2   28
14   75
11   60
12   74
14   66
21   81
8   53

Ons avondeten #9 van Turkse groente-kebab tot lasagne

Turkse groente-kebab

Soms vind ik het lastig om van alles bij de gerechten te vertellen, dus dan laat ik het maar even. Maar ik heb besloten dat als er weinig woorden zijn, de borden genoeg zeggen! Dus van Turkse groente-kebab tot lasagne, ons avondeten van de afgelopen 3 weken.

Bami, nasi en foeyonghai

Weten jullie nog die keer dat ik bami ging halen bij Mandy? Dat waren 3 (!) bakken, dus aten we er niet alleen zondag van, maar ook maandag. Met wat zelfgemaakte nasi, zuurtjes en nog wat overgebleven foeyonghai.

Aardappelschijfjes, gehaktballetjes en prei a la crème

Chicken Tonight zoetzuur met witte rijst en komkommerslade

Turkse groente-kebab

Lasagne met verse bladen en rucola

Jill bleef eten, omdat ze bij ons boven in de mancave een muurschildering ging maken. Ze vroeg of ik misschien zin had om lasagne te maken, dus zo gezegd, zo gedaan. Want dat lusten we hier ook!

Overgebleven lasagne

We hadden lasagne over, dus aten we het een dag later nog een keer. Lekker!

Krieltjes uit de oven, saté schnitzel en spinazie a la crème

Wokmix van runderreepjes, krieltjes en broccoli

Ik had het idee om met runderreepjes, broccoli, krieltjes en teriyaki saus een soort wokgerecht te maken. Op zich was het lekker, alleen had ik de broccoli beter apart kunnen koken, want dit was wel wat nattig.

Gekookte aardappels met kip chipolata’s en witte bonen in tomatensaus

Turkse groente-kebab

Kip van de markt met gekookte aardappels en sperzieboontjes

Bevrijdingsdag waren Kenneth en ik vrij. Onderweg naar de stuw in Linne zagen we een kraam met kip staan. We besloten op de terugweg naar huis er te stoppen en kip te halen. Super lekker, alleen hadden we veel te veel. We wisten niet dat een halve kip meer dan genoeg is voor 1 persoon. Dus aten we allebei vrijwel een hele. Weer wat geleerd voor de volgende keer.

Krieltjes uit de oven met gewokte zalm, broccolirijst en sperziebonen in teriyaki saus!

Dit was echt heel erg lekker en gelukkig had ik van de ingrediënten al een foto gemaakt. Dus het recept voor dit gerecht vind je hier!

Witlof ovenschotel

De donderdag voor Moederdag bleven Kevin en Jill bij ons eten. We hadden natuurlijk de high tea op de planning en mama moest er zo min mogelijk van mee krijgen! Dus bleven ze eten en konden wij zonder dat mama het door had naar de Plus en Sligro. Jill kwam op het idee om een ovenschotel van Maggi te maken. En dat was zeer geslaagd!

Hamburgersalade van Chicks Love Food

De vrijdag gingen we bij ons thuis bakken voor de high tea. Ik maakte als avondeten de hamburgersalade van Chicks Love Food. Een hele lekkere en makkelijke salade die bij ons alle vier in de smaak valt.

Restjes van de high tea

Turkse groente-kebab

9 mei hielden we dan eindelijk de high tea voor mama! We hebben de hele middag gesmikkeld, dus echt honger hadden we ’s avonds niet meer. Er waren nog wat restjes over, dus die had ik verdeeld over Mandy, Jill en mij. En zo aten we ’s avonds nog wat restjes. Lekkere wraps met kipschnitzel, een knoflookbroodje en wat fruit.

Chinees bij pap en mam

Op Moederdag gingen we naar pap en mam. Gezellig kletsen en we bleven er Chinees eten. Die we gingen halen bij mijn favoriete Chinees restaurant van vroeger.

Aardappelpartjes met een Italiaanse cordon bleu en gemengde groente

Vegetarische wraps

Turkse groente-kebab

Van deze wraps komt heel binnenkort een recept online. Een lekker en snel gerecht met veel bonen en een Mexicaans tintje.

Kip kerrie met kokosmelk en extra groente

Ik had nog wat overgebleven groente en daarmee maakte ik een goedgevulde kip kerrie! Het recept hiervan vind je hier!

Meergranen pannenkoeken

Kenneth had heel veel zin in pannenkoeken. Een gerecht waar ik ook geen nee tegen zeg. Dus ik besloot om de iets gezondere variant te maken met meergranen. Die vullen namelijk ook net iets beter.

Fish and chips met salade

Jill kwam weer bij ons werken aan de muurschildering en dan staat er eigenlijk altijd wel iets lekkers op het menu. Dan wel met een gezond tintje en soms random. Eigenlijk wilden we een maaltijdpakket voor nachos testen, maar deze was op. En toen kwamen we op het idee van gebakken vis van de markt met ovenfrietjes en salade. Ook héél lekker!

Verse tagliatelle met salade

Ik zag bij de Appie dat de verse pasta, saus en Italiaanse groente in de aanbieding was. Ideaal! Ik nam weer eens tagliatelle mee en ernaast aten we salade die nog over was.

Turkse groente-kebab

Turkse groente-kebab

Ik vond bij de Lidl verschillende maaltijdpakketten. Het pakket voor Turkse groente-kebab sprak me wel aan, dus nam ik het mee en ging ik er mee aan de slag. En wat vond ik dit leuk! De smaak was ook heel verrassend. Ik had verwacht dat het behoorlijk pittig zou zijn en dat het hier niet echt in de smaak zou vallen. Maar het tegendeel bleek, het was echt heel erg lekker! Alleen net niet genoeg. Ik denk dat wanneer ik er ovenfrietjes of krieltjes of misschien wat rijst bij had gedaan het beter had gevuld. Of met kip erdoor. Maar dit was niet de laatste keer groente-kebab!

Zo je bent weer helemaal up-to-date! Ik ben benieuwd wat er de afgelopen tijd bij jou op het menu stond. Heb je nog tips of aanraders die ik echt een keer moet maken? Let me know!

Volg Bij Zus op FacebookInstagram en/of Pinterest voor meer updates en kijkjes achter de schermen!

Volg:

1 Reactie

  1. mei 31, 2020 / 9:51 am

    Oeeh! Heerlijk zo’n artikel haha. Dit geeft me weer wat inspiratie voor volgende week. 🙂

    Die lasagne ziet er trouwens erg lekker uit! Is het een speciaal recept?

    Liefs
    X

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: