2   27
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #8 we doen een pizza optelsom

optelsom

Het valt me eigenlijk reuze mee wat we sinds de vakantie hebben gegeten. We maakten een pizza optelsom, ik probeerde 2 gerechten uit en we aten eigenlijk heel gevarieerd! Kijk je mee in ons avondeten?

Roerbakstamppot met andijvie en speklapjes

Na al het uiteten was het eerste waar ik zin in had stamppot. Bij de Plus vond ik roerbakstamppot. Een zak met andijvie, groene kool en paarse kool. Ik was gelijk nieuwsgierig en besloot een zak mee te nemen. En ik ben blij dat ik dat heb gedaan, want het was voor herhaling vatbaar. Zeker met het speklapje gemarineerd in ketjap en het potje erwtjes worteltjes.

Kip kerrie roerbaknoedles

Die pakjes en zakjes zijn soms enorm handig! Zo had ik een pakje roerbaknoedles met kip kerrie smaak liggen. Dus, toen er weer zo’n dag was dat uitgebreid koken niet echt een mogelijkheid was pakte ik het pakje erbij en ging ik aan de slag. Een prima maaltje binnen no time op tafel, of ja in ons geval, op schoot.

Restjes Chinees bij papa en mama

Fortuna speelde vorige week zaterdag al op tijd! Mama vroeg mij of ik zin had om mee te eten, want ze hadden nog genoeg Chinees over. En als er iets lekkerder is dan Chinees is het left over Chinees. Op de een of andere manier smaakt dat nog lekkerder! Wij eten niet zo vaak Chinees en ik eet ook niet meer zo gauw mee, dus dit moment moest ik toch even mee pakken.

Chinese tomatensoep met appelmoes en stokbroodje kruidenboter

optelsom

Vroeger was er maar één soep die ik echt lekker vond. De Chinese tomatensoep van de Chinees. Tegenwoordig vind ik bijna alle soepen lekker! Maar die Chinese tomatensoep uit blik, die smaakt toch niet als die van de Chinees. Op Ohmyfoodness vond ik een recept waarvan werd gezegd dat het wel hetzelfde smaakte. Nou, dat moest ik toch proberen. Dus zo gezegd, zo gedaan en ja het is wel waar.. Het smaakt vrijwel precies hetzelfde! Zo ontzettend lekker! Ik was dolblij met deze ontdekking.

Een beetje een Hollands kostje

optelsom

Met dat gure weer heb je soms zin in een Hollands kostje. Of ja echt Hollands, de spruitjes vind ik Hollands en het saucijsje met de jus. De aardappeltjes maakte ik in de oven klaar. Schillen, in partjes, een beetje gesmolten boter (of olijfolie) met paprikapoeder, knoflookpoeder en peper, op een met bakpapier bekleedde bakplaat. En dan voor ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven op 175 graden. Wij vonden het erg lekker.

Lekkerbekjes met een kaas ui topping

Bij enige regelmaat eten we vis uit de diepvries. Queens fish heeft lekkere varianten en toen ze weer een aanbieding hadden besloot ik ze weer mee te nemen. Dit keer met een korst van kaas en ui. Zelf had ik mijn twijfels of dat lekker zou zijn, maar het verbaasde me. Het was echt heel lekker! Alleen moet ik me wel bij Kenneth zijn woorden aansluiten, “wel wat weinig!”.

Mijn favoriete curry namaken

optelsom

Ik ben de challenge aangegaan om de “kip kerrie”na te maken die ik op Gran Canaria heb gegeten. Ik vroeg om tips en besloot een gedeelte van een tip al eens uit te proberen. Bij de winkel nam ik een zakje Conimex kerriesaus en mengde die met kokosmelk in plaats van water. Ananas erdoor en ik kan niet anders zeggen dan dat dit al een hele geslaagde zet was.

Niet zo bijzondere maaltijd

Soms heb je van die dagen dat je nog even snel iets zelf wil maken. Dit was zo’n dag! Ik maakte van die mie klaar die je 4 minuten in een pan kokend water moet laten wellen. Met een gebakken eitje, gebakken uitjes en saté en satésaus van pap uit de diepvries. Het was lekker, maar ik sta toch liever met iets meer passie in de keuken.

Lekker veel groen

Een hele tijd geleden maakte ik de hamburgersalade. Een salade die je voldoening geeft tijdens het maken, heel veel groente bevat maar ook je het gevoel van frietjes, pannenkoeken of pizza geeft. Het voelt als een feestje op je bord. Na zo’n dag met alleen mie is dit nog lekkerder. Een bedje van veldsla met daarop komkommer, avocado, partjes cherrytomaat, gebakken aardappeltjes uit de oven en in dit geval 2 hamburgers. En een met cheddar, ook een dikke tip! Daaroverheen een dressing van Griekse yoghurt en mayonaise en het voelt alsof je bij de snackbar zit, maar dan net een tik gezonder!

Een pizza optelsom

optelsom

We aten onze laatste vakantiedag thuis een lekkere pizza! Ik nam de Hawaii, omdat ik negen van de tien keer pech heb als ik een andere soort pizza bestel. En pizza Hawaii is eigenlijk altijd goed!

optelsom

Een paar dagen later was ik wat later thuis en hadden we allebei wel trek in iets makkelijks. Dus, voor die ene keer bestelden we weer! Ik bestelde de pizza mozzarella, omdat ik dat heel lekker had gevonden op de wrap pizza’s die ik had gemaakt. Ik bestelde er nog als extra topping ananas op, maar dat waren ze helaas vergeten.

optelsom

Toen Mandy en Jordy hier waren bestelden we weer! Achja, je moet de lokalen ondernemers blijven sponsoren. Dit keer bestelde ik de pizza Hawaii met extra mozzarella en die werd wel goed geleverd! Heel erg lekker. En zo maakte het de optelsom compleet! Pizza Hawaii + pizza mozzarella = pizza mozzarella Hawaii. Echt een tip!

En zo zijn we alweer 1,5 week verder. Stiekem al wat meer, maar dat zie je volgende week weer. Wat is jouw optelsom op een pizza? Ham, kaas en ananas, of alleen champignons, of tonijn en ui? Ik ben benieuwd!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: