten. Ik vond het een prima idee voor bij de soep, dus zo gezegd, zo gedaan. champignonsoep met American pancakes.

Vegetarische gevulde Mexicaanse wraps

bami

Ik had vorige week een pot Mexicaanse groente van Hak meegebracht en daarmee wilde ik wraps maken. Makkelijk en snel, met veel groente. Ik warmde de pot groente op, deed er nog wat extra kidneybonen bij en ik kookte ook wat rijst. Dit alles ging samen in een wrap met wat geraspte kaas eroverheen in de oven en 10 minuten laten konden we eten. Het was heerlijk, maar het vermoeden dat de groente uit de pot wat pittig waren werd wel gelijk duidelijk. Oeps! Die koop ik dus niet meer.

Ik zie een kleine herhaling!

Het zal je inmiddels wel zijn opgevallen, maar herhaling is bij ons in de keuken niet vreemd. Dit was in ieder geval een saté schnitzel met aardappelpartjes en rode kool.

Broodjes shoarma met tonijnsalade

Ik was weer eens vergeten vlees uit te leggen, dus besloot ik bij de winkel shoarma mee te brengen, sla voor een salade en perziken uit blik om er zo een hele makkelijke maar lekkere maaltijd van te maken. Dat was geslaagd, aangezien ik het al een hele tijd niet meer had gegeten.

Leftover BBQ maaltijd

bami

Vrijdagavond hebben we met Kevin en Jill gebarbecued! We hadden nog worstjes en salade over, dus maakten we er zaterdag een leftover maaltijd van. Ook heel lekker!

Met z’n allen aan de bami

bami

Zaterdagavond belde Mandy mij op of ik al wat gepland had voor het avondeten de volgende dag. Dat had ik niet! Dus vroeg ze of ik bami van de Chinees wilde, ze hadden namelijk heel veel over. Nou, daar zeggen we geen nee tegen. Een dag later bleek dat iedereen bij ons thuis bami zou eten! Mandy, Jordy en Olaf nog overgebleven bami, papa en mama nog zelfgemaakte overgebleven bami en Jill en Kevin aten ook bami van de Chinees bij Kevin thuis. Een hilarisch toeval! Ik maakte bij de overgebleven bami foe yong hai en warmde bakjes saté op.

En dat waren alle gerechten van de afgelopen 2 weken. Ik heb het idee van iedere week ons avondeten omgegooid naar om de week. De ene week zal ik onze weekboodschappen delen en de andere week ons avondeten. Of jullie moeten het leuk vinden om beide iedere week te lezen, dan laat het me zeker weten! Ik hoop dat ik weer wat inspiratie heb kunnen geven en voor nu wens ik je smakelijk eten!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

3 Reacties

 1. oma
  april 28, 2020 / 8:44 am

  het koken/ eten komt ook elke dag weer terug en wij eten ook vaker dezelfde combinaties, want anders raak je uitgekookt!! de borden zagen er allemaal verzorgd uit, en vooral fijn dat het goed gesmaakt heeft. Een fijne dag Kelly, misschien ben je klaar met je werk voordat het regent. Liefs oma xxx

 2. april 28, 2020 / 9:29 am

  Oeeh! Heerlijk om al die borden weer te bekijken haha. 🙂

  Wij eten ook vaak dezelfde combinaties hoor. Vooral andijvie en spinazie staan hier vaak op het menu.

  Liefs
  x

 3. simplynspecialcom
  april 28, 2020 / 10:39 am

  Ik krijg gewoon trek als ik dit zie haha, zelfs in de cohtend 😛 Ik ben dol op rode kool. En bestel ook graag bami oriëntaal bij de snackbar hihi. Ziet er allemaal lekker uit en brengt me weer op ideeën!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: